SaiPalle lisäpiste jatkoajalla – Kontiolalle pistepörssin voitto

4-5 ja. (0-1, 4-1, 0-2, 0-1)

Pari napsua vajaaksi jäi loppukiri tällä kaudella, eikä ihan riittänyt jännitys viimeiselle kierrokselle asti. Jonkun osaksi jää aina jossitella, jos olisi alkukaudesta voitettu se ja se, tai jos se jatkoaikatappio olisikin ollut kolmen pisteen voitto. Tällä kaudella tämä rooli jäi Hämeenlinnaan. Tavallaan on myös hullua ajatella, että tällä hetkellä yksi kevätkauden kovimmista joukkueista lopettaa pelinsä tähän tänään. Mutta sitä on jääkiekko ja urheilu, sen takia se on niin iso asia meille monelle. Nettitoimitus haluaa kiittää jokaista omasta puolestaan luetuista otteluraporteista kauden aikana, ensi kaudella mennään taas, kovempana kuin koskaan aikaisemmin! Ei jätetä jossiteltavaa kauteen 2021-2022!

Kauden viimeisessä koitoksessa Kerho kärsi 4-5 tappion jatkoajalla SaiPalle. Kerhon maaleista vastasivat tänään Arto Laatikainen viidellä viittä vastaan ja ylivoimalla Petri Kontiola, Tommi Tikka ja Jere Innala. Kerho iski kaikki maalinsa toisessa erässä ja “kuoroa” johti Kontiola tehoin 1+3, varmistaen näillä pistepörssivoittonsa tälle kaudelle! SaiPan maalit tekivät Valtteri Ojantakanen avauserässä, Ville Petman toisessa erässä ja päätöserän maaleista vastasivat Veikko Loimaranta sekä Niko Kautiainen. Jatkoajalla voittomaalin teki Jarno Koskiranta, vain 9 sekuntia ennen jatkoajan päätöstä.

Kontiolaa haetaan, luonnollisesti

Kovin suuret panokset ei ollut lähtökohtaisesti illan ottelussa, Kerhon sijoitus oli jo varmistunut sijalle 11 ja SaiPakaan ei taistellut enää muusta kuin kunniasta. Kerholaisittain mielenkiinto kohdistui tietysti Petri Kontiolaan ja pistepörssiin, ennen illan kierrosta Konna oli yhden pisteen edellä Lukon Daniel Audettea ja kahden pisteen päässä kärkkyi TPS:n Josh Kestner.

Kerhon liike oli ottelun alussa sähäkämpää kuin vierailijoiden, syöttöpeli ei kuitenkaan ottanu onnistuakseen ja alkuminuutit sai linjatuomarit puhaltaa pitkiä puolin ja toisin. SaiPa oli kuitenkin ensimmäisenä maalinteossa ajassa 8.24. Kiekko pomppi siniviivan jälkeen Valtteri Ojantakaselle, kiekko pyöri ja laukaus epäonnistui ollen kuitenkin sen verran tarkka, että takakulmassa kolahti Daniel Lebedeffin selän takana. Kerho syttyi maalin jälkeen parempaan kiekolliseen peliin ja syötökin alkoi hiljalleen osua kohteeseen. Erän ylitettyä puolen välin oli Kontiola ja Jere Innala kahdella yhtä vastaan-hyökkäyksessä. Kontiolalle jäi liian pieni tilan syöttää ja syötöstä tuli vähän korkea, eikä Ini osunut ilmasta kiekkoon.

20210413, HÄMEENLINNA, HPK vs. SAIPA, . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Illan ensimmäinen ja erän ainoa jäähy vihellettiin vieraiden Jaakko Lantalle. Kerholla oli paine SaiPan päädyssä jonne Tommi Tikka painoi tikkamaisella takuulla röyhkeästi kiekkoa tavoitellen. Lantta jätti mailansa Tikan jalkoihin ja antoi ansaitusti Irwinille soittoaikaa. Kerho pelasi ylivoimaa Kontiolan kautta, jonka SaiPakin haistoi ja koitti peittää syöttölinjat Konnan suuntaan. Kertaalleen Kontiola sai pelattua Tikan kautta kiekon Juuso Ikoselle, joka laukoi suoraan syötöstä tolppaan Niclas Westerholmin vartioimassa SaiPa-maalissa. Tätä lähemmäksi ei Kerho maalia erässä päässyt ja Konnan pisteet jäi odotuttamaan itseään viimeisiin eriin. Avauserässä Daniel Lebedeff torjui kuusi laukausta, Niclas Westerholm kahdeksan kutia.

Kerho lisää “konnakierroksia”

Ensimmäisen erän ollessa hienokseltaan Kerhomerkkinen tappioasemasta huolimatta, otti HPK toisen erän haltuunsa myös maalien muodossa eikä toisessa erässä kiekon kanssa hätäilty, kuten avauserässä. Kiekko löysi toisessa erässä tiensä maaliin viidesti, Kerhon tehdessä näistä neljä.

