Vesalainen iski kahdesti – SaiPa korjasi pisteet

SaiPa-HPK 5-3 (1-1, 3-2, 1-0)

SaiPan ja HPK:n back-to-back -sarjan toinen ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon. Kristian Vesalainen iski kaksi hienoa ylivoimamaalia, mutta se ei tällä kertaa riittänyt sarjapisteille.

HPK aloitti aktiivisesti ja painoi pelin kotijoukkueen päätyyn avausvaihdoissa. SaiPa joutui rikkomaan ja Kerho pääsi ylivoimalle jo ajassa 01:44.

HPK:n ylivoima lähti hyvin pyörimään, mutta sitten nähtiin jotain erikoista. SaiPan Ahti Oksanen laukoi korkean purkukiekon omalta alueelta ja kiekko tippui jäähän juuri ennen HPK-vahti Emil Larmia. Peliväline otti oikukkaan pompun ja painui verkon perukoille.

Kerho ei tästä lannistunut, vaan kuittasi takaiskun vielä saman ylivoiman aikana. Kristian Vesalainen nousi B-pisteen tuntumaan ja ampui tylysti etuyläkulmaan ohi SaiPa-vahti Frans Tuohimaan. Joonas Lehtivuori ja Oula Palve merkkauttivat syöttöpisteen. Komea maali oli Vesalaiselle kauden 18.

Maalien jälkeen ote pysyi Kerholla, mutta lisäosumia ei avauserässä nähty. HPK:n paras paikka pelattiin maalille Eetu Tuulolalle, jonka yrityksen Tuohimaa onnistui pysäyttämään. SaiPan tekopaikat olivat vähissä, mutta kertaalleen kiekko kävi vaarallisesti HPK:n maaliraudoissa. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin lukemissa 1-1.

Maalirikas toinen erä

Ottelun toisen erän alkupuolisko oli Kerholle painajaismainen. Miro Karjalainen taklasi SaiPan Urho Vaakanaista, joka jäi jäähän makaamaan. Karjalaiselle tuomittiin tilanteesta kahden minuutin jäähy, jota HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen kritisoi voimakkaasti. SaiPan kultakypärä Topi Nättinen laukoi kotijoukkueen ylivoimalla 2-1-johtoon.

Heti seuraavassa vaihdossa HPK loi maukkaan tekopaikan, mutta tuloksetta. SaiPa puolestaan iski jälleen kuin salama kirkkaalta taivaalta, tällä kertaa asialla oli Kim Strömberg. 3-1-maali syntyi ajassa 25.22.

HPK jatkoi pelin hallintaa ja tekopaikkoja syntyi SaiPan maalille. Parhaat niistä aukesivat Otto Paajaselle ja Oula Palvelle, mutta onnikin tuntui hylänneen hämeenlinnalaiset.

Lopulta ajassa 31:42 verkko pöllysi Tuohimaan takana. Nuori puolustaja Niclas Almari laukoi siniviivalta ja maskissa ollut Tuohimaa jäi hölmistyneenä katselemaan Kerhon maalijuhlia. Tärkeä kavennusmaali oli samalla Almarille kauden kolmas täysosuma.

SaiPa iski vielä kertaalleen. HPK:n kavennuksesta oli kulunut kaksi minuuttia, kun Elmeri Kaksonen pääsi tuikkaamaan kiekon lähietäisyydeltä kassiin. Tämän jälkeen kotijoukkue alkoi jäähyilemään ja koitti HPK:n etsikkoaika.

Kristian Vesalainen teki illan toisensa ylivoimalla ajassa 33:46. Maali oli kuin toisinto Vesalaisen ensimmäisen erän maalista, tällä kertaa kiekko painui takakulmaan. Huipputärkeä kuitti syntyi vain 35 sekuntia SaiPan maalin jälkeen.

Kerho pääsi toisessa erässä vielä kertaalleen ylivoimalle, mutta maali jäi haaveeksi vaarallisesta paineesta huolimatta. Näin päätöserään lähdettiin SaiPan maalin johdossa.

Ratkaisu tyhjiin

Kolmas erä käynnistyi huomattavasti rauhallisimmissa merkeissä kuin kaksi aiempaa. SaiPa pystyi jäädyttämään Kerhon tasoitusaikeet ja kotijoukkue hallitsi päätöserän ensimmäistä kymppiä.

HPK:n putki alkoi kulkea mitä lähemmäksi erän loppua mentiin. Huippuluokan tekopaikoilla ei juhlittu, mutta paine saatiin siirrettyä lappeenrantalaisten kenttäpäätyyn.

SaiPan Topi Nättiselle tuomittiin jäähy korkeasta mailasta, kun peliaikaa oli jäljellä vain minuutti ja 37 sekuntia. Kerho otti samalla Larmin pois maalilta ja lähti hakemaan tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla SaiPan neljää vastaan.

Kerho pääsi hetken pyörittämään SaiPan alueella ja sai muutaman vetopaikan. Maaliin asti kiekko ei tietään löytänyt ja lopulta SaiPan Ahti Oksanen pääsi riiston kautta sivaltamaan loppulukemat 5-3 tyhjään maaliin.

Ottelun tilastot tästä

Seuraavaksi

Kerho pelaa huipputärkeän ottelun Porissa ensi viikon tiistaina. Ässät on tällä hetkellä kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa ja HPK:lla on matkaa Ässiin seitsemän pistettä. Kerho on pelannut ottelun vähemmän.

Seuraava kotiottelu mitellään perjantaina 16.2., kun vastaan luistelee Lahden Pelicans. Ottelu alkaa klo 18:30 – tervetuloa!