Taistelupiste Nordikselta

HIFK-HPK 3-2 ja. (2-0, 0-1, 0-1, 1-0)

HIFK aloitti ottelun vahvasti ja siirtyi johtoon ajassa 01:53. Asialla oli isäntien kolmosketjun Miro-Pekka Saarelainen, joka pääsi vapaasti huseeraamaan Kerho-maalilla. Jere Myllyniemelle ei jäänyt tilanteessa mahdollisuuksia.

Avausmaalin jälkeen ote siirtyi hetkellisesti Kerholle. Ykkös- ja kakkosketjut pääsivät kohtuullisille tekopaikoille, mutta Kevin Lankinen IFK-maalilla ei ollut yllätettävissä. Lähimmäksi pääsivät Sakari Manninen ja Patrick Holland. HPK väläytti myös fyysisyyttään, asialla eritoten puolustajat Henri Auvinen ja Petteri Nikkilä kovilla taklauksillaan.

Vojtech Polak passitettiin jäähylle ajassa 13:18 ja HIFK pääsi pyörittämään ylivoimaa. Mika Partanen syötti taitavasti Kerho-nelikon läpi ja ex-HPK Juuso Puustinen pääsi tälläämään suoraan passista tilanteeksi 2-0.

HPK pääsi puolestaan ylivoimalle erän lopussa, mutta erikoistilanteen paras paikka aukesi kotijoukkueelle. HIFK:n Jasse Ikonen katkaisi Antti Miettisen syötön siniviivalla ja karkasi läpiajoon. Miettinen kaatoi Ikosen – seurauksena rangaistuslaukaus. Jere Myllyniemi torjui kuitenkin hienosti Ikosen laukauksen ja ensimmäiselle erätauolle siirryttiin isäntien 2-0-johdossa.

Holland ohjasi kavennuksen

Toisessa erässä nähtiin vauhdikasta ja viihdyttävää hokia. HIFK oli iskeä jauhot suuhun heti erän alussa, mutta Micke-Max Åstenin laukaus kilahti tolppaan.

Peli aaltoili päästä päähän ja molemmilla maaleilla nähtiin hienoja paikkoja. Kerhon maukkaimmat tekopaikat aukesivat Joni Tuulolalle ja Antti Miettiselle. Tuulolan laukauksen tielle Lankinen venyi upeasti, kun taas Miettisen laukaus osui ylärimaan. Vastaavasti toisessa päässä Jere Myllyniemi pysäytti upeasti mm. Jasse Ikosen ja Joonas Raskin yritykset.

HPK:n kaivattu kavennus syntyi ajassa 31:17. Vojtech Polak nousi vasemmalta ja antoi oivaltavan syötön keskelle, johon Patrick Holland sai mailansa väliin. Kiekko lipui vastustamottomasti Lankisen haaroista sisään. Maali oli Hollandille kauden kolmas.

Toisen erän maukkain taklaus nähtiin IFK-päädyssä, kun Kerhon 17-vuotias Eetu Tuulola niittasi maajoukkuepuolustaja Joonas Järvisen seinille. Kolmanteen erään siirryttiin kutkuttavasti tilanteessa 2-1.

Taistellen jatkoajalle

Kolmannessa erässä molemmat joukkueet puolustivat tarkemmin, eikä maalipaikkoja nähty yhtä tiuhaan. Kerho oli lähellä tasoitusta erän puolivälissä, kun Patrick Holland pääsi lähietäisyydeltä yrittämään harhautusta. Lankinen venyi kuitenkin näyttävästi.

Kolmisen minuuttia myöhemmin koitti HPK:n ykkösketjun tähtihetki. Antti Miettinen syötti päädystä b-pisteen kaarelle Peter LeBlancille, joka käänsi loistavasti toiselle puolelle Sakari Manniselle. Nuori sentteri latoi kiekon suoraan syötöstä reppuun ja tilanteeksi 2-2. Osuma oli Manniselle kauden kolmas.

Santeri Saari aiheutti valmennusjohdolle harmaita hiuksia ampulla kiekon katsomoon ajassa 58:12. Näin ollen Kerho joutui taistelemaan koko varsinaisen peliajan lopun alivoimalla. Peli pyöri Kerhon päädyssä koko erikoistilanteen, mutta väsynyt alivoimanelikko onnistui pitämään ladon ovet kiinni, ja pelissä siirryttiin jatkoajalle.

Jatkoaika pelattiin nykysäännöin kolmella kolmea vastaan. HIFK osasi hyödyntää tämän paremmin. Joonas Järvinen vapautti Corey Elkinsin läpiajoon ja hyökkääjä viimeisteli näyttävästi loppulukemat 3-2 maalin kattoon.

Ottelun tilastot löydät tästä

HPK:n seuraava kotiottelu pelataan ensi viikon keskiviikkona 30.9., jolloin vastaan luistelee Espoon Blues.

HPK:n otteluraportit tarjoaa:

Pallomeri.net – kaikki urheilu-uutiset samasta paikasta!

26.09.2015 19:47

Jaa artikkeli: