Sami Saurén palaa HPK-juniorijääkiekon valmennuspäälliköksi

HPK-Juniorijääkiekko ry saa tutun vahvistuksen organisaatioonsa, kun Sami Saurén palaa HPK:n valmennuspäälliköksi. 48-vuotias Saurén aloittaa työnsä HPK-jääkiekon kehittämisessä elokuussa.

HPK:hon palaava Sami Saurén on toiminut HPK:ssa valmennuspäällikkönä vuosina 2004–2010 ja sen jälkeen Espoon Kiekkoseuran, Blues Juniorsin ja Kiekko-Espoon urheilu- ja valmennuspäällikkönä.

-Saimme kokeneen, osaavan valmennuspäällikön, joka tuntee talon jo valmiiksi. Valintaprosessi oli pitkä, sillä saimme paljon laadukkaita hakemuksia, mutta lopulta Samin valinta oli helppo, kertoo HPK-Juniorijääkiekko ry:n toiminnanjohtaja Marko Rahikainen.

Saurén palaa HPK:n organisaatioon lähes kymmenen vuoden tauon jälkeen.

– HPK on hieno ja ammattimainen organisaatio, jossa on hyvä tekemisen meininki. Oli hienoa tulla valituksi, kiitos luottamuksesta. En lähtenyt karmit kaulassa edellisellä kerralla ja nyt tuli mahdollisuus palata ja mielelläni palaan joukkoon oranssiin, kertoo Saurén.

Koulutukseltaan Saurén on liikunnanohjaaja, joka on käynyt Suomen Jääkiekkoliiton tarjoaman valmentajatutkintopolun aina valmennuspäällikkötutkintoa myöden. Yli 20-vuotisen valmennuspäällikkötyöuransa aikana Saurén on kehittänyt näkemystään jääkiekosta ja valmentamisesta myös mentorikoulutuksen merkeissä.

– Haluan olla lähellä, välittää ja olla arjessa mukana. Jääkiekkoliiton Ihminen ensin -ajatus on myös minun lähtökohtani valmentamiseen.

Elokuussa HPK-haalarit päällensä vetävä valmennuspäällikkö kertoo ensitöikseen tekevänsä tilannekartoitusta niin harjoittelun kuin pelin suhteen.

– Tämä on iso yhteistyö, jossa pelaaja on keskiössä ja pelaajan eteen tehdään työtä. Haluan luoda hyvät mentorisuhteet juniorivalmentajiin. Tavoitteiksi voisi lukea harrastajamäärän turvaaminen tai kasvattaminen ja tähän liittyy myös yhteistyöseuratoiminta. Tietysti myös valmennuksen taso, tai sen nostaminen, koska aina voi kehittää toimintaa. Lisäksi pelaajatuotannon pitäisi olla hyvää niin, että saadaan junnuputkesta pelaajia Liiga-ympyröihin, ulkomaille ja NHL:ään asti, listaa Saurén.

Saurén kertoo videolla tarkemmin toimintatavoistaan ja tulevaisuudesta. Video on katsottavissa tämän artikkelin lopussa.

HPK Liiga Oy nostaa panostaan juniorijääkiekkoon

HPK-Juniorijääkiekko ry:n kanssa yhteistyötä valmennuspäällikön rekrytointiprosessissa tehneen HPK Liiga Oy:n toimitusjohtaja Antti Toivanen kertoo osakeyhtiön kasvattavan tukeaan juniorijääkiekolle vuosittain. Juniori- ja akatemiatoiminta on yksi HPK Liiga Oy:n tekeillä olevan urheilustrategian menestystekijöistä.

– HPK Liiga Oy on koko kevään työstänyt omaa urheilustrategiaansa ja julkaisee sen ennen uuden Liiga-kauden alkua. Yhdeksi menestystekijäksi on listattu juniori- ja akatemiatoiminta. Tämä tarkoittaa sitä, että meidän pitää myös resursoida ja panostaa jatkossa vielä enemmän näihin alueisiin, kertoo Toivanen.

HPK Liiga Oy tukee junioritoimintaa niin rahallisesti kuin työpanoksena. HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola vastaa juniorien kilparyhmistä. HPK Liiga Oy:n palkkalistoilta löytyvät junioritoiminnassa työssä olevat U18SM-joukkueen päävalmentaja ja juniorien kilpajoukkueiden maalivahtivalmennuspäällikkö. HPK U20 -joukkueen toiminta on jo pitkään ollut osa HPK:n Liiga-organisaation toimintaa ja siihen on panostettu vuosittain entistä enemmän.

– Määrätietoisesti olemme nostaneet tukimääräämme juniorityölle osakeyhtiön olemassaolon aikana. Nyt tehtävä investointi kokeneeseen junioriorganisaation valmennuspäällikköön antaa mahdollisuuden tulevan urheilustrategian tavoitteiden toteutumiselle, linjaa Toivanen.

 

05.05.2021 14:55

Jaa artikkeli: