Siipirikkoinen Kerho kärsi kotitappion HIFK:lle

HPK-HIFK 2-3 ja. (1-1, 1-0, 0-1, 0-1) HPK sai vieraakseen Pohjantähti-Areenan lauantai-iltaan Liigan jumbosijalta Helsingin IFK:n Kohtaaminen oli joukkueille jo kauden kolmas ja aiemmat kamppailut olivat päättyneet kotivoittoihin varsinaisella peliajalla. Jos HIFK:n viikko olikin ollut synkkä joukkueen vajottua sarjassa pahnan pohjimmaiseksi, oli HPK:kin saanut iltaan lisää jobinpostia sairastuvalta, kun Arttu Pelli ja lainamies Karri Aho olivat molemmat pudonneet kokoonpanosta. Ottelu venyi aina jatkoajalle asti, joissa onni suosi tällä kertaa vierasjoukkuetta.

Kuva: Teemu Hannula

 

HIFK tuli otteluun vauhdikkaasti ja olikin lähellä maalia heti avaushetkillä kaksiykkösen päätteeksi, mutta tähän otteluun loukkaantumisia pakin tontilla paikannut Joel Janatuinen katkoi tämän paikan tyylikkäästi mailanvarrellan. Melkein heti perään Oliver Kiljuselle avautui paikka läpiajossa, mutta tästäkään paikasta ei vielä tehomerkintöjä saatu. Avausvitosella HIFK kampesi hienokseltaan kuskin paikalle ja sillä olikin useampi huippupaikka. Tolppaa lähemmäs vieraat eivät kuitenkaan osuneet.

Ensimmäisessä erässä nähtiin lopulta kaksi täysosumaa. Maalinteon aloitti ilahduttavasti HPK, kun Petteri Nurmi toimitti kiekkoa maalille ja paikalla maalin edustalla oli Valtteri Savolainen. Savolainen sai kiekon lapaan ja pääsi kiepauttamaan Niilo Halosen patjan alta liigauransa avausosuman ja viemään Kerhon johtoon. Ilo jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, kun Jaakko Niskala komennettiin jäähyaitioon ja HIFK pääsi kokeilemaan ylivoimaansa, joka ennen tätä iltaa oli liigan heikointa tuloksellisesti. Tänään ylivoima ehti kuitenkin vanhentua vain 14 sekuntia, kun Iiro Pakarinen löysi maalin kulmalle nousseen Eetu Koivistoisen, eikä Sami Rajaniemi enää ehtinyt tähän kunnolla mukaan.

 

Vierailijat kuskin paikalle

HIFK siirtyi ottelussa johtoon kuin vain 28 sekuntia toista erää oli takana.  Sama parivaljakko oli tehoilla, kun Iiro Pakarinen kuljetti kiekkoa Kerhon puolustuspäässä ja pääsi pelaamaan Eetu Koivistoiselle, joka pääsi rystyllä kauhaisemaan kiekon jo toista kertaa verkon perukoille. Tästä osumastaan HIFK  sai lisää virtaa tekemiseensä ja pääsi hallitsemaan kenttätapahtumia ja kokeilemaan myös lisäosumia ylivoimalla, tällä kertaa tuloksetta. Alivoima Kerholla oli totutun tiivistä ja Rajaniemi hoiti maalillaan loput pitäen joukkuettaan mukana pelissä.

HPK:n etsikkoaika tuli ottelun ylitettyä puolivälinsä, kun Kerho pääsi painamaan pitkiä hyökkäyksiä vaihtoedun turvin vieraspäätyyn. Erän paras paikka Kerholaisittain tuli Michael Jolylle, joka pääsi vuorostaan karkaamaan läpiajoon. Niilo Halonen sai kuitenkin varusteitaan tällä kertaa Jolyn rystynoston tielle. Kahdesti päästiin myös kokeilemaan ylivoimaosuman tekemistä, mutta vierailijoiden maali varjeltui takaiskuilta.

Kuva: Teemu Hannula

 

Ratkaisu pitkän kaavan mukaan

Sama trendi jatkui myös kolmannen erän alussa, kun vierailijoiden Jesse Seppälä istui vuorostaan pikku kakkosen kampituksesta. HPK:n kiri ei ottanut käynnistyäkseen ja erän kuvaksi näytti muodostuvan pelailu loppusummeriin myös HIFK:n passivoiduttua hyökkäyspelissään. Kuvaavaa kenttätapahtumille olivat Sami Rajaniemen kuusi torjuntaa Niilo Halosen viittä vastaan.

Lopulta esiin nousi Michael Joly, joka otti tiukassa paikassa joukkueensa reppuselkään. Sulavaliikkeinen kanadalainen leikkasi keskelle ja napautti ranteellaan kiekon helsinkiläispakiston jaloista etukulmaan ja räjäytti Pohjantähti-Areenan riemuun, kun ottelu oli ehtinyt edetä jo kolmanneksi viimeiselle peliminuutille. Osuma oli HPK:n kultakypärälle kauden viides.

Aivan ottelun loppuhetkillä Jolylla ja Steve Mosesilla oli vielä tuhannen taalan paikka napata Kerholle kolme pistettä kahdella yhtä vastaan, mutta molemmat maalintekijät päätyivät tilanteessa hakemaan vielä poikittaissyöttöä vuoroillaan ja tilanne kuivui kasaan. Toivottavaa tunteen paloa nähtiin tämän jälkeen, kun maalinnälkäinen Moses katkoi mailansa vaihtoaitioon luisteltuaan.

Ratkaisua haettiin tällä kaudella tutuksi tulleelta jatkoajalta. Tällä kertaa lisäpiste matkasi lopulta Helsinkiin, kun ajassa 61:23 Julius Nättinen pääsi ampumaan ranteellaan vapauttavan osuman tuskaista jaksoa pelanneelle helsinkiläisryhmälle. Kerholle tämän viikon otteluista siis saldona yksi piste, mutta tähänkin voitaneen olla tyytyväisiä useiden avainpelaajien ollessa poissa kokoonpanosta.

 

Lehdistötilaisuus 29.10.2022

 

HPK pelaa seuraavan ottelunsa ensi viikon perjantaina, kun valmennustaan vaihtanut ja pirteitä otteita esittänyt Lappeenrannan SaiPa saapuu ensi kertaa tällä kaudella vierailulle Pohjantähti-Areenalle. Ottelu alkaa kello 18:30. Tervetuloa viikon ainoaan otteluun, liput tästä!

29.10.2022 20:24

Jaa artikkeli: