Taistelu toi pisteen

Lukko-HPK 2-1 ja. (0-0,0-0,1-1,1-0)

HPK pelasi olosuhteisiin nähden hyvän vieraspelin, mutta Lukko korjasi kaksi pistettä Kris Beechin jatkoaikamaalilla.

Ottelun avauserässä Lukko oli hallitsevampi osapuoli, mutta altavastaajana peliin lähtenyt HPK oli pelissä hyvin mukana. Kerhon maalilla torjunut Mikko Tolvanen venyi muutamaan hyvään torjuntaan, mutta varsinaisia huippupaikkoja ei Lukolla ollut.

HPK:hon palannut Ville Hämäläinen pääsi hyvään paikkaan erän puolivälissä, mutta kolmosketjun sentterin laukaus suuntautui yli Mika Norosen vahtiman Lukko-maalin.

Isäntien paras paikka siunaantui joukkueen uudelle hankinnalle, puolustaja Mitja Robinille, mutta Tuukka Pulliaisen uhrautuva heittäytyminen pelasti Kerhon takaiskulta.

Erän loppupuolella Lukon Teemu Aallolle tuomittiin jäähy estämisestä ja HPK pääsi pyörittämään ylivoimapeliä. Janne Laakkonen tarjoili Alex Leavittille huippupaikan maalin kulmalle, mutta kanadalainen ei pystynyt ohittamaan huippuvireistä Mika Norosta.

Kerholta pirteä toinen erä

Toisessa erässä Lukko hallitsi edelleen kenttätapahtumia näennäisesti, mutta HPK sai luotua paremmat tekopaikat. Erän puolivälissä Kerho pääsi ylivoimalle Lukon otettua jäähyn väärästä vaihdosta.

Ykkösketjun Janne Laakkonen-Alex Leavitt-Marko Luomala ylivoimamylly pyöri mallikkaasti, mutta tehot jäivät uupumaan. Leavittille tarjoutui jälleen loistava paikka maalin kulmalle, mutta Mika Norosen mahtava venyminen esti Kerhon johtoaikeet.

Erän loppupuolella HPK sai luotua useita hyviä tilanteita Lukko-maalille, mutta kerta toisensa jälkeen Kerho-hyökkääjät joutuivat pettymään osin oman huonon viimeistelynsä, osin hienosti torjuneen Mika Norosen ansiosta.

Luomala ohjaa pelin jatkoajalle

HPK jatkoi hyviä otteitaan ottelun kolmannessa erässä. Lukko oli yllättävän vaisu ja raumalaisten hyökkäyspelaaminen hiipui pelin edetessä. Ottelu aaltoili päästä päähän  ja molemmilla joukkueilla oli omat mahdollisuutensa avausmaalin tekoon.

Scott Barney pääsi päätöserän ensimmäisellä minuutilla hyvään maalipaikkaan, mutta “Barnyard” ei saanut rystypuolen yritystään kohoamaan ja maali jäi haaveeksi.

Ajassa 45.54 Ville Hämäläiselle tuomittiin jäähy kiinnipitämisestä ja Lukko hyödynsi mahdollisuutensa. Otto Honkaheimo kiersi HPK-maalin ja syötti maalille Kris Beechille, joka painoi suoraan syötöstä kiekon yläriman kautta sisään. HPK-maalissa torjuneelle Mikko Tolvaselle ei jäänyt mahdollisuuksia.

Lukon maalin jälkeen Kerho otti jälleen tahtipuikon itselleen ja tasoitusmaalin synty oli vain ajan kysymys. Teemu Rautiainen, Jan-Mikael Juutilainen ja Janne Laakkonen pääsivät kukin hyviin paikkoihin, mutta hyökkääjien ruuti oli märkää.

Lopulta ajassa 56.29 räpsyi Lukko-maalissa. HPK pääsi pyörittämään ylivoimaa Lukon väärän vaidon seurauksena ja vihdoinkin aurinko paistoi hämeenlinnalaisillekin.

Marko Tuulolan oivaltava “vetosyöttö” tavoitti maalin edessä päivystäneen Marko Luomalan, joka ohjasi hienosti pelin tasoihin. Toiseksi syöttäjäksi Tuulolan lisäksi maaliin merkattiin Alex Leavitt.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata ainoastaan 38 sekuntia, kun lopullinen ratkaisu syntyi. Lukon ykkäsketju painoi pelin HPK:n päätyyn ja kiekko ajautui maalin eteen Kris Beechille, joka laittoi kiekon toisella yrityksellään ohi Tolvasen.

Tappiosta huolimatta HPK:n esitys oli positiivinen. Koko joukkueen taisteluasenne oli ensiluokkaista ja oman joukkueen eteen uhrauduttiin hienosti.

Lauantaina Rinkelinmäelle saapuu Tappara ja tärkeitä pisteitä on jälleen jaossa. Taistelu liigapisteistä alkaa klo 17, olethan mukana kannustamassa Kerhon voittoon!

 

Karri Salo

21.10.2011 20:37

Jaa artikkeli: