Taistelua tärkeistä pisteistä

HPK-KalPa 1.2.2013 klo 18.30
Ässät-HPK 2.2.2013 klo 17.00

SM-liigan siirtoraja on nyt ummessa ja voidaan taas keskittyä pelaamiseen. Kuopiolaisseura KalPa tulee mittaamaan HPK:n kotivireen perjantaina. Lauantaina taistelu jatkuu ja bussin nokka suuntaa kohti Porin Isomäkeä.

Päivän puntari

Kalevan Pallo on kärsinyt pari tappiota ja yrittää vimmatusti murtaa tätä putkea Hämeenlinnassa. Kiekkokontrollista tunnettu pelityyli tuo haasteensa Kerholle, mutta tähän on reagoitu.
– Yritämme haastaa heitä nyt uudella peliajatuksella. Miten pääsemme heidän peliin kiinni ja heidän vauhtiin. Haastamme heidät menemällä myös epämukavuusalueelle. Meille ollut hankala vastus, niin yritämme nyt päästä KalPan peliä sotkemaan, kertoi HPK-luotsi Ari-Pekka Selin.

Lauantain vastus Ässät pelaa tänään Pelicansia vastaan Lahdessa ja on sen sijaan voittanut kaksi edellistä kamppailuaan KalPaa ja Bluesia vastaan. Sarjataulukossa vasta sijalla 11 oleva Ässät pääsee lauantaina viihdyttämään kotiyleisöään ja Isomäen suuri seisomakatsomo on varmasti valmiina.

HPK on matkannut viime ajat voitosta tappioon. Alla on tiistainen voitto HIFK:sta ja sitä ennen tappio Tapparalle. Kolmen pelin härkäviikko huipentuu lauantaina Porissa, mutta perjantaina nähdään varmasti takuuviihdettä Rinkelinmäellä.
– Kyllä se on yksi ehto huomenna, että jäähyt pitää saada minimiin. Siihen auttaa se, että jalkamme liikkuu. Olemme rinnalla pelaamassa peliä emmekä jäljessä. Uskon, että sillä puolella pystymme skarppaamaan, Selin kommentoi.

Näillä mennään

KalPa paikkasi loukkaantunutta Antti Halosta hankkiessaan puolustaja Joni Haverisen riveihinsä. Pekka Tuokkola korvaa loukkaantuneen Juha Toivosen.

Ässät ei siirtoruletissa ollut aktiivisimmillaan. Joka tapauksessa rosterista löytyy mm. Joel Armia, joten HPK-puolustuksen on oltava tämän tasoisten herrasmiesten kanssa tarkkana.

HPK hankki puolustukseensa kanadalaisen Jordan Henryn sekä oman kasvattinsa Ville-Veikko Eerolan Heinolan Peliitoista. Kokoonpano tulee ainakin perjantaina olemaan sama kuin HIFK-ottelussa, eikä Henryä, Eerolaa eikä hieman aiemmin saapunutta Järveläistä tulla näkemään KalPaa vastaan.

Suurennuslasin alla

Antti Kerälä, KalPa – HPK-kasvatti Kerälä on päässyt pikkuhiljaa vauhtiin. KalPan ykkösketjua johtava sentteri saa laidoilleen Sakari Salmisen ja Artturi Lehkosen. Kerälä on KalPan kolmanneksi paras pistemies ketjukavereidensa jälkeen.

Sami Lähteenmäki, Ässät – Myöskin HPK:n kasvatteja. Lähteenmäki pelasi viime ottelussa ykkösketjussa Aki Uusikartanon rinnalla ja taitavalla laiturilla on iso potentiaali. Tällä kaudella 27 ottelussa 4+2.

Teemu Rautiainen, HPK – Rautiaisen kymmenen ottelun kuiva kausi päättyi tiistaina HIFK:ta vastaan ja on lupa odottaa lisää. Väkkärä laituri tulee vielä näyttämään mikä on homman nimi!

Niklas Heinonen 1.2.2013   

01.02.2013 10:39

Jaa artikkeli: