Sitkeä Kerho kamppaili HIFK:n kumoon

HPK-HIFK 4-2 (1-1, 1-1, 2-0)

HPK ja HIFK tarjoilivat tänään perjantai-illan viihdettä tarjoilivat Pohjantähti-Areenan lehtereille saapuneelle kotiyleisölle. Paikalle saapunut yleisö näkikin viihdyttävän kamppailun, sillä ottelussa nähtiin kovaa kamppailua ja vauhtia sekä mukavasti tunnetta. Kerhon voiton takuumiehinä olivat voittomaalin viimeistellyt Juuso Ikonen, Michael Joly pistein 2+2 sekä Antti Pihlström tehoin 1+1.

Valmentajien kommentit ottelusta artikkelin lopussa.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti. Ensimmäisen viisiminuuttisen aikana nähtiin täysosumat molempiin päihin, mutta nämä jäivät kuitenkin erän ainokaisiksi. Maalinteon aloitti vierasjoukkue. Petteri Nurmi komennettiin jäähyboksiin koukkaamisesta puolentoista minuutin pelin jälkeen. HPK näytti selvittävän alivoimansa, mutta viime ehetkillä kiekko päätyi Daniel Lebedeffin selän taakse. Alexander Broadhurst tarjoili tekopaikan Kerhon maalinedustalle Leevi Teissalalle, jolla oli tilaa ja aikaa laukoa joukkueensa johtoon.

Kerhon kuittaus seurasi kuitenkin heti seuraavassa vaihdossa. HPK ykköskentällinen painoi väkevästi  kiekkoa maalille ja irtokiekko jäi pomppimaan Michael Garteigin vartiomanveräjän edustalle. Ex-kerholainen Petteri Wirtanen näytti epäonnisesti, kuinka kiekkoa laitetaan läheltä ylös ja nosti purkukiekon sinänsä tyylikkäästi oman maalin kattoon. Osuma merkattiin kuitenkin Antti Pihlströmille ja syöttöpisteet Michael Jolylle sekä Tommi Tikalle. Lukemista 1-1 poistuttiin myös ensimmäiselle erätauolle.

Erän loppupuolella nähtiin ikävä tilanne, kun HIFK:n Eetu Koivistoinen karkasi puolittaiseen läpiajoon. Kerhon maali varjeltui tilanteessa, mutta Koivistoinen ajoi tilanteen päätteeksi kovaa Daniel Lebedeffin yli ja yhteentörmäyksen seurauksena kerhovahti näytti loukkaavan itseään. Lebedeff jatkoi ottelua vielä hetken, mutta joutui sittenkin poistumaan pukukopin puolelle Eetu Laurikainen hyppäsi tolppien väliin loppupelin ajaksi.

Tasaisissa merkeissä toisessa erässä

Myös toisen erän alkuun nähtiin heti maalipaikkoja molempiin päihin. Tällä kertaa kuitenkin vain Kerho onnistui paikkansa käyttämään. Erän alkuhetkillä Valtteri Jeskanen joutui rikkomaan HIFK:n puolittaisessa läpiajossa rangaistuslaukauksen arvoisesti. Rankkaria asettui antamaan Jere Innala, mutta tällä kertaa Innalan veivit eivät purreet vaan Eetu Laurikainen selvitti tilanteen tyylikkäällä, rauhallisella torjunnalla vaikka näyttikin hetkellisesti Innalan veivaukset ostaneen.

HPK:n johtomaali syntyi jälleen nopeasti edellisen tilanteen jälkeen. Michael Joly polkaisi vauhtiin laidalta ja jätti HIFK:n puolustuksen ihmettelemään. Puolittaisen läpiajon päätteeksi Joly osui jälleen, kuinka muutenkaan kuin Garteigin puikoista. Joly työnnettiin vielä tilanteen lopuksi Garteigin syliin ja tästä Ville Peltonen antoi haasteen maalivahdin häirinnästä. Nopea videotarkistus kuitenkin osoitti, että maali onli syntynyt jo hyvän aikaa ennen osumaan ja näin Jolylle hyväksytty täysosuma komeasta yksilösuorituksestaan.

Kerho painoi tosissaan kaasua maalin jälkeen ja pyöritti hyökkäyspeliään vaihtoetäisyyden turvin pitkän pätkän HIFK:n puolustusalueella, mutta tällä kertaa ilman toivottua lopputulosta. Pelin virtaus kääntyi tämän jälkeen helsinkiläisille ja lopulta Kerhon Ossi Ikonen joutui rikkomaan kaksiminuuttisen arvoisesti. HIFK:n ylivoima oli tänään tehokasta ja tälläkin kertaa verkko soi Kerhon päädyssä. Jordan Schmaltz sai viritellä hänkin yllättävän vapaasti rannariaan, joka painuikin tylysti takakulmaan ohi Laurikaisen. Tasalukemista lähdettiin näin kolmanteenkin erään.

Kerho kampeaa voittoon

Kolmannesta erästä muodostui tasainen kamppailu, jossa kumpikin haki kovalla temmolla voittoa ottelusta. Peli kääntyi ratkaisevasti Kerhon hyväksi ajassa 53:03. HPK osui vuorostaan ylivoimalla, kun Juuso Ikonen neppasi kiekon maalin edustalle. Kiekko pomppi tästä ohi Garteigin ja tätäkin osumaa lähdettiin tarkastamaan videolta. Maali katsottiin tälläkin kertaa syntyneen sääntöjen mukaisesti ja näin Kerholle vahva kiinnitys kolmeen pisteeseen.

HIFK yritti vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta duo Antti Pihlström-Michael Joly oli päättänyt lopettaa vieraiden pyristelyt. Ensimmäisellä yrityksellä Pihltröm ei aivan saanut Jolyn syöttöön mailaansa väliin, mutta vauhdin kelaaminen uudelleen omalta alueelta kiekonriiston seurauksena tuotti tulosta. Tällä kertaa Pihlström tarjoili Jolylle tekopaikan, joka viimeisteli illan toisen osumansa tyhjänä ammottavaan maaliin. Loppusummerin jälkeen tunteet kuumenivat entisestään ja Kerhoravintolan kulmassa nähtiin vielä toverilliset poikapainit, jossa pieniä iskuja jaettiin puolin ja toisin. Erityisesti Miro Karjalainen kävi tilanteessa lämpimänä ja huuteli lopuksi vielä itselleen käytöskympin.

Näin Kerholle tärkät pisteet kotijäältä ja sijoitus parani sarjataulukossa, kun aito oranssi kampesi itsensä jo sijalle 5. Nopeiden palauttelujen jälkeen pelit jatkuvat huomenna vierasottelussa Suomen Turussa TPS:n vieraana.

Ensi viikolla HPK pelaa neljä kotiottelua! Otteluiden liput ovat myynnissä Lippu.fissä  !

Seisomakatsomot ja täysi kapasiteetti palaavat käyttöön tiistain HPK-KalPa -ottelusta alkaen. Etelä-Suomen aluehallintovirasto tiedotti perjantaina, ettei se ole jatkamassa kokoontumisrajoituksia Kanta-Hämeessä.

18.02.2022 21:42