Taistelua senteistä – KooKoo vei voiton

HPK -KooKoo 1-2 (0-0, 1-0, 0-2)

HPK:n ja KooKoon kauden kolmas kohtaaminen Pohjantähti Areenalla oli taistelua senteistä. Tiukan ottelun nimiinsä vei lopulta KooKoo, joka ratkaisi ottelun aivan viimeisillä minuuteilla.

Latautuneempi vierailija

Ottelun ensimmäisen erän kokonaiskuva oli melko selvä. KooKoo pyöritti ja HPK:n pelaaminen meni ajoittain hieman selviytymiseksi.

Ottelun ensimmäinen etsikkoaika koitti vierailijoille ajassa 5.29, kun Elmeri Eronen sai 2min rangaistuksen kampituksesta.

KooKoo pysyi kiekossa lähes koko ylivoimansa ja sen ykkösnyrkki Kyle Platzerin johdolla loikin muutaman vaarallisen näköisen syöttöketjun, mutta kunnon laukaus jäi odotuttamaan itseään. Lisäksi kotijoukkue puolusti keskustaa esimerkillisesti ja täten karsi pahimmat paikat pois.

Ajassa 13.11 KooKoo pääsi jälleen koittamaan maalintekoa ylivoimalla, kun vuorostaan Santeri Lukka sai 2min rangaistuksen. Jälleen sama kuvio toisti itseään, kun HPK sulki keskustan, niin vierailijoille ei jäänyt vaihtoehtoa kuin pyörittää ylivoimaansa laidoilla. Täten HPK selvisi omasta alivoimastaan jälleen kunnialla, joten 0-0 lukemat säilyivät digitaaleilla.

Tasaviisikoin maalipaikat olivat erän aikana vähissä aina sen viimeiselle vitosella asti. Ensiksi ajassa 16.50 Kasperi Ojantakaiselle pelattiin loistava tekopaikka maalin etukulmalle, mutta Eetu Laurikaisen loistava patjatorjunta pelasti tilanteen.

Tästä reilu minuutti eteenpäin, niin Tommi Tikka otti vauhtia omasta päästä kiekon kanssa, luisteli aina hyökkäyspään b-pisteiden tuntumaan ja syötti mukaan nousseelle Juuso Ikoselle. Ikosen laukaus viuhui kuitenkin HPK:n harmiksi ohi maalin.

Vielä aivan erän lopussa isännille syntyi loistava maalipaikka, kun Petri Kontiola vippasi rystyllä kiekon kulmasta maalin eteen jonne oli unohtunut Jere Innala. Innala ei kuitenkaan onnistunut ujuttamaan kiekkoa KooKoo -vahti Victor Brattströmin längeistä. Joten erätauolle siirryttiin maalittomassa tasapelissä.

HPK ottaa hallinnan

Jos ensimmäinen erä oli KooKoon hallintaa, niin toisessa erässä roolit hieman vaihtuivat, kun HPK iski heti erän alussa isomman vaihteen sisään.

Erää ei oltu pelattu kuin vajaa 30 sek. kun Jere Innala pelasi päädystä kiekon KooKoo -maalin eteen Petri Kontiolalle. “Konnan” rystynosto kuitenkin tylsistyi KooKoo -vahti Brattströmin kypärään.

Ajassa 26.30 HPK pääsi myös 2vs1 hyökkäykseen, kun HPK -pakisto pelasi laidan kautta pitkän syötön, joka löysi hieman onnekkaastikkin Tommi Tikan lapaan. Tikka ja Markus Nenonen anmpaisivat tekopaikkaan, mittaa KooKoo -puolustajan peitettyä syöttölinjan pois päätti Tikka itse kokeilla, mutta jälleen Brattström oli mies paikallaan.

