Tappara-HPK (1-0,2-2,2-1) 5-3

HPK ei pystynyt tuomaan pisteitä Tampereen
vierailultaan. Tampereen Tappara korjasi sadon ja kolme pistettä Tuukka
Mäntylän tekemällä voittomaalilla.

Tuskaista tuntuu HPK:n pelaaminen tällä hetkellä olevan. Kolmesta tämän viikkoisesta ottelusta saaliina on vain kaksi pistettä, jatkoajalta TPS:ää vastaan. Lauantaina vastaan asettui Tampereen Tappara, jonka alkukausi on ollut niin ikään vaikea. Risto Dufvan tullessa peräsimeen, otteet ovat kuitenkin pikku hiljaa muuttumassa paremmaksi.

Ottelu alku oli tasaista. Etenkin Tappara pystyi luomaan pari vaarallisen oloista maalipaikkaa. Erän puolenvälin tienoilla Tapparan vasta 16-vuotias Aleksander Barkov rokotti hapuilevia HPK-pakkeja. Nuorukainen kiersi maalin ja laukoi tarkasti kiekon etukulmasta ohi maalissa pelanneen Mikko Tolvasen.

Myös HPK-nuorukaiset Otto Paajanen ja Teemu Rautiainen näyttivät ensimmäisen erän aikana pystyvänsä pelaamaan miesten pelejä. Herrat tehtailivat yhdessä Paajaselle paikan, mutta Tappara-vahti Jani Nieminen veti pidemmän korren.

Pari kertaa erän aikana HPK pääsi kokeilemaan ylivoimaa, mutta se tuotti joukkueelle isoja vaikeuksia. Kiekon tuominen alueelle oli luokatonta ja aneemisuus paistoi otteista

Tuukka Mäkelä räväyttää

Toinen erä alkoi vauhdikkaammin HPK:n osalta. Painetta pystyttiin luomaan paremmin Tappara-alueelle ja erän aluksi Teemu Rautiainen kilautti tolppaan.

Ajassa 23.23 HPK tasoitti Niko Niemisen toimesta. Marko Tuulola avasi pelin hyvin Janne Laakkoselle ja ”Laku” tarjoili loistavan syötön takakulmille Niemiselle.

Nelisen minuuttia maalin jälkeen Alex Leavitt otti koukkaamisjäähyn ja Tappara rokotti tämän aikana. Kerholaiset sössivät kiekon keskialueella tamperelaisille ja Tuukka Mäntylä karkasi läpiajoon. Silmät kiinni ja sinne päin –taktiikka toimi ja Mäntylä pisti kiekon ylänurkkaan. Syöttöpiste maaliin merkattiin Jan-Mikael Järviselle.

HPK tulee kuitenkin tasoihin vajaat kolme minuuttia takaiskumaalin jälkeen. Janne Laakkonen  pelaa kiekon siniviivalle, O-P Grönholm levittää nerokkaalla syötöllä pelin toiselle puolelle, josta ”maalitykki” Tuukka Mäkelä laittaa ranteet lukkoon ja ottelun tilanteeksi 2-2. Mäksä malttoi hienosti katsoa, mihin kiekon laittaa ja klassinen viulunsoittaja-tuuletus nähtiin Hakametsässä.

Riemua ei kuitenkaan kestänyt kauaa. Ajassa 33.00 Tappara tekee jälleen johtomaalin ja tällä kertaa asialla Sami Venäläinen. HPK lepsuili omalla alueellaan ja Venäläinen ujutti kiekon maalivahti Tolvasen längistä sisään.

HPK:n kantti ei kestänyt loppuun asti

Kolmas erä alkoi Tappara-jäähyilyllä, kun Kalle Kaijomaa otti rangaistuksen. Ylivoimalla ei kuitenkaan saatu ihmeitä aikaan, mutta tilanne korjaantui ennen erän puoliväliä. Tapparan Jussi Makkonen joutui koukkimaan kerholaisen kumoon ja tätä seuranneella HPK-ylivoimalla Arsi ”Taikuri” Piispanen räväytti. Piispasen viides maali kolmen ottelun sisään syntyi tulisella lämärillä painuen Tappara-vahti Niemisen räpyläpuolelta sisään. Syöttöpisteet Jukka Laamaselle ja Niko Niemiselle.

Pelin loppuhetkillä ilmassa oli HPK:n suunnalta kurittomuutta. Tuukka Pulliainen taklasi Tapparna Tuukka Mäntylää polvella. Pulliaisen kaksiminuuttisen aikana kultakypärä Tuukka Mäntylä näytti lämärin mallia ja viimeisteli voittomaaliksi jääneen osuman tarkasti Tolvasen räpyläpuolen yläkulmaan ajassa 58.28.

Tappara kaunisteli vielä ottelun loppunumeroiksi 5-3 HPK:n yrittäessä tasoitusta ilman maalivahtia. Voimalaituri Nestori Lähde teki kauden avausmaalinsa J-M Järvisen syötöstä.

Ensi viikolla olisi jälleen tarjolla yhdeksän pistettä. Keskiviikkona HPK isännöi Porin Ässiä, perjantaina Lahdessa vastaan asettuu Pelicans ja lauantaina kotiottelussa vastassa on Tampereen Ilves.