Sport tanssi Klamydian tahdissa – Kerholle 6-1 pataan

6-1 (2-0, 2-1, 2-0)

Tänään Vaasassa oli edessä legendaarinen kuuden pisteen ottelu. Sport miehittää sarjan kymmenettä sijaa, ja Kerho hengittää niskaan kuuden pisteen päässä sijalla 12. Kahdesti on tällä kaudella Sport kohdattu, lokakuussa Sport haki kolme pistettä Hämeenlinnasta lukemin 0-1 ja tammikuussa Sport voitti Vaasassa 4-3 voittolaukauskilpailun jälkeen. Kerhon tehoikkaimpana pelaajana on näissä häärinyt Elmeri Eronen tehoin 0+2.

Tästä kuuden pisteen ottelusta muodostui lopulta kuitenkin pannukakku. Sport piti pisteet kotonaan nöyryyttävin lukemin 6-1, Kerhon ainokaisen iski ylivoimalla Juuso Ikonen. Erien alut oli Kerhon etsikkoaikaa, alussa kilisi tolppa ja muissa erissä Niko Hovinen torjui ne mitä piti, eikä Kerholle jäänyt lopulta mitään muuta kuin luu tänään käteen.

Avauserä Sportin nimiin

Lähellä oli ettei jo avausminuutilla tuuleteltu maalia Kerhon leirissä. Markus Nenonen ja Kristjan Kombe pääsivät Nenosen hyvän karvauksen jälkeen hyökkämään kahdella yhtä vastaan, Nenonen päätti laukoa mutta laukaus kilahti tolppaan Sportin maalia vartioineen Niko Hovisen takana ja siitä ulos.

Kolmen minuutin pelin jälkeen lähti Sportin Jesse Paukku boksiin koukittuaan Elmeri Erosen kumoon Kerhon puolustusalueella ja Kerho sai mahdollisuuden iskeä ylivoimalla. Kerho sai ylivoimalla muutaman laukauksen, mutta se viimeinen rypistys jäi vielä puuttumaan ja Hovinen sai kaikki torjuttua. Ja kun ylivoima oli ohi, koitettiin peliä rauhoittaa Kerhon päädyssä. Sportin Turo Asplund oli eri mieltä, karvasi kiekon pois ja löysi Olavi Vauhkosen yksinään Eetu Laurikaisen nenän edestä. Vauhkonen sai ohjattua ottelun avausmaalin ja vei Sportin johtoon.

Kerhon ensimmäinen jäähy puhallettiin ajassa 9.45 väärästä vaihdosta ja oli Sportin vuoro kokeilla ylivoimansa tehokkuutta. Ja olihan se tehokasta, kahden maalin karkumatkalle Sportin vei ylivoimalla Niclas Lucenius lämärillään ajassa 10.58.

Erän jälkimmäinen kymppi mentiin päästä päähän. Laurikaiselle merkattiin erään 12 torjuntaa ja Hoviselle 10, joten paikkoja oli molempiin päihin kyllä. Mutta ne vaarallisimmat paikat molemmat joukkueet sai puolustettua pois ja erätauolle lähdettiin lukemista 2-0.

Ei pysy Kerho kyydissä

Toinen erä lähti käyntiin Sportin komennossa, eikä ikävä kyllä oikeastaan koko erän aikana sitä Kerho saanut käännettyä, paitsi ihan hetkittäin. Heti erän alkuun Laurikainen joutui tosissaan töihin ja otti triplatorjunnan Sportin rynnistäessä kohti Eetun maalia.

Ajassa 22.58 ei pystynyt enää Laurikainenkaan pitämään Kerhoa pystyssä, kun Simon Suoranta sai siirtää vaasalaiset 3-0 johtoon lähes tyhjään maalin Aaro Vidgrenin näyttävästä syötöstä.

25.16 kotijoukkueen Stuart Percy vippasi kiekon katsomoon sillä seurauksella, että jäähyaition saranat oli jälleen koetuksella. Tätä mahdollisuutta ei Kerho enää jättänyt käyttämättä vaan nousi takaisin peliin mukaan. Kontiolan ykkösylivoima jauhoi Sporti neliötä yli minuutin, kunnes lopulta Kontiola ja Eronen pelasivat paikan Juuso Ikoselle, joka laukoi Kerhon avausmaalin ylivoimalla 26.28.

Kavennuksen jälkeen nousi ottelun tempo pykälän tai parikin ja vauhtia tuli reilusti lisää. Ikävästi Kerhon kannalta vauhdit pysähtyi 29.30 Eemeli Räsäsen lähtiessä istunnolle kampituksesta. Tätä jäähyä kestettiin vain reilut puoli minuuttia ja taas soi Klamydiat hallin ämyreistä, neljännen kerran tänään. Nyt maalin teki tarkalla lämärillä ylänurkkaan Valtteri Viljanen, jättämättä Laurikaiselle mitään mahdollisuuksia.

Vielä kertaalleen saatiin kynsiä pureskella kerholeirissä alivoiman takia, Miro Ruokosen kolauttaessa korkealla mailalla Luceniusta päähän ajassa 32.59. Tämä alivoima kuitenkin kestettiin ja erätauolle lähdettiin 4-1 tappioasemassa. Toisessa erässä Hovinen kirjasi neljä, ja Laurikainen viisi torjuntaa.

Kankaanperä rajapyykillä

Viimeiseen erään Kerho tuli alkuun hyvällä sykkeellä ja tahtotilalla hakemaan kavennusta ja elätteli toiveita päästä pisteille. Kauaa ei kuitenkaan tätä pyristelyä Sport katsellut, vaan ajassa 43.40 Janne Keräsen osumalla kotijoukkue paineli 5-1 johtoon.

Ajassa 46.30 tehtiin historiaa kun Markus Kankaanperä sai 2+10 minuuttia väkivaltaisuudesta ja ylitti ensimmäisenä pelaajana Liigassa 3000 jäähyminuutin rajapyykin. Sport ei päässyt hyödyntämään kauaa ylivoimaansa kun 46.51 Sebastian Stålberg sai kakkosen korkeasta mailasta ja peliä jatkettiin neljällä neljää vastaan.

Tasavajaalla HPK oli niskan päällä ja loi paikkoja Hovisen luukulle, mutta jäähyjen loputtua alkoi Sport puolustamaan tiukasti viisikolla ja Kerho hakkasi päätään seinään. 51.24 teki vielä Valtteri Viljanen illan toisen osumansa ja sinetöi Sportille 6-1 voiton.

Eikä tänään jäänyt kyllä nollan pisteen lisäksi mitään selitettävää, Sport oli parempi ja sillä sipuli. Huomenna jatketaan urakkaa kotona klo 17.00, vastaan tulee IFK Helsingistä ja täsyä pelistä napsitaan taas lisää pisteitä plakkariin!

05.03.2021 20:56