Sarjakärki kaatui – Sallinen ratkaisi jatkoajalla

HPK-Kärpät 4-3 ja. (2-1,1-2,0-0,1-0)

Kerhon huima taistelu katkaisi Kärppien kahdeksan ottelun voittoputken. 29 kertaa torjunut Frans Tuohimaa piti HPK:n pelissä mukana tärkeillä torjunnoillaan. Jere Sallisen voittomaali syntyi jatkoajalla kahden miehen ylivoimalla. 4590 katsojaa näki loistavan kiekko-ottelun.

DSC_3815

Kerho luisteli peliin hurmiossa. Joonas Vihko räjäytti runsaslukuisen kotiyleisön heti ensimmäisessä vaihdossa. Vihko luisteli näyttävästi keskeltä hyökkäysalueelle ja napautti tarkan laukauksen aivan yläpömpeliin. Ajassa 0.40 syntynyt osuma oli laitahyökkääjälle kauden neljäs ja samalla “Jone” venytti maaliputkeaan kolmeen otteluun.

Kärpät tokeni nopeasta takaiskusta ja otti kiekollisen pelin hallintaansa. Tasoitusmaali syntyi Marko Tuulolan jäähyn aikana ajassa 5.45. Tuohimaa ei mahtanut vapaaksi jääneen Joonas Donskoin tarkalle laukaukselle mitään.

Pelin käsikirjoitus oli selvä; Kärpät pörräsi ja piti kiekkoa, mutta HPK iski ajoittain vaarallisesti vastahyökkäyksistä. Näin syntyi myös Kerhon johtomaali ajassa 13.16. Tuohimaan hyvän torjunnan jälkeen pakkipari Ossi-Petteri Grönholm-Petteri Nikkilä pääsi nopeasti kääntämään hyökkäyksen Kärppä-päätyyn. Nikkilä löysi mainiolla syötöllä maalille rynnänneen Juha Koiviston, joka viimeisteli Kerhon johtolukemiksi 2-1. Nikkilän lisäksi myös Grönholm kirjautti itselleen syöttöpisteen.

DSC_3800

Synkkä toisen erän alku

Kärpät aloitti toisen erän ylivoimalla ja rankaisi armotta kun erää oli pelattu vain 38 sekuntia. Koko ottelun ylikierroksilla pelannut Ivan Huml jakoi Juhamatti Aaltoselle namupassin ja oululaisten kultakypärä tinttasi suoraan syötöstä lukemat tasoihin.

Kärpät sai maalista lisää virtaa ja peli pyöri sitkeästi Kerhon kenttäpäädyssä. Vieraat siirtyivätkin johtoon ylivoimalla ajassa 25.40. Joonas Donskoi vapautti Jari Viuhkolan läpiajoon, eikä kokenut sentteri jättänyt paikkaa hyödyntämättä. Kiekko varmasti maaliin ja vieraat ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon.

Hetken näytti siltä, että Kärpät menee menojaan, mutta HPK ei lamaantunut. Kärppien Ben Maxwell passitettiin jäähylle erän puolivälissä ja Kerho pääsi kuittaamaan pelin uudelleen tasoihin. Vieraiden purkupeli ontui pahasti ja Borna Rendulic pääsi tuikkamaan lähietäisyydeltä kiekon reppuun. Tasoituksen myötä Kerhon peli piristyi ja joukkue loi maukkaita paikkoja Tomi Karhusen vartioimalle Kärppä-maalille.

DSC_3875

Erän lopussa Liigan kenties taitavin pelaaja, Juhamatti Aaltonen kiemurteli näyttävästi ja hankki HPK:lle rangaistuksen. Erikoistilanne kuitenkin kuivui kokoon, sillä Jari Viuhkola hölmöili itselleen jäähyn ylivoiman aikana.

Ratkaisumaali ilmasta sisään

Kolmas erä oli tiukkaa taistelua. Kerho joutui kahdesti alivoimalle, mutta joukkue taisteli Tuohimaan johdolla mallikkaasti selvittäen erikoistilanteet. HPK sai vielä loistavan tilaisuuden ratkaista varsinaisella peliajalla, sillä Kärpät otti joukkuerangaistuksen väärän vaihdon seurauksena vain 57 sekuntia ennen summeria. Kärpät pystyi jäädyttämään erän lopun ja pelissä siirryttiin jatkoajalle.

DSC_3966

Kärppien Lasse Kukkonen laukoi kiekon katsomoon ja HPK pääsi kahden miehen ylivoimalle heti jatkoajan alkuun. Kerhon ykkösylivoima ei antanut sarjakärjelle armoa. Ville Viitaluoma laukoi ja Joonas Vihko pääsi tökkäämään seuranneen irtokiekon maalin kulmalle. Jere Sallinen osui limppuun hienosti ilmasta ja näin kalenterivuoden viimeinen ottelu päättyi upeaan kotivoittoon!

Kerho pelaa seuraavaksi ensi viikon perjantaina 3.1., jolloin Jokerit saapuu viimeistä kertaa (ainakin runkosarjassa) Rinkelinmäelle. Silloin kaikki oranssille alueelle toivottamaan Jokereille “antoisaa” KHL-matkaa!

28.12.2013 20:46