Taistelua loppuun saakka

HPK-Tappara 0-2 (0-0, 0-1, 0-1)

Sarjakolmonen Tappara vei pisteet niukasti Kristian Kuuselan ja Jukka Peltolan maaleilla. Kerhon pelit jatkuvat huomenna Lahdessa Pelicansin vieraana.

Ottelun alkuasetelma oli selvä. Sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuva Tampereen Tappara oli selvä ennakkosuosikki ja nuorelle HPK:lle oli tarjolla lähinnä kiusaajan rooli. Avauserässä tämä asetelma piti paikkansa. Tappara hallitsi tapahtumia selvästi ja ainoastaan Samu Perhosen lukuisat huipputorjunnat pitivät Kerhon mukana pelissä. Perhonen nollasi mm. Patrik Laineen, Veli-Matti Savinaisen ja Henrik Haapalan yritykset parhaalta maalintekosektorilta.

20160304, HÄMEENLINNA, HPK vs. TAPPARA,  HPK:N MIRO RUOKONEN (29) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Kerhon paras paikka ensimmäisessä erässä aukesi hieman yllättäin nelosketjun laidassa hyökänneelle Teemu Kaislehdolle. Tappara-vahti Tomi Karhunen ei kuitenkaan suostunut antautumaan normaalisti puolustajana pelaavan Kaislehdon yritykselle. Avauserän torjunnat (Perhonen 12 ja Karhunen 3) kertovat pelin painopisteestä.

Lajunen alusti ratkaisun

Kenttätapahtumat tasoittuivat toisessa erässä, mutta vieraat siirtyivät johtoon erän puolivälin tienoilla. Voitto-osuman pääarkkitehti oli Tapparan hyökkääjä Jani Lajunen, jonka tarkka poikittaissyöttö tavoitti Kristian Kuuselan. Samu Perhonen torjui puolittain Kuuselan suoran laukauksen, mutta kiekko tippui harmittavasti torjunnan kautta maaliin. Toinen syöttöpiste kirjattiin Savinaiselle.

20160304, HÄMEENLINNA, HPK vs. TAPPARA, HPK:N SAMU PERHONEN (43) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Ottelun kuohuttavin tilanne nähtiin kun toista erää oli jäljellä viisi minuuttia. HPK:n Henrik Forsberg otti vastaan Tapparan Stephen Dixonin rajun taklauksen. Forsberg oli tilanteessa hieman huonossa tasapainossa ja Dixonin luistimet irtosivat jäästä. Forsberg joutui jättämään pelin kesken rajun tällin seurauksena. Dixon selvisi rangaistuksetta.

Kerho pääsi kuitenkin ylivoimalle hetkeä myöhemmin. Yv-viisikot (Paajanen-Karevaara-Monto-Bruun-Nikkilä sekä Sillanpää-Hopponen-Karjalainen-Haaranen-Tuulola) saivat aikaan painetta ja muutaman laukauksen, mutta Karhusta ei onnistuttu yllättämään.

20160304, HÄMEENLINNA, HPK vs. TAPPARA,  HPK:N OTTO PAAJANEN (7) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Maalivahti ajoissa pois

Kolmas erä oli Kerhon paras. Joukkue halusi nousta tasoihin ja pelin painopiste saatiin painettua Tappara-päätyyn. Hyökkäyspeli tuotti hyviä aihioita, mutta viimeinen terävyys tekopaikoissa jäi puuttumaan. Tappara keskittyi puolustamiseen ja iski ajoittain vaarallisesti vastahyökkäyksillä.

HPK:n valmennus otti aikalisän ajassa 57:17. Samassa ajassa myös Samu Perhonen luisteli vaihtoaitioon ja tasoitusta lähdettiin hakemaan kuudella viittä vastaan. Uhkapeli tuotti pari-kolme mylläkkää Tapparan maalille, mutta ei maalia. Vieraiden Jukka Peltola iski loppulukemat 0-2 tyhjään maaliin kolme sekuntia ennen päätössummeria.

20160304, HÄMEENLINNA, HPK vs.TAPPARA,  TAPPARAN TOMI KARHUNEN (33). Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***