Otteluraportin kirjoitusnäkökulmasta erä oli herkullinen, varsinkin kun katsotaan pistepörssiä ja kenelle voittoa toivotaan. Kolmen minuutin jälkeen kilahti ensin ylärima Lebedeffin takana, ja siitä lähti loppuerän Kerhomylly päälle. Minuutti kilahduksesta oli Petri Kontiola-Jere Innala-Juuso Ikonen trio kolmella yhtä vastaan tilanteessa. Ikonen ei osunut kiekkoon Konnan syötöstä ja SaiPa säilytti vielä kasvonsa. Ajassa 24.15 kuulutettiin jäähyä sukunimelle Karjalainen, mikä ei ole ennenkuulumatonta Pohjantähti areenassa. Etunimenä vaan nyt Leevi ja rangaistu pelaaja pelaa SaiPassa. Yhtä kaikki, tällä ylivoimalla tuuletti Kerhon avausmaalia tänään maestro itse. Tommi Tikka ja Kontiola nousi peräkkäin laidasta kohti Niclas Westerholmin maalia, Tikan tehdessä liikkuvan maskin ja jättäen Konnalle tilaa laukoa kiekko takakulmaan. Tikan lisäksi syöttöpiste Elmeri Eroselle Kerhon tasoitukseen.

Maalin jälkeinen vaihto ja omissa kolisi heti. 25.38 meni SaiPa uudestaan johtoon Ville Petmanin ohjausmaalilla, Niko Kautiaisen kerätessä ottelun toisen syöttöpisteensä. Hetki tästä ja Kontiola raapi hyökkäyspäässä aloitusvoiton täysin sata nolla Arto Laatikaiselle viivaan. Lada pysäytti kellot tasoittamalla pelin 26.15.

Pari minuuttia toisesta tasoituksesta ja Juuso Ikonen nousi vauhdilla SaiPan alueelle, vieden matkalla kahvikupposelle jokaista keltapaitaa. Mario Grman oli se, jonka oli pakko pysäyttää Ikonen sääntöjen vastaisesti ja lähti kampituksesta boksiin. Ja jälleen iski oranssi vyöry ylivoimalla! Tommi Tikka rouhi kiekon puoliväkisin maalin edestä kattoon ja Kerho siirtyi ottelussa ensimmäisen kerran johtoon, 3-2! Syöttöpisteet keräsi Valtteri Puustinen ja Petri Kontiola.

Lisää oli tulossa. Nimittäin jäähyjä vieraille ja Kerholle maaleja. 31.51 Mikael Koskimies istunnolle kampituksesta ja ylivoimalla Jere Innala napautti Kerholle jo erän neljännen osuman. Syöttöpisteille Arto Laatikainen ja Petri Kontiola (jälleen)! Kontiola syötti Laatikaiselle viivaan, Lada ja Ini syöttelivät toisilleen pari kertaa, kunnes Ini löysi aukon Westerholmin varusteista. Vielä antoi SaiPa mahdollisuuden lisäosumiin ajassa 34.19 Valtteri Ojantakasen koukkaamisen muodossa, mutta ei osunut jokainen ylivoima Kerhollakaan. Erän lopulla Ossi Ikonen kulutti myös toisen jäähyaition penkkiä, mutta ei päässyt SaiPa kunnon paikkoihin ja erätauolle mentiin Kerhon ja Kontiolan turvallisessa johtoasemassa. Daniel Lebedeff torjui toisessa erässä viisi laukausta ja Niclas Westerholm 10.

SaiPa tulee tasoihin ja menee jatkoilla ohi

Kolmas erä pyhitetään Teille ja kohteena Liigakauden 2020-2021 pistepörssin voittaja Petri Kontiola. Lyhyesti käydään läpi erän tilanteet ennen sitä. SaiPa kavensi lukemiksi 4-3 ajassa 43.27, maalin teki omasta reboundista Veikko Loimaranta maalin kulmalta. 49.29 pääsi Juuso Ikonen koittamaan lisätä Kerhon maalisaraketta rankkarista, tämän yrityksen Westerholm torjui kulmaan. SaiPan tasoituksen teki Niko Kautiainen ajassa 59.59, SaiPan pelatessa ilman maalivahtia ja ylivoimalla. Jatkoaikaa ehdittiin pelata melkein loppuun asti, kunnes SaiPa ratkaisi ottelun 64.51 Kontiolan istuessa boksissa. Koko ottelussa Daniel Lebedeffille merkattiin 20, ja Niclas Westerholmille 35 torjuntaa.

Ottelun lehdistötilaisuudessa nähtiin Matti Tiilikaisen karanteenista johtuen poikkeuksellisesti HPK:n Janne Sinkkonen sekä SaiPan päävalmentaja Ville Hämäläinen.

Illan poimintoja Petri Kontiola -kommenteista

Iso käsi ja kiitokset Konnalle! Mielellään olisin toisellakin kaudella Kerhossa nähnyt. Veti tätä kivirekeä ja oli niitä harvoja ilonaiheita tämän kauden joukkueessa. Huikean kovat tehot ja yksi parhaita pelaajia Kerhossa kautta aikain, arvostan!

Hokkarit, jatkoaika.com

Halu voittaa pistepörssi näkyy.

Purkan Jauhaja, jatkoaika.com

Tää oli vähän kuin heiluttais tikkaria lapsen edessä ja vetäis viime hetkellä pois
Konna, ensimmäinen, suuri

vastaantulija, jatkoaika.com

Uskaltaako jo onnitella?
Kyllä uskaltaa, hieno homma! Konna on kyllä kova kaveri.

Gustaf, jatkoaika.com

Onhan tuo kaverin tyylikkyys ihan vertaansa vailla. Hattu päästä ja kiitos.

mehupoika, jatkoaika.com

Ottanee samalla toki tuon syöttöpörssin voiton.
Sanoisin että on hyvin lähellä että on paras HPK:ssa pelannut pelaaja. Ainakin “nyky”-lätkässä.