Suvereeni Kerho nautiskeli revanssin Ilveksestä

Lauantaina karvaan jatkoaikatappion kärsinyt HPK lähti hakemaan revanssia uusintaottelusta Ilvestä vastaan. Ossi Ikonen merkkautti maalinedustaohjauksella tililleen voittomaalin, kun Kerho otti täydet kolme pistettä ottelusta maalein 4-1 (1-0, 0-1. 3-0). Sarjatilanne kävi voiton myötä entistä jännittävämmäksi. Päävalmentajien kommentit raportin lopussa.

Ottelun alkuhetkillä nähtiin ikävä tilanne, kun Ilveksen Matias Maccelli jäi laidassa sääntöjen rajamailla pelanneen Markus Kankaanperän jyräämäksi. Tilanteen jälkeen ilveshyökkääjä lojui jään pinnassa pidemmän aikaa, mutta pääsi lopulta vaihtoaitioon ja myöhemmin palaamaan toiseen erään kentälle. Kankaanperälle ei tilanteessa tuomittu rangaistusta.

Harri Kainulainen puolestaan äityi jäähyilemään erän aikana, kun miehelle tuomittiin perättäin kaksiminuuttiset. HPK:n av-nelikot jatkoivat kuitenkin varmaa suorittamistaaan ja maali Eetu Laurikaisen takana varjeltui kumpaisellakin alivoimalla.

Kerho pääsi ylivoimalle erän loppupuolella, kun Anssi Salmelalle tuomittiin 2+10 minuutin rangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta siniviivan tuntumassa. Kauaa Kerhon ylivoima ei ehtinyt jauhaa, kun Petri Kontiolan tyylikäs lätty löysi Valtteri Puustisen tamperelaisten alivoiman läpi. Tuttu kuvio päättyi tuttuun lopputulokseen ja Puustinen vei one-timerillä Kerhon 1-0 johtoon.

Puntit tasoittuivat toisen erän alussa, kun Miro Ruokosen kiinnipitämisrangaistus kostautui. Antti Saarela pääsi maalineduskamppailun päätteeksi survomaan kiekon väkisin Kerhon maaliin ja taululle lukemat 1-1. Osuman jälkeen molemmat joukkueet tiivistivät peliään, eikä vaarallisia tekopaikkoja enempää erässä nähty.

Kolmannessa erässä Markus Nenonen pääsi laukomaan samaan vaihtoon useampaan otteeseen ja kolmas yritys löysikin tiensä verkon perukoille. Ilveksen penkin takaa Jouko Myrrä kuitenkin haastoi tämän tilanteen, ja yhteys otettiin tilannehuoneeseen. Videotarkistuksen jälkeen tilanteessa nähtiin Tommi Tikan häirinneen Eetu Mäkiniemen torjuntatyöskentelyä ja 1-1-lukemat säilyivät mediakuutiolla.

Kolme osumaa kolmanteen erään

Hylkäykseen päättyneen tilanteen jälkeen HPK jatkoi vyörytystään kohti Ilveksen maalia ja etenkin Kerhon ykkösnyrkki pyöritti pitkiä hyökkäyksiä. Laukaukset päätyivät kuitenkin kerta toisensa jälkeen Mäkiniemen varusteisiin. Omassa päässä Kerho pelasi edelleen tiiviisti, ja peli oli selvästi isäntien hallussa.

Ottelun viimeiselle kympille nähtiin lopulta Kerholta useampi onnistuminen. Tasavajaalla pelatessa nähtiin hieman erikoisempi tilanne, kun Santeri Lukka lähetti laukauksen kohti Ilveksen maalia. Ilveksen miehistö oli totaalisesti unohtunut maalin edustalle Ossi Ikonen, joka pääsi ohjaamaan kiekon mäkiniemen tunneleista verkkoon. Harvinaisesta paikasta tehty häkki maistui silminnähden kauden mittaan puolustuspään luottoratsuksi muotoutuneelle Ikoselle.

Hetkeä myöhemmin ottelun naulasi duo Petri Kontiola-Juuso Ikonen. Kontiola tarjoili jälleen nappisyötön maalinedustalle liukuneelle Ikoselle, joka hyvässä vauhdissa pääsi liu’uttamaan kiekon kolmannen kerran tupsukorvien maaliin pelikellon pysähtyessä aikaan 54:34. Tästä Ilves ei enää noussut, vaan tyhjään maaliin ottelun loppuluvut 4-1 pääsi saattelemaan Tommi Tikka

Kerhon pisteputki sai näin jatkoa ja venyi jo yhdeksän ottelun mittaiseksi. Tiivistahtinen otteluviikko jatkuu heti huomenna, kun Kerho matkustaa Poriin Ässien vieraaksi. Sarjatilanteen kannalta tämä on ensimmäinen viikon ns. kuuden pisteen otteluista, kun sarjataulukossa ero viimeisellä pudotuspelipaikalla majailevaan patapakkaan on kaventunut seitsemään pisteeseen.

02.03.2021 21:31