Syöttöhai Tuulola laittoi tilastoja uusiksi

HPK:n konkaripuolustaja Marko Tuuski Tuulola laittoi Liigan puolustajien syöttöpörssin nimilistan uuteen uskoon torstaina Jyväskylässä. Syöttämällä Ville Viitaluoman tekemät ensimmäisen ja kolmannen maalin Tuuski nappasi itselleen kärkipaikan syöttötilastossa 314 syötöllä.

913 Liigaottelua pelannut Tuulola on lähellä myös oranssin historian tekemisessä. HPK-paidassa pelattuja otteluita on Tuuskilla nyt 588. Tällä kaudella on siis mahdollista laittaa uusi sataluku siihen tilastoon.

Puolustajien syöttöpörssissä sijalla 14 majaileva Jukka Laamanen tietää, miksi Tuuski on tilaston kärkimies.

– Kun ei osaa laukoo, niin on pakko syöttää, vitsailee Laamanen.

– Tosiasiassa loistava pelinlukutaito ja oivaltavat ratkaisut hyvien pelikavereiden kanssa ovat vuosien saatossa kerryttäneet mukavasti pistepottia. Edelleenkin HPK:n yv-peliin Tuuskilla on annettavaa.

Kapteeni Viitaluoma oli mukana kirjoittamassa Tuuskin historialliset numerot uusiksi.

– Tuuskihan on tehty rikkomaan ennätyksiä! Uskon, että yksi syy tuohon syöttömäärään on se, että hyökkääjät pystyvät sopimaan Tuuskin kanssa asioista jo etukäteen ja vanha herra toimittaa kiekon sinne mihin sovittu. Helppo siinä on pelata. Lisäksi Tuuski helpottaa omaa työtäni kapteenina, sillä hän on nähnyt uransa varrella niin paljon!

Lisäsyöttöjä ja mahdollisesti myös maaleja Tuulola pääsee naaraamaan keskiviikkona, kun SaiPa saapuu Ritari-areenalle. Koko syöttöpörssin näet Liigan sivuilta.

Hyvä Tuuski – 314!

HPK

10.12.2013 15:18

Jaa artikkeli: