Sport nousi voittoon

HPK-Sport 1-3 (1-0, 0-0, 0-3)

HPK pelasi kauden 2014-2015 viimeisen kotiottelunsa tiistaina Vaasan Sportia vastaan. Illan pääosiin nousivat molempien joukkueiden maalivahdit Sportin Hannu Toivonen, sekä näillä näkymin viimeisen ottelunsa Hämeenlinnassa pelannut Juuse Saros.

– Iso kiitos tolle yleisölle, ne kuitenkin jaksoi kannustaa ihan loppuun asti. He olisivat ansainneet kyllä enemmän mitä tänään ja yleensäkään koko kaudella saivat, silminnähden joukkueensa esitykseen pettynyt HPK:n valmentaja Pasi Arvonen kiitti kotiyleisöä ottelun päätyttyä.

DSC_5792

Itse kauden viimeinen kotiottelu oli kahden kautensa torstaina päättävän joukkueen kamppailua, missä suurin kiima oli molemmilta jo kadoksissa. HPK aloitti ottelun hyvin ja pyöritti ensimmäisen erän lähes koko 20 minuuttia kiekkoa Sport-päädyssä. Vaasalaiset joutuivatkin ajoittain turvautumaan legendaariseen kilpikonnapuolustukseen, mikä toimikin, eikä HPK saanut kuin yhden maalin aikaiseksi.

Maali syntyi aivan ensimmäisen erän viime sekunneilla, kun Joonas Vihko tälläsi kiekon maaliin ainoastaan kaksi sekuntia ennen erätaukoa.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä paremmin vieraat pääsivät peliin mukaan. Maalittoman toisen erän jälkeen kolmannessa erässä alkoi tapahtumaan ja ikävä kyllä HPK:n päädyssä. Ensin Charles Bertrand ohjasi Henrik Koiviston syötön maaliin ajassa 53.18 ja kolme minuuttia myöhemmin Jesse Väkelä siirsi yksilösuorituksellaan Sportin johtoon.

Lopullisesti HPK:n illan synkensi Bertrand illan toisellaan. Ranskalaishyökkääjä sinetöi Sportin voiton lähestyvän kesän kunniaksi tyylipuhtaalla golf-svingillä, mikä saatteli kiekon tyhjään maaliin.

– Kyllä toi sarjasijoitus näyttää ihan tasantarkkaan sen sijoituksen, mikä tolle joukkueelle kuuluu. Henkinen puoli tuolla ei ole sillä tasolla, millä se ammattiurheilijalla kuuluisi olla ja se näkyi myös tänään, Arvonen latasi.

DSC_5840

Saros tunteikkaana

Tiistai-illan ottelu oli siis joukkueelle kauden viimeinen kotiottelu. Kaksi huikeaa kautta HPK:n maalilla pelanneelle Juuse Sarokselle ottelu merkitsi samalla myös mitä todennäköisimmin myös viimeistä kotiottelua pitkään aikaan, kuka tietää ehkä koskaan.

– Aika ylös ja alas mentiin koko kausi, ei sitä tasapainoa löydetty missään vaiheessa. Oli iso ero huonon ja hyvän päivän välillä, Saros paketoi kauden.

HPK:n kausi päättyy siis torstaina mutta Sarokselle riittä varmasti töitä vielä Suomen maajoukkueen mukana. Paljon spekuloidulla Saroksen pelaamisella A-nuorissa mies laittaa kuitenkin pisteen.

– En lähde nuorten mukaan pelaamaan. En halua sinne, koska jätkillä on siellä hieno tarina menossa ja toivottavasti menevät pitkälle. Mielestäni ei tunnu oikealta, että menisin sinne pelaamaan, Saros mietti ja kertoi samalla, että pelaaminen Suomi-paidassa kyllä kiinnostaa, mikäli kutsu joukkueeseen käy.

Kysymykseen oliko tiistai-illan ottelu Saroksen viimeinen kotiottelu HPK:n paidassa mies vastasi, että todennäköisesti se näin oli mutta koskaan ei voi tietää mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Pohtiessaan mennyttä kahta kautta Liigassa ja koko uraansa Hämeenlinnassa Saros herkistyi, eikä voinut välttyä kyyneliltäkään.

– Onneakin on tässä ollut matkassa, on ollut hyviä pelikavereita ja valmentajia. Tietenkin kymmenen vuotta samassa seurassa, niin sekin sivu sulkeutuu tässä samalla, kyllä se aika haikealta tuntuu. Pitää kiittää HPK:a, että on antanut mahdollisuuksia ja erityisesti kiitos faneille.

DSC_5858

Ennen tiistain ottelua Saros palkittiin vielä HPK:n fanien kauden suosikkipelaajana.

– Kyllä sekin totta kai oli erityinen hetki. Ei olisi vielä muutama vuosi sitten voinut kuvitella tuollaista, siistiä oli, Saros kiitteli kyyneleet silmissä.

Kausi 2014-2015 päätetään HPK:n osalta torstaina, jolloin joukkue matkaa Turkuun TPS:n vieraaksi.

Ottelun tilastot ja maalivahtien torjunnat:

1-0 19:58 Joonas Vihko (Tuomas Vänttinen, Jesse Saarinen)

1-1 53:18 Charles Bertrand (Jarkko Immonen, Henrik Koivisto) yv.

1-2 56:23 Jesse Väkelä (Henrik Koivisto)

1-3 58:27  Charles Bertrand (Mikko Pukka, Jarkko Immonen) tm

Juuse Saros 5+16+6=27

Hannu Toivonen 17+12+8=37 

 

10.03.2015 22:24

Jaa artikkeli: