Tärkeät pisteet tarjolla Lappeenrannassa

SaiPa-HPK 25.10. klo 18.30

HPK kohtaa tiistaina Lappeenrannan kiekkoillassa SaiPan. SaiPa on osoittanut kauden mittaan vaarallisuutensa, vaikka odotusarvot joukkuetta kohtaan ei päätä huimaa. Viimeisin osoitus yllätysvalmiudesta ja hyvästä joukkuepelaamisesta tuli lauantaina, kun joukkue kukisti nimivahvan HIFK:n.

HPK on alkanut saada myös juonesta kiinni. Perjantaina vähämaalinen ottelu Lukkoa vastaan päättyi karvaaseen 2-1 –tappioon jatkoajalla hyvän esityksen jälkeen. Lauantaina plakkariin kilahti tärkeä voitto Tapparasta lukemin 2-0 taaten maalivahti Mikko Tolvaselle uran ensimmäisen varsinaisen nollapelin.
– Ollaan puolustettu hyvin ja peliin on löytynyt kaivattu energisyys, kertasi Tolvanen voitetun Tappara-pelin jälkeen.

Vieraspelien tilasto heikko

HPK on joutunut hankkimaan korvaajia loukkaantuneiden pelaajien tilalle. Hämeenlinnaan viime torstaina saapuneet Ville Hämäläinen, Jan-Mikael Juutilainen ja Henri Tuominen ovat istuneet kokoonpanoon jopa odotettua paremmin ja vesselit ovat täyttäneet ruutunsa erinomaisesti.

Kolmosketjuna perjantain ja lauantain otteluissa pelannut Rautiainen-Hämäläinen-Juutilainen pelasi varsinkin lauantaina ehjän pelin ja oli jopa HPK:n paras kokonaisuus. Odottaa saattaa, että kyseinen vitja jatkaa hyviä otteitaan myös Lappeenrannassa tiistaina.

Henri Tuomisen palattua Ilvekseen, HPK solmi maajoukkuetaukoon asti kestävän sopimuksen Ässien Nico Aaltosen kanssa. Aaltonen nähdään HPK:n vahvuudessa jo tiistaina Lappeenrannassa.

HPK ei ole tällä kaudella vielä pystynyt ottamaan kolmen pisteen voittoa vieraskentältä. SaiPaa vastaan taistelusta ei tule helppo, mutta eväät siihen on, mikäli pelaamisen taso jatkaa nousuaan kuten Lukkoa ja Tapparaa vastaan.

Joukkueiden kokoonpanot nähtävissä tiistaina iltapäivällä tästä.

Niklas Heinonen

24.10.2011 21:17

Jaa artikkeli: