Sitkeä HPK ei taipunut – Kymmenes voitto putkeen

2-1 ja. (0-0, 0-0, 1-1, 1-0)

Pohjantähti Areenalla nähtiin tiukka ja puolustusvoittoinen kamppailu, kun HPK ja Lukko kohtasivat toisensa jo toistamiseen reilun vuorokauden sisään. HPK kuittasi itselleen jo kymmenen peräkkäisen voiton, kun se kaatoi vierailijat jatkoajalla lukemin 2-1.

Artikkelin lopussa lehdistötilaisuusvideo!

Varovainen ensimmäinen

Ottelun ensimmäinen erä ei suuria tunteen purkauksia tai sykähdyttäviä tilanteita tarjoillut. Muutamaa maalipaikkaa lukuunottamatta nähtiin hyvin varovaista ja tiukkaa puolustamista kummaltakin joukkueelta.

Ensimmäinen tekopaikka nähtiin ajassa 1.30, kun Lukko piti kiekkoa hyökkäysalueella. Peliväline toimitettiin viivasta maalille jossa irtopalassa oli ensimmäisenä Arttu Ilomäki. Ilomäen kämmenpuolen nosto kuitenkin nousi ohi puolityhjästä HPK -maalista, joten isännät selvisivät tästä säikähdyksellä.

Ensimmäinen pöytäkirjamerkintä saatiin ajassa 4.57, kun HPK:n Henri Kanninen sai rangaistuksen kampituksesta. Lukon ylivoima ei kuitenkaan ottanut rauhottuakseen ja kun HPK:n alivoima oli totutulla tasollaan, niin peliä jatkettiin maalittomana.

Tuon erikoistilanteeen jälkeen pelattiin lähes koko erä hyvin aaltoilevaa peliä, jossa kiekko vaihtoi aktiivisesti omistajaa sekä joukkuetta, mutta maalipaikkoja ei kummallakaan ollut edes nimeksikään.

Aivan erän viimeisillä sekunneilla kuitenkin HPK oli lähellä siirtyä johtoon, kun Philippe Cornet toimitti kiekkoa laidasta maalille. Lukon maalilla operoinut Artjom Zagidulin sylki irtokiekon omituisesti suoraan keskikaistalle, jossa odotti Henri Kanninen. Kanninen yritti survoa kiekkoa ohi Zagidulinin, mutta puolustaja Samuli Piipposen koukku oli sen verran vahva, että Kanninen ei saanut maalia tililleen. Piipposta kuitenkin ottelun tuomaristo muisti kahden minuutin rangaistuksella, joka jäi kokonaisuudessaan odottamaan toiseen erään. Erätauolle siis jatkettiin maalittomassa tasapelissä.

Energisyys löytyi, maalit ei

Jos ottelun ensimmäinen erä oli hyvin kliininen, niin sitä oli myös toinen erä, paitsi ei maalien teon kannalta. Kummatkin joukkueet saivat jo selkeästi napsun energisyyttä lisää omaan peliinsä ja sitä kautta maalipaikkojakin aukesi.

Erän ensimmäinen maalipaikka aukesi HPK:lle, kun ajassa 22.07 ylivoiman jälkimainingeissa päädystä pompannut kiekko löysi pisteiden väliin Ryan Johnstonin lapaan. Isäntien epäonneksi Johnstonin laukaus suuntautui suoraan Lukko -maalivahti Zagidulinin paidassa olevaan logoon.

Seuraavaa isäntien maalipaikkaa oli vuorostaan Johnston järjestämässä. Ajassa 27.30 Johnston kiermurteli itsensä vapaaseen tilaan siniviivan tuntumassa ja lähetti napakan syötön kohti takatolppaa. Takatolpalla päivysti Michael Joly, joka yleisön huudosta huolimatta ei ampunut vaan lähti hassuttelemaan kohti keskustaa ja parempaa tekopaikkaa. Tuo hassuttelu kuitenkin kilpistyi Raumalaisten puolustukseen ja tilanne kuivui sitä kautta kasaan.

Lukko sai erässä myös omat paikkansa ja parhaat niistä tuli ylivoimalla. Ajassa 28.41 Henri Kanninen rikkoi puolustusalueen kulmauksessa jäähyn arvoisesti ja komennettiin tämän seurauksena istumaan illan toista rangaistustaan kampituksesta.

Lukon ylivoima pyöri näyttävästi ja se pelasikin sitä aktiivisesti kaksikon Vili Saarijärven sekä Kasper Simotaipaleen kautta. Kaksikosta Saarijärvi lähettikin viivasta monta napakkaa laukausta, mutta nämä HPK -vahti Daniel Lebedeff poimi marjoina pois.

Erän toista puoliskoa jatkettiin tasatahtiin, jossa vastahyökkäyksiä aukeni hyvin kummallekin joukkueelle. Nuo vastahyökkäykset kuitenkin kuivuivat usein kasaan kiitos joukkueiden tiiviin puolustuspelaamisen. Näin ollen toisellekin erätauolle jatkettiin ensimmäisen tapaan maalittomassa tasatilanteessa.

Ottelu herää eloon

HPK sai heti loistavan paikan kolmannen erän alkuun, kun ajassa 40.13 Artturi Toivola pelasi päädystä kiekon maalin etukulmalle Joel Janatuiselle, jonka kääntölaukaus ei kuitenkaan yllättänyt Zagidulinia.

Kun isännille ei maistunut, niin Lukko iski. Ajassa 43.03 Linus Nyman pelasi kiekon hyökkäysalueen kulmauksesta poikittaissyötöllä Scott Pooleylle, jonka terävä laukaus ohitti HPK -vahti Lebedeffin. 0-1 vierailijoille.

Avausmaalin jälkeen HPK:n peli hieman kyykkäsi. Se ei saanut juurikaan kontroloituja hyökkäyksiä, eikä löytänyt syöttötaskuja. Tässä kohtaa näytti siltä, että isännät eivät tule maalia illan aikana saamaan, mutta toisin kävi.

Loppua kohden Lukko luovutti hieman kiekkokontrollia isännille ja HPK kiitti. Ajassa 57.14 Antti Pihlström, Tommi Tikka ja Michael Joly loivat sitä kuuluisaa “trafiikkia” vierailijoiden maalille, kiekko pomppi toisesta Aallosta nousseelle Arttu Pellille, joka lätkäisi kiekon ilmasta maaliin. Peli tasoihin ja samalla Pohjantähti Areenan kattorakenteet koetukselle.

Viimeisten minuuttien tasoitus tiesi sitä, että jo toistamiseen kahden päivän sisällä päädyttiin hakemaan ratkaisua jatkoajalta. Sellainen myös saatiin, HPK pääsi pelaamaan ylivoimaa, kun Lukon Julius Mattila kampitti karkuun yrittäneen Jolyn.

HPK:n ylivoima näytti ensin tutun kankealta ja hitaalta, mutta hyvin viivassa operoinut Ryan Johnston pelasi kiekon oikealle puolen Michael Jolyn lapaan, joka antoi onetimerinsa puhua. Kiekko livahti Lukko -vahti Zagidulin kainalosta verkkoon ja HPK kuittasi itselleen lisäpisteen lukemin 2-1.

Seuraavaksi HPK kohtaa lauantaina kotonaan sarjakärki TPS:n ja jahtaa jo yhdettätoista peräkkäistä voittoaan. Ottelu on omistettu sotiemme veteraaneille ja alkaa klo 17. Tervetuloa! Liput tuttuun tapaan lippu.fi/hpk!

02.12.2021 21:55