Somervuori tälläsi Kerholle jatkoaikavoiton!

HPK – KalPa 4-3 JA (1-1,2-0,0-2-1-0)

HPK palasi tositoimiin lähes viikon tauon jälkeen, kun Rinkelinmäelle saapui hyvin kautensa aloittanut KalPa. Edellisessä kohtaamisessa KalPa oli vasta voittolaukauskilpailun jälkeen parempi. Tänäänkin ratkaisuun tarvittiin jatkoaika, jonka ratkaisi HPK:lle Eero Somervuori.

1. erä alkoi sekavissa merkeissä, eikä kumpikaan joukkue päässyt kunnon maalipaikoille. KalPa pääsi erän alussa yrittämään myös avausmaalia ylivoimalla, kun HPK sai jäähyn väärästä vaihdosta. Kerhon alivoima kuitenkin kesti vieraiden lähentelyt Joni Myllykosken johdolla.

Erä jatkui tiiviinä keskialueen taisteluna ja maalipaikkoja ei kummallekkaan joukkueelle siunaantunut. Erän puolivälin jälkeen ote siirtyi Pallokerholle, jonka seurauksena avautui myös ensimminen ylivoima. Ylivoiman vaarallisin paikka siunaantui hieman varkain Joni Tuulolalle, joka pääsi koittamaan viimeistelyä läheltä KalPa-maalia. Samu Perhonen oli kuitenkin tällä kertaa parempi ja tilanne pysyi vielä 0-0 lukemissa.

DSC_2151

Maalihanat saatiin vihdoin auki ajassa 16:29, kun Juha Koivisto siirsi HPK:n 1-0 johtoon. Ville Järveläinen pelasi kiekon Tuomas Vänttiselle, jonka laukauksen Perhonen torjui suoraan Koiviston lapaan. Koivisto ei tästä paikasta erehtynyt vaan siirsi kauden ensimmäisellä maalillaan tilanteeksi 1-0.

HPK sai maalin jälkeen lisää otetta ja vyörytti peliä KalPan päätyyn. Erä loppui kuitenkin Kerhon kannalta harmittavasti, kun KalPa tasoitti ottelun todellisella koppimaalilla vain 22 sekuntia ennen erän loppua. Hienon sommitelman pääteeksi Michael Birner siirsi kiekon yläkaleviin ohi Myllykosken. Näin erätauolle siirryttiin lukemissa 1-1.

HPK rankaisee kovalla teholla

KalPa tuli valmiina toiseen erään ja painoi peliä jatkuvasti HPK:n päätyyn. Tolppaa lähemmäksi eivät kuopiolaiset kuitenkaan päässeet ja kun vieraille ei maalinteko maistunut, laittoi Kerho kiekon pussiin. Craig Schira toimitti viivalta lättyä maalille, jossa Jesse Saarinen ohjasi sen taidokkaasti kohti maalia. Perhonen pystyi torjumaan vielä Saarisen ohjurin, mutta Eero Somervuori oli nuoruuden innolla hereillä ja siirsi irtopalan maalin perukoille.

Maalin jälkeen HPK otti pelistä selvän otteen ja painoi peliä väkevästi KalPan maalille. Paine palkittiin ajassa 28:30, kun Tero Konttinen joutui rikkomaan Ville Järveläistä jäähyn arvoisesti. Kerhon ylivoima oli kuitenkin ruosteessa, eikä kiekkoa saatu edes kunnolla hyökkäysalueelle.

DSC_2138

Toisen erän puolivälissä nähtiin myös vanha kunnon “open ice hit, kun Jesse Saarinen täräytti pystyyn Joona Harjaman keskialueella. Taklaus oli hieman kyseenalainen, mutta poikkeuksellisesti tuomaristo ei viheltänyt tilanteesta ulosajoa Saariselle. Harjama ei onneksi tilanteessa loukannut itseään pahemmin ja pystyi jatkamaan ottelun loppuun asti.

Ilmeisesti taklaus jäi kuitenkin kaivelemaan tuomarikaksikkoa, sillä seuraavasta taklauksesta vihellettiin varsin helposti 2min rangaistus Zach Hamillille ryntäyksestä. KalPan ylivoima oli kuitenkin vähintään yhtä ruosteessa ja tilanne säilyi numeroissa 2-1.

Erän loppuhetkillä saatiin vielä kerran Kai Hyttinen laulamaan olan takaa, kun Marek Viedensky siirsi Kerhon jo 3-1 johtoon maalin edestä. Maaliin loistavan esityön tarjosi kultakuuppainen Hamill sekä hyvällä pelipäällä ollut Somervuori. Erä ei enempää maaleja tarjonnut, joten erätauolle mentiin numeroissa 3-1.

Birner tuo KalPan tasoihin

Kolmanteen erään KalPa lähti kuromaan uskollisen vierasfaninsa Susi-Jussin kannustuksen johdolla kahden maalin takaa-ajoasemaa kiinni. Ennen viimeisen erän puoliväliä nähtiin hieman kyseenalainen tilanne, kun Janne Kolehmainen kävi ajamassa Hamillin pystyyn tilanteen ulkopuolella. Tuomaristo ei tätä tilannetta noteerannut ja jäähy jäi viheltämättä. Kanadalaisen pannu kuumeni tilanteen johdosta ja mies huitoi itsensä boksiin seuraavasta tilanteesta. Näin KalPa pääsi koittamaan kavennusta ylivoimalla.

KalPa käytti tällä kertaa myös ylivoiman hyödykseen ja hieman ironisesti juuri Kolemainen rankaisi HPK:ta vanhassa kotihallissaan. Syöttöpisteen “Kolen” lämärimaaliin kirjasi hyvin ottelussa pelannut Birner. KalPa sai maalin jälkeen momentumin itselleen ja vain muutaman minuutin kuluttua peli oli tasan 3-3, Tasoitusmaalin tekijänä oli yllätyksellisesti Birner.

DSC_2166

Noin viisi minuuttia ennen loppua nähtiin kauhun hetkiä Kerhon hyökkäyssinisellä, kun Ossi-Petteri Grönholm heitti legendaariset “kantapiikit” ja KalPalle avautui 2-o hyökkäys. Janne Keränen yritti läpiajosta omaa ratkaisuaan, mutta hämeenlinnalaisten onneksi kiekko pyörähti ratkaisuhetkellä ja peli pysyi tasalukemissa.

Erän loppuhetkillä HPK pääsi vielä yrittämään ratkaisua ylivoimalla, kun Jaakko Rissanen kaatoi Juhani Jasun jäähyn arvoisesti. Kerhon ylivoima ei kuitenkaan lähtenyt vieläkään käyntiin toivotulla tavalla, joten edessä oli jatkoaika.

Somervuori ratkaisee jatkoajalla

HPK pääsi aloittamaan jatkoajan ylivoimalla, jota ei tarvinut pelata kuin 32 sekuntia. Kiekko pelattiin viivan kautta hyvän pelin pelanneelle Somervuorelle, joka tälläsi Kerholle 2 pistettä upealla one-timerillä. Syötön maaliin tarjoili 0+2 tehot kirjannut Schira. Näin HPK jatkoi hyvää kotisaldoaan ja kirjasi kauden ensimmäisen voiton varsinaisen peliajan jälkeen. HPK pelaa seuraavan kerran jo huomenna, kun oranssinuttuinen Pallokerho kohtaa Hakametsässä Ilveksen.