Saipa otti revanssin tasauksissa

Saipa-HPK 6-2 (1-1, 2-1, 3-0)

Liukkaasti luistellut ja aktiivisesti karvannut Saipa sai nopean revanssin HPK:sta paremman viimeistelynsä ansiosta.

Alku Saipan tahtiin

Ensimmäiseen erään molemmat joukkueet olivat päättäneet lähteä pelaamaan luistelevaa ja kovaa yrittävää jääkiekkoa. Paremmin ottelun alussa onnistui kotijoukkue Saipa. HPK:lle tuotti vaikeuksia ennen kaikkea aktiivisesti karvanneet Saipa-hyökkääjät, joiden takia hämeenlinnalaisilla oli vaikeuksia päästä kunnollisiin hyökkäyksiin. Ensimmäinen paikka syntyi Saipan Petri Koskiselle, jolla oli edessään jo lähes tyhjä maali. Koskinen suti kuitenkin ohi kiekosta ja Hpk säästyi vielä takaiskulta.

Ajassa  5.41 Kerhon Esa Lehikoinen joutui rikkomaan liukkaasti laidasta polkenutta Riley Armstrongia kahden minuutin jäähyn arvoisesti. Lappeenrantalaiset pyörittivät ylivoimaansa tuloksettomasti, mutta miltei välittömästi Lehikoisen jäähyn jälkeen Armstrong siirsi mustapaidat 1-0 johtoon maalin edustalta.

Ensimmäisen erän puolenvälin jälkeen HPK pääsi paremmin peliin mukaan. Paras paikka siunaantui edellisillan ratkaisijalle Teemu Rautiaiselle, jonka puolittanen läpiajo päättyi kuitenkin Saipa-vahti Jere Myllyniemen patjoihin. Ottelun tasoitus nähtiin ajassa 18.48. Kakkosketjuun nostettu Kari Sihvonen väänsi itsensä väkisin kulmasta maalille. Sihvosen laukaus osui tolppaan, minkä jälkeen Alex Leavittilla oli helppo työ siirtää kiekko tyhjään rysään.

Kaksijakoinen toinen erä

Toiseen erään Kerho sai lentävän lähdön, kun Antti Ropon siniviivalta lähettämä rannelaukaus yllätti Jere Myllyniemen ajassa 22.22. Vaikka laukaus lähtikin maskin takaa, saa Myllyniemi ottaa osuman täysin omaan piikkiinsä. Osumaan syöttäpinnat Leavittille ja Jaakko Turtiaiselle. Heti maalin jälkeen Ropolla oli tilaisuus siirtää HPK jo 1-3 -johtoon Saipa-pakki Brian Salcido rikkoi kuitenkin Roppoa ja ansaitsi rikkeestään kahden minuutin jäähykomennuksen. Ylivoimalla HPK sai luotua muutaman hyvän paikan ja nähtiinpä miesylivoimalla nykytrendinmukainen ilmaveivi-yrityskin. Rautiaisen veivi jäi kuitenkin torsoksi, eikä lisäosumia nähty.

Kesken HPK:n hyvän painostuksen Jarno Koskiranta karvasi Lauri Kärmeniemeltä kiekon Kerhon maalin takana ja kiepautti vanhanaikaisella pelin jälleen tasalukemiin. Koskirannan maalin jälkeen pelin painopiste siirtyi jälleen Saipan hyökkäyspäätyyn ja ajassa 32.08 Saipa siirtyi 3-2 johtoon. Maalinedushäsmäkän jälkeen kiekko ajautui Simon Backmanille, jonka lähietäisyydeltä lähtenyt lyöntilaukaus ei jättänyt HPK:n maalissa pelanneelle Mika Järviselle mitään mahdollisuuksia.

Saipa karkaa

Kolmas erä alkoi HPK:n jäähyillessä. Saipa pyöritti ylivoimaansa varsin mallikkaasti ja ajassa 49.02 Jesse Mankinen lisäsi Saipa-johdon 4-2:een pyörityksen jälkeen tulisella lämärillä. Mankisen maalin jälkeen HPK sai pyöritettyä hetken peliä Saipa-päädyssä, mutta kavennusosuma jäi syntymättä. Kun Kerholle ei maistunut, iski Saipa jälleen. Jarno Koskirannan rannevedon Järvinen vielä torjui, mutta Elmeri Kaksonen pääsi laittamaan karat tyhjään maaliin kenenkään estämättä. Ottelun jo ratkettua Jesse Saarinen viimeisteli vielä ottelun loppulukemat 6-2:een rannevedolla. Pahassa maskissa ollut Järvinen oli jälleen vailla mahdollisuuksia.

HPK:n taistelu sarjapisteistä jatkuu jälleen tiistaina, kun Hämeenlinnaan saapuu Tampereen Tappara.