Sibir vahvempi Valkeakosken klassikossa

Sibir Novosibirsk – HPK 3-2 VL (1-1, 1-0, 0-1)

HPK avasi harjoitusottelukautensa “Valkeakosken klassikossa” Sibiriä vastaan. Vauhdikkaan ottelun vei lopulta Sibir voittolaukauskilpailun jälkeen lukemin 3-2. HPK:n päävalmentaja Antti Pennasen mukaan paljon hyviä suorituksia nähtiin:

– Paljon oli hyviä suorituksia, mutta tietenkin osalla ehkä näkyi se, että pelattiin ensimmäistä peliä ja sen takia oli haastavaa. Ei vielä mainita nimiä sen tarkemmin, mutta myös positiivisia yllätyksiä oli mukana.

–  Pari erää oltiin ehkä hieman niskanpäällä. Kolmas erä oli sitten tasaisempi eikä oikein saatu hyökkäyspeliä kuntoon siinä. Otettiin tyhmiä jäähyjä, jotka sotki omaa peliä. Jos lasketaan maalipaikkoja sieltä omalta alueelta, niin ei niitä montaa ollut. Ennemmin nekin tuli sen seurauksena, että sählättiin kiekon kanssa.

Vauhdikas ja tasainen ottelu

Kauden ensimmäisessä harjoitusottelussa ei turhan varovaisia oltu ja peli aaltoili vauhdikkaasti molempiin päihin. Hienokseltaan peliä hallinnut HPK pääsi avauserässä peräti kolmesti ylivoimalla ja lopulta kolmas kerta sanoi toden. Niclas Luceniuksen maailmanluokan poikittaissyöttö tavoitti Jere Innalan, joka laukoi terävästi suoraan syötöstä. Irtokiekon lapioi lopulta sisään Janne Tavi.

Kauaa ei johto säilynyt, sillä “Sibirin Gretzky”, numerolla 99 operoinut Nikita Shashkov, tasoiti ottelun vain minuutti Tavin osuman jälkeen.

Toisen erän alussa HPK pääsi kokeilemaan alivoimapelaamisen toimivuutta, kun Otto Latvala sai heti erän alkuun kaksiminuuttisen. Sibir hyödynsi ylivoimansa ja siirtyi ensimmäisen kerran johtoon ajassa 23:55. Yevgeni Chesalin syötti upeasti maalin edessä olleelle Alexander Torchenyukille, joka ei paikastaan erehtynyt.

Erän puolivälin jälkeen myös tunteet hieman kuumenivat. Loistosyötön Niklas Frimanilta saanut Miro Karjalainen ajoi loppun asti Sibirin maalille ja hässäkkä oli valmis. Tilanteen jälkeen jäähyaitioon passitettiin Karjiksen lisäksi kaksi Sibirin pelaajaa, joten HPK pääsi jälleen pelaamaan ylivoimaa.

Friman tasoittaa, Sibir lopulta vahvempi voittolaukauksien jälkeen

Kolmannessa erässä HPK sortui hieman hölmöihin jäähyihin ja Sibir pääsi pelaamaan mm. toista minuuttia kahden miehen ylivoimalla. Kerhon alivoima oli kuitenkin rautaa, eikä kotijoukkueena pelannut Sibir saanut iskettyä lisäosumia.

Hetken jo näytti siltä, että Kerho poistuu kaukalosta tappio niskassaan, mutta kolmannen erän lopussa HPK pelasi ilman maalivahtia ja tämä erikoistilanne myös tuotti tasoituksen, kun Frimanin millintarkka laukaus painui Sibirin maaliin.

Heti jatkoajan alussa HPK:n “vaihtokikka” toimi ja Jere Innala pääsi kokeilemaan läpiajotaitojaan, mutta tällä kertaa yritys ei tuottanut maalia. Myös ylivoimaa oli jälleen tarjolla, mutta lopulta illan taiston vei Sibir voittolaukauksien jälkeen lukemin 3-2.

Ensimmäisen ottelunsa Kerhossa pelannut Elmeri Eronen oli tyytyväinen suoritukseensa:

– Hyvät fiilikset. Vähän jalka painoi aluksi, mutta oli kiva päästä pelaamaan pitkästä aikaa.

– Yllättävän hyvin pääsi peliin mukaan. Meillä oli kahdeksan pakkia mukana, mutta hyvin toimi rytmitys ja sain siinä myös hyvin vastuuta ylivoimalla.

Tänään toisessa viisikossa ylivoimalla pelannut Eronen on saanut harjoitella kesän terveenä ja tavoitteet ovat korkealla:

– Tietenkin haluan ison roolin tässä joukkueessa ja tavoitteet on korkealla, mutta se vaatii tietenkin sen, että pelaa hyvin.

– Voimatasot on noussu aika hyvin. Edellistä kesää hieman häiritsi loukkaantumiset, mutta tämä kesä on ollut hyvä sen suhteen.

Juhlaturnaus viikonloppuna

Pelit jatkuvat tulevana viikonloppuna, kun Pohjantähti Areenalla pelataan HPK:n juhlaturnaus, johon osallistuvat tämän iltainen vastustaja Sibir, Lahden Pelicans sekä Löwen Frankfurt. Pennasen mukaan kokoonpano tulee elämään:

– Ei tämän päivän kokoonpanosta kauhean montaa pelaa perjantaina. Tarkoitus on ajaa uusia pelaajia sisään, joista sitten saadaan informaatiota. Perjantain jälkeen katsotaan sitten lauantain kokoonpano.