Sarjakärjeltä ei herunut pisteitä

KalPa-HPK 4-1 (1-1,2-0,1-0)

KalPa oli tiistaina Kuopiossa selvästi parempi ja hoiti homman rutiinilla. Voittoon kuopiolaiset johdatti kaksi maalia iskenyt Sami Kapanen ja varmaotteisesti torjunut Juha Toivonen.

HPK lähti otteluun samoilla koostumuksilla kuin lauantaiseen JYP-otteluun. Janne Laakkonen oli edelleen pois kokoonpanosta.

Ensimmäinen osuma nähtiin vajaan seitsemän minuutin pelin jälkeen ja siitä vastasi KalPa. Iiro Pakarinen karkasi läpiajoon Ossi-Petteri Grönholmilta ja laukoi kiekon ohi Mika Järvisen. Syöttöpisteet maaliin merkittiin Tommi Miettiselle ja Adam Mashurille.

Seuraavasta vastasikin HPK noin minuutti KalPan osumasta. Ville Hämäläinen vapautti pystysyötöllä Mathias Porselandin puolittaiseen läpiajoon, joka sijoitti kiekon ylänurkkaan ohi voimattoman Juha Toivosen.

Kapanen ratkaisee toisessa erässä

Ensimmäinen erä näytti suhteellisen tasaiselta. KalPan Toivoselle merkittiin kuusi torjuntaa ja HPK:n Järviselle kahdeksan.

Ajassa 23.23 KalPa siirtyi maalin johtoon alivoimalla. Jyri Junnila antoi kovan paineen HPK-päädyssä ja riisti kiekon itselleen. Syöttö maalin eteen maestro-Kapaselle eikä mies erehtynyt. Toimitusjohtaja Kapanen iski kiekon reppuun.

Toisessa erässä HPK:lle merkittiin jopa neljä kahden minuutin rangaistusta ja niistä yhden aikana KalPa iski lisäosuman. Adam Mashurin viivavedon maaliin johjasi illan toisellaan Sami Kapanen.

KalPa voittoon vajaamiehisenä

Sairausaallon kouriin joutunut KalPa joutui lähtemään otteluun ilman toista maalivahtiaan Mikko Koskista. Myös kenttäpelaajat Jukka Hentunen ja Joonas Riekkinen olivat sairastuvan puolella.

Vajaamiehisyys ei sen enempää liigaykköstä haitannut vaan korjasi kolme pistettä itselleen. Loppulukemat 4-1 Tuomas Kiiskinen iski tyhjään maaliin.

Harri Rindell oli tyytyväinen siihen, miten HPK lähti peliin.
– Alku oli erinomainen ja pääsimme hyvin otteluun mukaan. Peli kaatui henkilökohtaisiin virheisiin.

Seuraavaksi vuorossa on tammikuun tasaus ja Lappeenrannan SaiPa. Ottelut pelataan perjantaina ja lauantaina.