SaiPa piti pintansa

SaiPa-HPK 4-2 (0-0,1-1,3-1)

HPK ei pystynyt ottamaan revanssia SaiPasta. Kerhon puolustuspelaaminen ontui ratkaisevilla hetkillä ja Saipa otti lopulta ansaitun kotivoiton.

Ottelun ensimmäinen erä oli vauhdikas, mutta kunnon maalipaikat jäivät vähiin. Molemmat joukkueet pääsivät kertalleen kokeilemaan ylivoimaa, mutta valmista ei syntynyt.

Peli säilyi vauhdikkaana ottelun toisessa erässä. Katkoja ei juuri nähty ja peli aaltoili päästä päähän. SaiPa siirtyi 1-0-johtoon Elmeri Kaksosen osumalla. Ville Koho toi kiekon yli siniviivan ja jätti Kaksoselle, joka kiersi sekä puolustaja Ossi-Petteri Grönholmin, että maalivahti Mikko Tolvasen ja laittoi kiekon hallitusti kämmenpuolelta reppuun.

Avausmaalin jälkeen SaiPan Antti Aarniolle tuomittiin kahden minuutin rangaistus, eikä Kerho jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Jäähyä ehti kulua vain seitsemän sekuntia, kun kiekko oli Richard Ullbergin selän takana. Osuman alusti Janne Laakkonen, joka malttoi ja syötti maittavasti Marko Luomalalle maalin eteen. “Lutin” kauden yhdestoista maali syntyi ajassa 33.03.

SaiPa karkasi kolmannessa erässä

Kotijoukkue siirtyi uudelleen johtoon kolmannen erän alussa. Jesse Mankinen sai hyvän syötön Jarno Koskirannalta ja Mankisen napakka laukaus b-pisteen kaarelta yllätti Tolvasen.

Lisää lunta tupaan tuli kolme minuuttia myöhemmin. Erikoinen osuma merkattiin Tomi Leivolle, joka pääsi ohjaamaan Antti Aarnion laukauksen. Kiekko tippui kuin putoava lehti Kerho-maaliin.

Tämän jälkeen HPK pystyi luomaan useita tekopaikkoja, mutta Teemu Rautiainen, Mathias Porseland ja Alex Leavitt joutuivat kukin vuorollaan pettymään.

Ratkaiseva 4-1-maali syntyi ajassa 54.56. SaiPan Petri Koskinen pääsi täysin vapaasti hääräämään HPK-maalilla ja toisella yrittämällään Koskinen onnistui.

Kerho kaunisteli lukemia minuuttia ennen päätössummeria. Mathias Porselandin siniviivalaukaus kimposi SaiPa-puolustajan luistimesta sisään. Se oli kuitenkin laiha lohtu, sillä Kerho kärsi toisen peräkkäisen tappion yhdelle pahimmista kilpailijoistaan.

HPK jatkaa pelejään huomenna lauantaina, kun Turun Palloseura saapuu Rinkelinmäelle.

 

Karri Salo 27.1.2012

27.01.2012 18:50

Jaa artikkeli: