SARJA-AVAUKSEEN TURGGUSEEN

TPS-HPK 13.9.2012 klo 18.30

HPK aloittaa tosipelit ja taistelun sarjapisteistä TPS:aa vastaan. HPK:n ja TPS:n välinen sarja-avaus on muodostunut jo lähes perinteeksi. Tällä kertaa turkulaiset saavat kunnian toimia isäntinä. Kauden avauskiekko lävähtää jäähän HK Areenalla kello 18.30.

Päivän puntari

Harjoitusottelukauden osalta joukkueiden välisistä voimasuhteista on vaikea sanoa juurikaan mitään. HPK:lla vaihtuvuus edelliskauteen verrattuna oli paljon suurempi, kuin turkulaisilla. TPS taisteli harjoituskauden European trophyn parissa, kun taas HPK keskittyi yksittäisiin harjoituspeleihin. Varsinkin kauden alussa erikoistilannepelaaminen on avainasemassa. Nopeammin oikean sävelen yli- ja alivoimaan löytävä joukkue on vahvoilla illan kamppailussa.

Näillä mennään

HPK päässee kamppailuun parhaalla mahdollisella kokoonpanolla, ilman suurempia loukkaantumishuolia. Illan lopulliset kokoonpanot ja kentälliset selviävät vasta pelipäivän aikana, mutta jotakin kentällisten koostumuksista voitaneen päätellä viimeisestä harjoituspelistä Lukkoa vastaan.

TPS:lla sivussa kauden avauksesta on puolustaja Markus Palmroth, sekä mahdollisesti myös hyökkääjä Brian Willsie.

Suurennuslasin alla

Ville Viitaluoma, HPK – Kaikille hämeenlinnalaisille mieluinen paluumuuttaja. Taiturimainen pelinrakentaja osoitti jo harjoituskaudella, että taidot ovat tallella parin vuoden Ruotsin reissun jäljiltä.

Tuomas Santavuori, HPK – Lahden ja Porin kautta Hämeenlinnaan. ”Potkulauta” -spesialisti taitaa myös maalinteon salat. Uran tehokkain kausi luvassa!?

Corey Locke, TPS – AHL:ssä hurjia pisteitä takonut kanadalainen. Miten Locke sopeutuu SM-liigaan ja Turun vähintäänkin pienen lentokentän kokoiseen kaukaloon.

TPS:n maalivahdit – Onnistuessaan yksi liigan parhaista maalivahtikaksikoista. Kumpi ottaa torjuntavastuun avauspelissä usean vuoden NHL-kokemuksenkin omaava Antero Niittymäki vai nuori Atte Engren?

13.9.2012 Ville Peltonen


13.09.2012 00:06

Jaa artikkeli: