Erikoisreportterin kynästä: Sarjakärki viimeisteli tehokkaasti

HPK – Kärpät 1-5 (0-1, 1-1, 0-3)

HPK pelasi pelillisesti hyvin, mutta sarjakärki oli valitettavan tehokas tänään maalipaikoissaan. HPK:n verkkosivujen erikoisreportteri Emil Larmi kirjaili tänään ottelun kulun luettavaksi.

Alkuun pahoittelut ja onnittelut

Alkuun pahoittelut, jos pari ensimmäistä minuuttia meni joiltakin ohi. Onnistuin tukkimaan hallin läheisyydessä olleen risteyksen siihen malliin, että ajoissa paikalle ehtiminen saattoi tuottaa ongelmia itseni mukaan lukien.

Onnittelut puolestaan menevät Kaapo Mäkelälle, joka valittiin Elenian kuukauden junioriksi tammikuussa!

Ensimmäiset minuutit olivat aivan yhtä päätyä. Tässä kohtaa oli kliseisesti todettava, että jos vanhat merkit pitävät paikkansa, niin kohta Kärpät tekee. Heti perään olikin orastava maalipaikka, mutta Andy nappasi kiekon varmasti kiinni!

Pelin edetessä tahti pysyi samana, mutta tehottomuus vaivasi jälleen. Kärpät oli ajoittain jopa hätää kärsimässä.

Avausmaali tuli ajassa 13:55. Kerhon noin yhdeksäs sählääminen omalla siniviivalla kostautui ja lopulta Oskar Osala vei Kärpät johtoon.

Myös kotijoukkueella oli paikkansa. Lähimpämä maalintekoa oli Valtteri Puustinen, mutta laukaus kilahti tolppaan.

Ensimmäisessä erässä tuomaristo sai valtavaa painetta ja kotiyleisö protestoi jokaista tilannetta voimakkaasti viheltäen. Ajoittain tunnelman perusteella olisi voinut kuvitella, että pelataan vankilasäännöillä.

Erä oli hyvä ja vauhdikas, mutta se maalinteko…

Kärpät peliin mukaan

Vaikka numerot olivat 0-1, niin pelillisesti HPK oli hieman niskan päällä ensimmäisessä erässä.

Toisessa Kärpät pääsi peliin paremmin mukaan ja joukkue olikin lähellä tehdä toisen maalin, mutta Ville Leskisen tähtäin ei ollut kohdallaan. Kaksi perättäistä laukausta kilahtivat kumpainenkin tolppaan.

Ottelun ehdottomasti paras kommentti kuultiin, kun Otto Paajasen ohjaus oli lähellä lipua maaliin. Vichyn voimalla katsomosta kuului huuto; “Samperin Aku Ankka, laita se kiekko maaliin!!” Tällä kertaa toive ei kuitenkaan toteutunut.

Tasoituksen laukoi Petteri Nikkilä laserintarkalla laukauksella ajassa 31:53. Maalista yleisö riemastui ja villeimmät intoutuivat jopa hieman tanssimaan katsomossa.

Tasoituksesta syntynyttä riema ei kuitenkaan kauaa kestänyt, kun nuori ja kokematon Mika Pyörälä vei Kärpät uudelleen johtoon ajassa 35:48.

Toisen erän komein suoritus nähtiin hallin pohjoislipalla. Kiekko nousi korkeuksiin ja lensi yläparvelle asti, mutta Suomen armeijan riveissä palvelee selvästi maalivahtilupaus, joka nappasi kiekon varmasti kiinni!

Halpoja maaleja

Kolmannessa erässä Kerho haki vimmatusti tasoitusta, mutta lopulta erässä nähtiin kolme Kärppien osumaa, joista viimeinen tehtiin molempien joukkueiden yhteistyössä tyhjiin.

Ottelu oli pelillisesti oikein hyvä, mutta oma maalinteon tehottomuus ja vastustajan lähes täydellisyyttä hipova viimeistely käänsi pelin tällä kertaa näin. Kärpät sai maalipaikkansa hieman halvalla tänään.

Huomenna haetaan Oulusta kolme pistettä takaisin!

Ps. Ennen ottelua Larmi kirjoitti lapulle kolme ennustusta. Lähimpänä toteutumista oli lupaus siitä, erätaukokilpailussa frisbee lentää matolle.. Se jääköön salaisuudeksi, että oliko Larmin heitto oikeasti lähellä vai kertooko tämä muiden ennustusten realistisuudesta jotain..

pps. Larmi väläytteli kirjallisia taitojaan jo ala-asteikäisenä. Otteluraportin pääkirjoittajan ensituotos kuului näin: