Sarjakärki nurin – Kerho kellisti jälleen Lukon

HPK aloitti erittäin tärkeiden kotipelien viikkonsa isännöimällä Rauman Lukkoa. Kerho sai otteluun hieman helpotusta loukkaantumissumaansa sairastuvalta, kun norjalaishyökkääjä Mathias Trettenes teki paluun pelaavaan kokoonpanoon neloskentän keskelle. Tiukassa paikassa isäntäjoukkue venyi lopulta parhaimpaansa ja kaatoi jo neljännen kerran tällä kaudella raumalaiset keskinäisissä otteluissa.

Kuva: Teemu Hannula

Lentävä lähtö

Ottelu sai Pohjantähti-Areenalla jälleen lentävän lähdön, kun HPK osui ottelun avausminuuteilla ja otti pelin haltuunsa. Jere Henriksson seurasi Rony Ahosen lähettämän kiekon loppuun saakka ja sai limpun lapaansa maalinedustalla Artjom Zagidulinin torjunnasta. Henriksson nosti tästä tyylikkäästi kiekon etukulmasta maalin kattoon ja tilanteeksi taululle 1-0.

Maalin jälkeen otteet tasoittuivat ja Lukko otti kiekollisen pelin hallinnan itselleen erän kuluessa, mutta laukaukset kohti maalia tuliovat pääasiassa parhaan tekosektorin ulkopuolelta. Ainoastaan ylivoimalla raumalaiset pääsivät kunnolla kokeilemaan Daniel Lebedeffin virettä, mutta tuloksetta.

HPK sen sijaan näytti ylivoimapelaamisen mallia erän loppupuolella. Raumalaisten alivoima on ollut tällä Liigan parasta, mutta tänään se ei kestänyt seitsemää sekuntia kauempaa. Petteri Nikkilä sai kiekon siniviivalle ja lähetti sen kohti maalia, missä Matti Järvinen sai pelivälineeseen osuman ja ohjasi kiekon toistamiseen Zagidulinin selän taakse. Näistä lukemista lähdettiin myös viettämään erätaukoa.

HPK tylsyttää Lukon hallinnan

Toisessa erässä pelin kuva jatkui hyvin samanlaisen kuin ensimmäisessäkin. Sarjataulukon perusteella ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt Lukko oli enemmän kiekossa, mutta HPK puolusti raumalaisten hyökkäyspeliä laidoille. Edes lyhyemmän vaihtomatkan tuomat myllytykset Kerhon päädyssä eivät tuottaneet Lukolle haluttua tulosta, vaan HPK puolusti erittäin uhrautuvasti ja tiiviisti omaa maalinedustaansa myös pitkien vaihtojen jälkeen.

Oman maalinedustan pelaaminen oli toisessa erässä ratkaisuasemassa myös toisessa päässä. Michael Joly loi henkilökohtaisella taidollaan jälleen useita maalipaikkoja ja ottelun ylitettyä puolivälinsä Kerho lisäsi johtoaan yhdestä näistä paikoista. Joly nosti hyökkäystä laidalta ja tarjoili todellisen namupassin kahden Lukko-puolustajan estelyistä huolimatta. Kiekko tuli tästä läpi maalin edustalle liukuneelle Eetu Liukkaalle, joka kiitti syötöstä ja toimitti kiekon verkkoon ratkaisevan tuntuisesti jo kolmannen kerran.

Kolmanteen erään lähdettäessä Marko Virtanen herätteli sarjakärkeä vaihtamalla maalivahtia. Tolppien väliin luistelleelle Samuel Jukurille erän alusta muodostui kuitenkin huonoin mahdollinen, kun Eetu Liukas lähetti kiekon kohti maalia lähes nollakulmasta ja painui tästä tilanteesta Lukon verkkoon asti. Liukkaan illan toisella osumalla Kerho käytännössä sinetöi ottelun jo hyvissä ajoin ja kolmannesta erästä tuli näin semantiikkaa.

Molemmat joukkueet pääsivät vielä koettamaan erikoistilanteistakin, mutta ottelun kuva säilyi pitkälti samanlaisena ja vierailijat eivät löytäneet lääkkeitä Kerhon oman maalinedustan puolustuspelaamisen murtamiseen. HPK:lle puolestaan tarjoutui tontteja maalin eteen, mutta Matti Järvisen tolppaohjausta lähemmäs kiekko ei enää vierailijoiden maalia mennyt. Kuusi minuuttia ennen loppusummeria Anrei Hakulinen mursi Lebedeffin kuparisen, mutta kummoistakaan loppukiriä ei tästäkään enää tullut. Kerholle lopulta tärkeät kolme pistettä 4-1 numeroin.

Lehdistötilaisuus HPK-Lukko 22.2.2023

Voiton myötä Kerho nousi jälleen sarjataulukon sijalle kymmenen ja sai kolmen pisteen etumatkan sijalla 11. majaileviin Mikkelin Jukureihin. Lauantaina onkin Pohjantähti-Areenalla luvassa todellinen kuuden pisteen ottelu, kun mikkeliläiset saapuvat vierailulle. Tule katsomaan huippujännittävää kiekkonäytelmää Pohjantähti Areenalle: