Saipa voittoon kolmannen erän osumilla

Saipa – HPK 3-0 (o-0, 0-0, 3-0)

HPK ja Saipa kamppailivat tasaisen ottelun Lappeenrannan lauantai-illassa. HPK sai luotua pitkin ottelua monia maukkaita maalipaikkoja mutta kotijoukkueen maalissa pelannut Jussi Markkanen nollasi Kerho-hyökkäykset kerta toisensa jälkeen.

Koko ottelu pelattiin tasaisissa merkeissä ja hyökkäykset soljuivat vuoronperään päästä toiseen. Pääosaa koko ottelussa esittivät molemmissa päissä loistavasti torjuneet maalivahdit Juuse Saros ja Jussi Markkanen. HPK:n kokoonpanosta pois oli tipahtanut Tuomas Vänttinen ja Antti Kerälä joiden tilalla kokoonpanossa viilettivät Teemu Rinkinen, sekä lievästä loukkaantumisestaan toipunut Otto Paajanen.

HPK:lla oli ottelun avauserässä paremmat paikat siirtyä johtoon, kun Kerho pääsi hieman ennen erän puoltaväliä pelaamaan lähes puolitoista minuuttia 5-3 vastaan. HPK ei saanut kuitenkaan johto-osumaa aikaan Ville Viitaluoman ollessa lähimpänä täysosumaa.  Myös Saipa pääsi erän aikana ylivoimalle mutta tolppaa lähemmäksi maaliviivaa ei kotijoukkuekaan päässyt.

Toisen erän juoni oli sama kuin ensimmäisenkin, molemmat joukkueet yrittivät vimmatusti saada maalia aikaan mutta maalivahdit pitivät lukemat edelleen pyöreinä ja etenkin Saros venyi pariin otteeseen huipputorjuntaan.

Erän aikana Kerho pääsi kahdesti ylivoimalle mutta ruuti oli edelleen märkää maalipaikoissa.

Glenn huudattaa kotiyleisöä

Kolmanteen erään Saipa otti komennon itselleen ja pyöritti viiden minuutin pelin jälkeen pitkää hyökkäystä HPK-päädyssä. Kovan karvauksen jälkeen kiekko pelattiin siniviivalle Ryan Glenn:lle, jonka tulinen ja tarkka lyöntilaukaus painui Saroksen räpyläkäden ylänurkkaan.

Glenn:n maalin jälkeen HPK pääsi jälleen ylivoimalle mutta tulos oli edelleen sama kuin edellisillä kerroillakin.

HPK:n valmentaja Pasi Arvonen komensi Saroksen vaihtoaitioon hyvissä ajoin ja Kerho yritti tasoitusta kuudella pelaajalla. Tasoituksen sijaan Saipa pääsi rankaisemaan Pallokerhoa vielä kahdesti tyhjään maaliin ja näin loppulukemat kirjattiin lopulta lukemin 3-0.

HPK:n ottelut jatkuvat ensi viikon keskiviikkona, jolloin Ritari areenalle saapuu Porin Ässät.