Taistelu ei tuonut pisteitä

HPK-KalPa 3-5 (1-2,2-2,0-1)

Katastrofaalisen alun jälkeen ryhdistäytynyt HPK oli viedä ottelun jatkoajalle, mutta tällä kertaa onni ei ollut Kerhon puolella. KalPan ykkösketju oli täysin pitelemätön ottelun alussa.

Ottelun alku oli HPK:lle pahin mahdollinen. KalPan Sakari Salminen vei kuopiolaiset johtoon jo 25 sekunnin pelin jälkeen. Avausmaalin jälkeen kuopiolaiset hallitsivat kenttätapahtumia, erityisesti ykköketjun Salminen-Matti Kuparinen-Tuomas Kiiskinen johdolla.

Ansaittu 0-2 maali syntyi ajassa 13.28. Marko Kauppinen pääsi ohjaamaan Tuomas Kiiskisen syötön yhdellä kosketuksella tolpan kautta sisään.

– Otteluun lähtö oli täysin anteeksiantamaton, kommentoi HPK:n päävalmentaja Harri Rindell ottelun jälkeen.

Erän loppupuolella HPK sai hieman pelistä kiinni ja ajassa 18.38 työnteko palkittiin. Kiekko ajautui maalin takaa Arsi Piispaselle, joka nopeilla käsillään pystyi kiepsauttamaan kiekon verkkoon ohi hölmistyneen KalPa-vahti Ari Ahosen. “Taikurin” maaliin syöttöpisteet kirjauttivat Teemu Rautiainen ja Marko Tuulola.

Shokkialku myös toiseen erään

Kerho ei ottanut opikseen ensimmäisen erän alun sähläksestään. Toista erää ehdittiin pelata vain 36 sekuntia kun kiekko oli jälleen HPK:n maalia vartioineen Mika Järvisen selän takana. Asialla oli illan toisensa iskenyt Sakari Salminen. Maalin jälkeen HPK:n valmennusjohto laittoi hetkeksi ykkösketjun Janne Laakkonen-Alex Leavitt-Scott Barney vilttiin.

Kun Joonas Riekkinen lisäsi vierasjohtoa kolme minuuttia myöhemmin, näytti ottelu jo ratkenneen. HPK kuitenkin heräsi taistelemaan ja ottelun hallinta siirtyi selvästi isännille. G-katsomossa kannustanut pieni, mutta pippurinen faniryhmä loi tunnelmaa ja HPK alkoi jälleen uskomaan itseensä.

KalPan Jaakko Rissasen jäähyn aikana Arsi Piispanen pääsi jälleen näyttämään uskomatonta mailatekniikkaansa. Piispanen kiepautti kiekon itselleen maalin kulmalla ja veivasi maagisen “vanhanaikaisen” rystypuolelta.

– No, ne oli maaleja muiden joukossa. Sain käytettyä ulottuvuutta hyödykseni, kommentoi Piispanen vaatimattomasti taidokkaita osumiaan.

Kerhon toisen erän hyvän lopun kruunasi Marko Tuulolan 3-4 kavennusmaali, joka syntyi vain sekuntia ennen toisen erän loppua.  “Tuuski” pääsi tyrkkäämään kiekon reppuun lähietäisyydeltä. Myös tämä osuma syntyi ylivoimalla.

Loppuminuuttien pyöritys päättyi pettymykseen

Kolmannessa erässä HPK sortui turhiin jäähyihin. KalPa sai mahdollisuuden kolme kertaa peräkkäin ratkaista peli ylivoimalla, mutta vieraiden paras terä oli jo kadonnut. Kerho tappoi alivoimat hyvin, mutta varsinainen takaa-ajo saatiin käyntiin vasta kolme minuuttia ennen loppua.

KalPan Jyri Junnila huitoi korkealla mailalla itsensä jäähyboksiin ajassa 57.06 ja Kerhon etsikkoaika koitti. HPK painoi pelin kuopiolaispäätyyn ja sai luotua kohtuullisia tekopaikkoja. Minuutin pyörityksen jälkeen Mika Järvinen luisteli vaihtoaitioon ja Kerho pääsi myllyttämään kuudella neljää vastaan.

Onnikaan ei ollut tänään HPK:n puolella. KalPan Joonas Riekkinen hutaisi kiekon omalta alueelta inhottavan hiljaa tyhjään Kerho-maaliin.

HPK:n tärkeät pelit jatkuvat lauantaina Tampereella Tapparan vieraana.