Ilman maalipaikkaa ei KooKookaan jäänyt vaikka suurimman osan erästä se oli alakynnessä. Noin erän sekä samalla pelin puolivälissä HPK:n Arto Laatikainen teki virhearvion hyökkäyspään siniviivalla ja menetti kiekon Samuli Ratiselle. Ratinen ampaisi 3vs1 hyökkäykseen kera Christian Thomasin, sekä Erik Karlssonin. Ratinen oli kuitenkin hieman ahne ja päätti itse kokeilla. Rannelaukaus ei kuitenkaan yllättänyt Eetu Laurikaista, joten lukemat säilyivät tasan nollassa.

Vajaa neljä minuuttia ennen erän loppu kuitenkin kuparinen rikkoutui. HPK sai pitkän pyörityksen hyökkäyspäähän ja Elmeri Eronen kierrätti kiekon ränniin jossa toisella laidalla oli vastassa Valtteri Puustinen. Puustinen jatkoi kiekon viivaan Markus Nenoselle, joka otti potkun kohti maalia ja samalla harhautti heittäytyvät KooKoo -pelaajan tieltään pois. Nenosen tavaramerkki eli terävä rannelaukaus puhui armotonta kieltään ja painoi kiekon vastuttomasti KooKoo -maalin yläkulmaan. Peli ja erä tätä myöden 1-0 kotijoukkueelle.

KooKoo taistelee pinnalle

HPK jatkoi viimeisessä erässä siitä mihin toisessa jäi. Vajaa 30 sek. erää takana, kun Valtteri Puustinen otti kiekon kanssa pienen vauhdin keskialueelta, ajoi hyökkäysalueelle sisään ja tarjosi KooKoo -puolustaja Oskari Manniselle pienet kahvit kärkiveivin muodossa. Mannisen katsellessa vielä varpaitaan, niin Puustinen oli ajanut jo maalipaikkaan, mutta veto oli laadultaan heikohko ja suuntautui maalin yli.

43.25 HPK sai koko pelin ainoan ylivoimaansa, kun Ahti Oksanen kampitti Tommi Tikan laidan tuntumassa. HPK:n ykkösylivoima pyöritti kyllä lähes koko kaksiminuuttisen peliä, mutta Jere Innalan tolppalaukausta lähemmäksi maalia se ei päässyt.

KooKoo nosti itsensä tasoihin Arttu Pellin johdolla, joka pysäytti digitaalit aikaan 46.19. Erik Karlsson toi kiekon hyökkäysalueelle, tiputti kiekon pienen pyörähdyksen päätteeksi viivaan ja Pelli antoi ontimerin puhua. Hurja laukaus otti vielä hieman suuntaa HPK -puolustaja Latvalan mailasta ja upposi ohi Eetu Laurikaisen.

Peli jatkui tasaisena aina erän loppupuoliskolla asti, kunnes ottelun tuomaristo otti hieman isompaa roolia tarjoamalla kaksi peräkkäistä ylivoimaa KooKoolle. Varsinkin Valtteri Puustiselle vihellety rangaistus estämisestä oli näistä todella kyseenalainen.

KooKoo sai siis illan aikana yhteensä viisi mahdollisuutta ylivoimalla, joista se viimeisen käytti hyväkseen. Eetu Laurikainen ei pystynyt vangitsemaan Kyle Platzerin matalaa laukausta vaan irtokiekko tippui suoraan Ahti Oksasen lapaan, jolla oli puolimaalia tyhjänä. Oksanen sijoitti kiekon tarkasti maalin yläkulmaan ja ratkaisi ottelun vierailijoille. Voitto-osuman syntyaika oli 56.21 ja siihen syötön Platzerin lisäksi kirjautti Arttu Pelli.

HPK yritti lopussa tasoitusta ilman maalivahtia, mutta tuloksetta. Siispä KooKoo korjasi täyden pistepotin kotiin viemiseksi.

Pelin jälkeen kommenttinsa antoivat joukkueiden päävalmentajat.

26.03.2021 21:23

Jaa artikkeli: