Taisteleva HPK kaatui tehottomuuteen

HPK-Jokerit 1-2 (0-0, 0-2, 1-0)

Ei kaatunut Jokerit vieläkään. “Yllätysnimi” Teemu Pulkkinen teki ottelun voittomaalin ja Mika Järvisen loisto-ottelu maalissa takasivat Jokereille täyden pistepotin.

Hämeenlinnassa saatiin nauttia ajoittain jo playoff-tyylisestä kiekosta. Peli oli todella vauhdikasta eikä kentällä ylimääräistä aikaa vastustajalle annettu.

HPK:n tuttu alun rynnistys tuotti heti ensimmäisen erän alussa pari vaarallista maalipaikkaa. Ykkösketjussa Ville Viitaluomaa tuurannut Joonas Nättinen tarjoili Juuso Puustiselle vetopaikan, mutta Mika Järvinen Jokeri-maalissa selvitti tilanteen.

Lähinnä maalia ensimmäisessä erässä kävi kuitenkin Jokerit. Jukka Laamasen istuessa jäähyllä ottelun toisella minuutilla, Petteri Nokelainen pääsi ohjaamaan Ossi Väänäsen viivavedon ylärimaan. Muutoin maalipaikat loi kuitenkin Kerho ja varsinkin ykkösnyrkki sai luotua painetta Joeri-päähän.
-Hyvältä tuntui pelaaminen ja tykkäsin HPK:n pelitavasta. Hieno huomio valmentajilta, että pystyvät laittamaan minut isoon rooliin, kommentoi juuri sopimuksen HPK:n kanssa tehnyt nuori Joonas Nättinen ensimmäistä erää.

Jokerit iskee onnekkaasti

Toisen erän alkuun Jokerit tulee latautuneina. Ajassa 21.34 Henri Heino pääsee yllättämään Teemu Lassilan laukomalla kiekon ranteella HPK-pakin jaloista yläkulmaan.

Erän puolivälissä syntyy voittomaali. Jokereiden Antti Kerälä ja Teemu Pulkkinen pääsevät 2 vs 1 -hyökkäykseen ja Kerälän syöttö pomppaa HPK-pakin jalasta jopa tuurilla suoraan Pulkkiselle. Pulkkisella onkin helppo työ laittaa kiekko reppuun tyhjästä takakulmasta. Toisen syötön maaliin saalisti ketjun kolmas lenkki, Janne Lahti.
-Joo katoin, että Kerho-pakin luistin on juuri oikeassa kulmassa ja sain sitä kautta syötettyä takakulmille, veisteli Kerälä onnekkaasta syötöstään.

Kerälän kausi on saanut uutta nostetta alun vaikeuksien jälkeen ja sentteri nauttii pelaamisesta:
-Itseluottamus on tehojen myötä lisääntynyt. Valmentajanvaihdoskin on varmaan osaltaan vaikuttanut hyviin otteisiin. Mutta pääasia, että pääsee pelaamaan paljon ja kohtahan on kevät ja alkaa aurinko paistamaan.

Tuomaritoiminta sai kritiikkiä osakseen

Kolmannen erän HPK painoi päälle kuin se kuuluisa yleinen syyttäjä. Kerhon painostuksesta kertoo osaltaan myös maalivahtien torjunnat (Lassila 5, Järvinen 18).

HPK:n vimmattu yritys saa vihdoin palkintonsa, kun ylivoimalla Marko Tuulola avasi pelin nopeasti pystyyn Mathias Porselandille. Ruotsalaispakki ylitti sinisen ja laukoi Jokeri-pakin jaloista ranteen terävästi ohi Mika Järvisen. Maalin syntyajaksi kirjattiin 44.46.

Läpi ottelun kritiikkiä osakseen saanut tuomarikaksikko Jyri Rönn-Jarno Heikkinen puhutti valmentaja Harri Rindelliä.
-Olen päättänyt, että ikinä en tuomareita arvostele, mutta kyllä nyt alkaa riittään. Onhan toi nyt ihan törkeetä. Tuntui siltä, että heidän asenne oli jo välinpitämätön.

Rindell oli kuitenkin tyytyväinen HPK:n yritteliäisyyteen:
-Hyvä jääkiekko-ottelu. 13 maalipaikkaa tällaista joukkuetta vastaan on loistosuoritus, mutta maalintekotehokkuus hieman tökki. Vatsatautista Matias Loppia tuuraamaan hälytetty Juuso Honka täytti hienosti Lopin paikan. Nättiseltä nätti debyytti.

HPK:n kultakypäränä ottelussa ollut Juuso Puustinen piti myös Nättisen suorituksesta:
-Nättinen toi paljon hyvää meidän ketjuun ja saatiin luotua paljon paikkoja. Vastustajan maalivahti pelasi hienon pelin.

Juuri maajoukkueeseen valittu Puustinen oli kutsusta huojentunut:
-Tuli isona ja positiivisena yllätyksenä ja olen todella innoissani lähdössä maajoukkueeseen. Ei voi sanoin kuvailla, kuinka hieno tunne ja suuri kunnia on olla osa maajoukkuetta. On hieno lähteä edustamaan Suomea ja tietenkin Hämeenlinnaa.

HPK:n bussi starttaa torstaina kohti Helsinkiä, kun vastaan asettuu HIFK. Seuraavan kerran kotiyleisöä HPK hemmottelee lauantaina. Silloin vastassa on Blues Espoosta.

Niklas Heinonen

01.02.2011 21:10

Jaa artikkeli: