Skogsterin blogit – Jääkiekkoleijona 254 Antti Miettinen

HPK:n valmentaja Antti Miettinen aateloitiin aiemmin kesällä Jääkiekkoleijonaksi numero 254. Miettinen palaa ensimmäistä kertaa kaukaloon uransa lopettamisen jälkeen pelaajan roolissa perjantaina Alumni All Star -tapahtumassa Lahdessa.

Skogsterin blogissa Miettinen pohdiskelee HPK:n nykyvirettä ja palaa vielä parhaimpiin muistoihin uransa varrelta.

HPK:n valmentaja Antti Miettinen on aateloitu pelaajien kategoriassa Jääkiekkoleijonaksi numero 254. Miettinen pelasi urallaan kasvattiseura HPK:ssa yhteensä 265 ottelua ja NHL:ää yhteensä 539 ottelua. Lisäksi pelaajaurallaan Miettinen pelasi Venäjällä, Sveitsissä ja Saksassa. Maajoukkueessa laitahyökkääjä nähtiin niin MM-kisoissa kuin olympialaisissa.

Jääkiekkoleijonien valinnasta päättää vuosittain Suomen Jääkiekkomuseo ry:n hallituksen nimeämä aatelointitoimikunta, joka koostuu tehtävään soveltuvista jääkiekon asiantuntijoista. Jääkiekkoleijonat valitaan henkilökohtaisten kykyjen ja ansioiden perusteella. Pelaajien tulee olla aktiiviuransa päättäneitä, mutta valmentajia voidaan aateloida Jääkiekkoleijoniksi myös aktiiviuransa aikana. Jääkiekkoleijonia on aateloitu vuodesta 1985 alkaen.

16.08.2019 10:47

Jaa artikkeli: