Summasen IFK hakee revanssia

HPK-HIFK 29.1.2013 klo 18.30

HPK:n viikko alkaa mielenkiintoisella kotiottelulla Raimo Summasen valmentamaa petolaumaa vastaan. Ottelu on äärimmäisen tärkeä, sillä joukkueet taistelevat samoista sijoista sarjataulukon ylemmässä keskikastissa.

Lähtökohdat

Joukkueet kohtasivat reilu viikko sitten tammikuun tasauksessa, jossa HPK vei pisteet 5-1. Tämän jälkeen HIFK vaihtoi päävalmentajaa, Pasi Sormunen sai väistyä ja vanha kettu Raimo Summanen hyppäsi punapaitojen ruoriin. Summanen on aloittanut pestinsä lupaavissa merkeissä. Joukkue kärsi tappion Tapparalle, mutta voitti SaiPan ja Kärpät kotikentällään.

HPK hävisi edellisen kierroksen ottelunsa niukasti Tapparan vieraana. Sitä edelsivät hieno 3-0-kotivoitto Kärpistä ja vierastappio Lukolle. Joukkueen pelillinen ilme on ollut valmennusjohdon mieleen.

– Pelattiin esimerkiksi viikko sitten Raumalla hyvä vieraspeli, vaikka pisteitä ei saatukaan. Samoilla vanhoilla fraaseilla mennään, eli haalarinnapit kiinni ja hommiin, HPK-valmentaja Kari Lehtonen jutteli maanantaina.

Näillä mennään

HPK on kärsinyt viime aikoina flunssa-aallosta, joten pelaava kokoonpano selviää vasta päivällä. Varmaa on kuitenkin se, että Mika Järvinen aloittaa maalissa.

Puolustuspää koki muutoksen maanantaina, kun Dan Spangin siirto HV71:n organisaatioon varmistui. Tämä tietänee sitä, että Juuso Vainio palaa kokoonpanoon helsinkiläisiä vastaan. HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela kertoi, että Spangille haetaan korvaajaa siirtomarkkinoilta.

Hyökkäyksestä ovat sivussa ainakin Marko Luomala ja Jaakko Turtiainen. Ville Järveläisen peluuttamista ei HPK:n valmennusjohto vielä maanantaina halunnut ennustaa.

Suurennuslasin alla

Intensiteetti, HIFK

Summasen joukkueet elävät usein valmentajansa esimerkin mukaan isolla tunteella. Näkyykö se kaukalossa ja onko siitä hyötyä?

Jesse Saarinen, HPK

Laitahyökkääjä nousi Tampereella kesken ottelun ykkösketjuun. Palaako ”Jeppe” takaisin Tuomas Santavuoren ja Arsi Piispasen viereen vai jatkuuko kokeilu ykkösessä?

Rysty 29.1.2013

29.01.2013 08:06

Jaa artikkeli: