15.25 Joel Janatuinen 0-1 (Niklas Friman, Artturi Toivola)

32.47 Antti Pihlström 0-2 (Michael Joly, Aleksi Mustonen)

43.40 Mustonen 0-3 (Joly, Pihlström)

Valmentajien kommentit artikkelin lopussa.

Parin tappion jälkeen oli Kerholla selvät sävelet Vaasaan. Pisteitä oli pakko ottaa, ettei takaa aleta tulla sarjataulukossa ohi. Viesti oli mennyt perille ja HPK järjesti Vaasan illassa nautinnollisen suvereenin ja kliinisen näytöksen, jonka lopputulemana oli päätössummerin pirahtaessa 0-3 voitto. Kerho iski mustaa reppuun maali/erä tahdilla, avausosuman ohjasi Joel Janatuinen, toisessa erässä Rasmus Korhosen tunnelista kuittasi Antti Pihlström ja päätöserässä illan komeimman kuvion päätti Aleksi Mustonen viimeistellen loppulukemat 0-3. Kerho oli tänään todella hyvällä jalalla liikenteessä, vaikka lepoetu olikin kotijoukkueella. Varsinkin erien alut mentiin täysin Kerhon merkkien mukaan, eikä Sport päässyt kunnon paikkoihin koko ottelun aikana. Ja niissä paikoissa, joissa kotijoukkueella mahdollisuus oli maali tehdä, hoiteli Laurikainen tonttinsa, eikä vaasalaisille lopulta jäänyt pelistä kuin känsät käteen.

Ikosen ilmaveivit ja Janatuisen ohjausmaali

Vaasaan oli Kerho löytänyt alkuun taas hyvän vaihteen silmään. Maisema vaihtui ja Sport oli helisemässä Kerhon paineen alla avausminuutit. Kolmen minuutin pelin jälkeen koitti Juuso Ikonen ilmaveivillä siirtää hämäläiset johtoon ja räjäyttää sankoin joukoin Vaasaan lähteneet HPK Kannattajat huutomyrskyyn, mutta Rasmus Korhonen Sport-puolustuksen tuella ehti väliin ja nollilla jatkettiin.

Ajassa 4.42 nähtiin illan ensimmäinen jäähy, Henrik Eriksson lähti boksiin kiinnipitämisestä ja Kerho sai kokeilla ylivoimalla rankaista kotijoukkuetta avausosumalla. Mutta kiire tuli ensimmäisellä ylivoimalla, Sportin aktiivinen alivoima oli myrkkyä eikä Kerho saanut rauhoitettua peliä alueelle juuri ollenkaan.

Jäähystä selvittyään pääsi myös Sport paremmin peliin kiinni ja Eetu Laurikainenkin joutui töihin. Seuraava jäähy vihellettiin sitten Kerholle, Tommi Tikka kampituksesta istunnolle ajassa 8.48. Ei lähtenyt myöskään Sportin ylivoima käyntiin ja paras paikka tässä erikoistilanteessa tuli Kerholle. Miro Ruokonen karvasi kiekon itselleen vaasalaispakilta ja karkasi läpiajoon, Rasmus Korhonen oli kuitenkin maalivahti paikallaan eikä Miron vispaus tuottanut tulosta.

Vuoroin vieraissa mentiin jäähyjen puolesta, ajassa 12.04 istutettiin boksiin Erik Riska kampituksesta. Nyt pyöri Kerhonkin ylivoima kunnolla mutta vetopaikoille ei kunnolla päästy, vaikkakin lähes koko kaksi minuuttia saatiin Sportin päädyssä kuviota jauhaa. Mutta jäähyn päätyttyä rävähti! Digitaalit pysähtyi aikaan 15.25 kun Kerho siityi 0-1 johtoon. Artturi Toivola pelasi kiekon Niklas Frimanille viivaan, Friman laukoi kohti maalia ja mailansa väliin pisti Joel Janatuinen ja ohjasi Kerholle illan avausmaalin!

Heti seuraavasta aloituksesta oli Janatuinen jo iskemässä toista osumaansa, mutta vaivoin sai Sportin puolustus ja Korhonen tilanteen pelastettua ja erätauolle lähdettiin Kerhon johtaessa maalilla. Rasmus Korhonen Sportin maalilla torjui avauserässä kuusi kertaa, ja Eetu Laurikainen Kerhon veräjällä yhdeksän kutia.

Joly siellä, Joly täällä, Michael joka puolella

Ei painanut väsy jaloissa toisessakaan erässä oranssissa pilttuussa. Kerho väänsi nupit kaakkoon ja polki Sportia suohon lähes koko erän ajan. Toisen erän ensimmäinen maalipaikka tuli heti alussa, kun Pihlström ja Mustonen karkasivat kahdella yhtä vastaan-hyökkäykseen. Tilanne päättyi Musen laukaukseen mutta vielä jäi avausosuma Kerhon paidassa tekemättä.

Kerho vyöryi kovalla paineella kohti Sportin maalia ja seitsemän minuutin kohdalla haistoi Michael Joly veren jättäen vaasalaisviisikon seisomaan koittaen iskeä vanhanaikaisella Kerholle illan toisen maalin. Rasmus Korhosen huippuvenytys esti kuitenkin tämän maalin ja maalin johdossa jatkettiin. Joly oli erässä muutenkin hyvällä pelipäällä luoden aina vaaran tuntua pitäessään kiekkoa hallussaan.

Kun ottelu ylitti puolenvälin, oli ohjat täysin Kerhon hallussa ja Sport oli matkustajana tässä erässä. Ajassa 32.47 sai HPK Kannattajat juhlia toista osumaa Antti Pihlströmin toimesta. Aleksi Mustonen toi kiekon alueelle, löysi syötöllään keskeltä Michael Jolyn ja Jolyltä kun kiekko vähän karkasi, pääsi Pihlström tuikkaamaan Korhosen puikoista Kerholle illan toisen osuman!

Toisessa erässä Rasmus Korhonen joutui torjumaan 16 laukausta, Eetu Laurikaisen selvitessä kuudella torjunnalla. Nämäkin tilastot siis tukivat täysin sitä, että Kerho vei erää suvereenisti. Muutama minuutti ennen erätaukoa oli Philippe Cornet loistotontilla, mutta tähän venyi Korhonen eteen. Näin erätauolle lähdettiin vetämään happea Kerhon johtaessa kahdella maalilla.

Ei soi Klamydia tänään, Edi hoitaa

Myös päätöserä alkoi tanssien Kerhon tahtiin. Kiekko pysyi hallussa ja hyökkäykset toisensa jälkeen päätyi Sportin päätyyn. Toki kotijoukkueellakin oli paikkansa mutta Kerhon vahva ja tasapainoinen esitys sai Sportin yritykset näyttämään näennäisiltä. Kolmisen minuuttia kun erää oli pelattu, näytti Kerhon ykkösketju mitä on jääkiekko parhaimmillaan ja miten saadaan Urheiluruudun toimituksessa laittamaan highlightit uuteen uskoon. Kolmikko Antti Pihlström-Aleksi Mustonen-Michael Joly toi kiekon sellaisella kuviolla ja vauhdilla alueelle, ettei paremmasta väliä. Jolyn rystylätty lopulta löysi Musen lavan, joka sai tintata Kerholle ratkaisevan kolmannen maalin tähän iltaan!

Maalin jälkeen alkoi pieni jäähysuma. Ensin ajassa 43.54 lähti Miro Ruokonen jäähylle koukkaamisesta, mutta tällä alivoimalla ei ollut Kerholla minkäälaisia ongelmia. Ja kun tämä oli kärsitty, vihellettiin kotijoukkueelle väärästä vaihdosta jäähy, ja oli Kerhon vuoro heti perään painaa oma ylivoimansa esiin. Mutta niin vaan jäi tämä hyödyntämättä, eikä jälkikasvuille jäänyt kerrottavaa.

Minuutin verran ehdittiin nyt pelata tasaviisikoin kun jälleen pilli soi. Nyt Oliver Kiljunen syyllisenä, kampituksesta kakkonen. Tämänkin Kerho hoiteli mallikkaasti, eikä Sport saanut mitään aikaiseksi. Kiljusen jäähyn jälkeen meni pillit taskuihin ja pelimiesten kymppi paineltiin ilman rikkeitä. Tosin, viimeisellä kympillä Kerho alkoi jo vähän säästellä pelaten Laurikaiselle nollaa ja Sport sai rauhassa hakata päätänsä kivikovaan seinään, nimeltä Pallokerhon puolustus.

Kerhon passivoitumisesta johtuen meni kolmannen erän torjunnat tasan, Eetu Laurikainen ja Rasmus Korhonen kirjauttivat molemmat seitsemän torjuntaa päätöserään. Ja loppusummerin soidessa oli loppulukemat Sport nolla, HPK kolme. Samoilla lukemilla jaettiin siis tämän illan pisteet ja parin tappion jälkeen pääsi hämäläiset jälleen maistelemaan voiton makua!

Ensi viikolla vedetään mehuja ulos taas oikein huolella! Ohjelmassa on neljä tiukkaakin tiukempaa ottelua. Tiistaina aloitetaan viikko IFK:n vieraana Nordiksella kirkkaissa pääkaupungin valoissa, keskiviikoksi matkataan Kouvolaan ja viikko huipentuu kahteen kotiotteluun. Perjantaina kohdataan Ässät ja lauantaina Sport saa tulla kokeilemaan ottamaan revanssia tämän iltaisesta kohtaamisesta. Nähdään hallilla, tervetuloa!

Kerho pelaa seuraavan kerran kun HIFK ja HPK kohtaavat Helsingissä tiistaina.

05.03.2022 21:46