SaiPa vei pisteet tehottomalta Kerholta

HPK-SaiPa 2-1 (0-1,1-0,0-1)

HPK:n viimeisen erän kiri ei riittänyt lauantaina. SaiPa haki niukan voiton Hämeenlinnasta lukemin 1-2. Kerhon ainokaisesta vastasi Jesse Saarinen.

Ensimmäinen erä alkoi energisesti, mutta maalipaikoille pääsy tuntui olevan vaikeaa molemmille. SaiPa onnistui kuitenkin yhden täysosuman erässä tekemään Juuse Saroksen selän taakse.

dsc_3897

Ajassa 17.01 Per Savilahti-Nagander vapautti kauniilla pystysyötöllä Stefano Giliatin läpiajoon, joka nosti kiekon ylänurkkaan ohi voimattoman Saroksen.

Kuumia tunteita

Ensimmäisessä erässä joukkueet ottivat mittaa toisistaan myös verbaalisesti maalin edustoilla. Juha Kiilhoma sai italialaisveren kiehahtamaan Stefano Giliatin päässä erätaukosummerin soitua, joten HPK pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla.

Tästä ei tulosta kuitenkaan syntynyt, vaikka HPK tuli selvästi aktiivisemmin erään. Joonas Vihkolta on vielä kauden avausmaali tekemättä, mutta toisessa erässä käytiin jo kertaalleen tolpassa. Kyllä se sieltä vielä tulee!

dsc_3946

Sen sijaan Jesse Saarinen onnistui ajassa 31.40 avaamaan maalitilinsä. Kerhon puolustus avasi pystysyötöllä pelin Saariselle, joka nousi siniviivan jälkeen keskustaan, katsoi tovin ja niittasi kiekon aivan yläpömpeliin ohi Jussi Markkasen.

Juha Kiilholma jatkoi Giliatin lämmitystä. Asiaa udeltiin Kiilholma myös erätaukohaastattelussa.
– En mä ymmärrä sen puheesta mitään, kun se puhu italiaks, mies tiivisti.

dsc_4014

SaiPan Glenn ratkaisee

Kolmas erä alkoi Kerholta alivoimalla, joka ehti vanheta vain 40 sekuntia, jolloin Ryan Glenn sivalsi kiekon viivasta ohi Saroksen. Torjuntatöitä vaikeutti yhteensä 200 kiloinen parivaljakko Giliati ja Savilahti-Nagander, jotka olivat parkkeeranneet itsensä maalin eteen.

Osuman jälkeen edettiin jälleen tasatahdissa, mutta HPK alkoi viritellä loppukiriään. Tästä kertoo muun muassa se, että SaiPan maalivahti Jussi Markkanen torjui kolmannessa erässä peräti 21 laukausta.

Erässä tuomittiin HPK:lle myös jopa kaksi rangaistuslaukausta, josta herrat Juha Koivisto sekä Jere Sallinen eivät kuitenkaan saaneet yllätettyä SaiPa-vahti Markkasta.

dsc_4089

HPK:n valmennustiimin Vesa Viitakoski löysi illasta paljon positiivista.
– On sanottava joukkueen puolesta, että kolmannessa erässä oli aito takaa-ajo päällä ja aito halu voittaa peli. Siitä täytyy joukkuetta kiittää. Harmi vaan, että SaiPa sai kolmannen erän alkuun sen johtomaalin. Kyllä meilläkin oli lopussa riittävästi paikkoja tulla tasoihin ja jopa voittoon, mutta nyt se ei riittänyt.