Taistelu toi täyden pistepotin

HPK-HIFK 3-2 (1-0, 2-1, 0-1)

Ritari Areenan yleisö näki keskiviikkona vauhdikkaan ja jännittävän kamppailun sarjapisteistä. HPK siirtyi ennen ottelun puoltaväliä kolmen maalin johtoon, mikä lopulta piti loppuun asti. Kaikista ottelun maaleista vastasi joko nykyinen tai ex-kerholainen.

– Tasainen kamppailu ennen kaikkea. Taisteltiin alivoima tänään pirun hyvin ja saatiin hyvä pukukoppimaali siihen ekaan erään. Toinen erä ja 3-0. Vähän sen jälkeen paketti taas hajosi ja lähdettiin liian innokkaasti tukemaan hyökkäyksiä, eikä osattu tappaa peliä. Kolmas erä oli sitten selviytymistaistelua mutta hyvin puolustettiin ja erikoisäijät hoisi hienosti lopun. Kolmeen pisteeseen tosi tyytyväinen ja ei muuta kuin huomiseen taas lataamaan akkuja, tarinoi HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen ottelun päätyttyä ja suuntasi samalla katseensa jo huomiseen taisteluun.

DSC_2458

HPK:n ja HIFK:n välinen kamppailu oli tasainen alusta alkaen. HPK pääsi ensimmäisen erän alkuun kahdesti ylivoimalle ja olikin jälkimmäisellä miesylivoimalla senttien päässä siirtyä johtoon kun Craig Schiran lähettämä laukaus sudittiin maaliviivalta väljemmille vesille. Videotarkastuksen jälkeen kiekon todettiin olleen yli puoliksi maalissa mutta kokonaan se ei viivaa ylittänyt.

HPK hallitsi hienokseltaan ensimmäistä erää ja painoi peliä HIFK:n päätyyn. Vierasjoukkueen pirteimmästä pelistä vastasi Matti Kuparisen johtama ykkösketju ja etenkin Tomas Zaporsky oli hyvällä pelipäällä.

Erän loppuun HPK:lle tuomittiin rangaistus ja HIFK pääsi yrittämään maalia ylivoimalle. HIFK sortui kuitenkin liialliseen kiekon siirtelyyn omalla alueellaan ja Marek Viedensky nappasi ulottuvana pelaajana “karkin” Hannu Pikkaraisen lavasta ja säntäsi läpiajoon. Viedensky viimeisteli läpiajonsa Kevin Lankisen vartioiman maalin yläkulmaan.

DSC_2417

HPK lisää höyryä

Ottelun toinen erä oli selkeimmin HPK:n hallintaa ja etenkin erän alussa näytti siltä, että HPK luistelee vieraidensa yli ja menee ottelussa menojaan. HPK siirtyikin nopeaan tahtiin 3-0 johtoon, kun ensin Zach Hamill harhautteli HIFK:n Julius Nyqvistiä ja laukoi kiekon rystyllä maalin etukulmasta sisään.

Vain puolitoista minuuttia Hamillin maalin jälkeen Se on siellä kajahti jälleen Ritari Areenan ämyreistä. Tällä kertaa Jyri Niemi pääsi lataamaan kiekon tolpan kautta maaliin sellaisella voimalla, että kilahdus kuului varmasti viereiseen Metritiski-Areenaan asti.

DSC_2408

HIFK pääsi peliin mukaan hieman ennen erän puoltaväliä, kun Juuso Puustinen karkasi läpiajoon. Puustinen harhautti taidokkaasti Juuse Saroksen jäänpintaan ja veivasi kiekon kämmeneltä maaliin.

Erän loppu oli tasaista kamppailua, jossa lähimpänä lisämaalia oli HPK mutta Hamillin terävä rannelaukaus kilahti tolppaan. Erän lopulla HPK:lle tuomittiin kaksi peräkkäistä 2+10 minuutin rangaistusta, minkä takia HPK joutui pitkään pyörittämään vajaata kokoonpanoa.

– Totta kai siinä tietyt pelaajat kuormittuvat enemmän, kun joudutaan vajaalla kokoonpanoa pyörittämään mutta hyvin jaksettiin, eikä sillä ollut mielestäni vaikutusta peliin, HPK:n kapteeni Joonas Vihko kommentoi ottelun jälkeen.

Johto kestää

HIFK pääsi aloittamaan kolmannen erän ylivoimalla ja kavensikin tilanteen. Vielä viime kaudella HPK:a edustanut Robert Leino rankaisi kasvattajaseuraansa. Leinon tarkka lämäri painui Saroksen tuupparipuolen yläkulmaan.

Leinon maalin jälkeen HIFK sai ottelusta otetta ja pyöritti pitkiä pätkiä kiekkoa HPK:n alueella. HIFK:lla oli muutama maukas paikka tasoittaa ottelu mutta puolustus ja Saros maalissa estivät vierasjoukkueen yritykset. lähimpänä tasoitusta oli Pikkarainen, jonka laukaus osui ylärimaan. HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen otti aikalisän ja maalivahdin pois reilu minuutti ennen päätössummeria. Arvosen mainostamat HPK:n “erikoisäijät” kuitenkin pelasivat uhrautuvaa peliä, eikä HIFK päässyt rokottamaan kuudella kenttäpelaajalla.

– Aloitettiin mielestäni hyvin ja pelattiin myös hyvä toinen erä, mikä meille on ollut murheenkryyninä. Kolmas erä puolustettiin ja taisteltiin hienosti. Hyvät ja tärkeät pisteet meille, Vihko summasi ottelun tapahtumat, eikä nähnyt, että HIFK olisi ollut väsynyt edellisen illan ottelun jäljiltä.

– Kyllä ne kovaa päälle tuli mutta ehkä ne sai jalkoja auki kunnolla vasta pelin edetessä.

HPK:n pelit jatkuvat heti huomenna torstaina Espoossa Bluesia vastaan Vihko tietää lääkkeet millä huomiselle taataan myös raikkaat jalat.

– Otetaan kunnon loppuverkat, syödään ja nukutaan kunnon yöunet. Huomenna sitten aamujäät ja kohti Espoota, ei siinä mitään poppakonsteja tarvita, Vihko päätti.

DSC_2410

HPK:n pisteiden metsästys jatkuu siis heti torstain, minkä jälkeen joukkue siettää vapaata peleistä loppuviikon.

Ottelun tilastot ja maalivahtien torjunnat:

1-0 19:38 Marek Viedensky AV

2-0 25:25 Zach Hamill (Craig Schira, Jyri Niemi)

3-0 26:53 Jyri Niemi (Otto Paajanen, Saku Salminen)

3-1 28:14 Juuso Puustinen (Sami Blomqvist, Julius Nyqvist)

3-2 40:51 Robert Leino (Teemu Ramstedt) YV

Juuse Saros 12+12+15=39

Kevin Lankinen 9+8+8=25

03.12.2014 22:15

Jaa artikkeli: