SaiPa niukasti parempi Lappeenrannassa

SaiPa-HPK 2-0 (0-0, 0-0, 2-0)

Lappeenrannassa nähtiin vähämaalinen, mutta tasokas jääkiekko-ottelu. HPK ei löytänyt avaimia SaiPan puolustusmuurin murtamiseen.

Ottelun avauserä oli tasainen. HPK hallitsi alkuminuutteja ja sai luotua muutamia hyviä vetopaikkoja. Erityisesti ykkösketju Vojtech Polak-Sakari Manninen-Eero Somervuori oli pirteällä pelipäällä. Myös puolustajat Matias Haaranen ja Joonas Lehtivuori pääsivät kokeilemaan SaiPan maalilla torjuneen Jani Niemisen pelivirettä. “Hattu-Nieminen” ei kuitenkaan ollut yllätettävissä.

SaiPa lisäsi höyryä toisessa erässä. Kotijoukkueen hallinta tuotti Otto Honkaheimolle jäähyn ajassa 26:41, mutta HPK selvitti alivoiman mallikkaasti. SaiPa jatkoi kuitenkin vahvasti ja sai luotua useita tekopaikkoja. Samu Perhosen eleettömät torjunnat pitivät Kerhon mukana pelissä. Kirsikkana kakun päällä oli Ville Vainikaisen laukauksen nappaaminen parhaalta vetosektorilta.

HPK ei pystynyt kunnolla murtautumaan SaiPan “sota-alueelle” ja laukaukset lähtivät kaukaa. Kerho pääsi ylivoimalle erän lopussa, kun Simo-Pekka Riikola tarjosi Severi Sillanpäälle poikittaista mailaa. Ylivoiman paras tilanne aukesi Heikki Liedekselle, jonka kääntöyritys osui Niemisen torjunnan kautta pystytolppaan. Päätöserään lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Ratkaisu ylivoimalla

Ottelun voittomaali nähtiin ylivoimalla ajassa 45:09. SaiPan ykkösnyrkin David McIntyre teki oikea-aikaisen screenin ja Tommi Jokiselle jäi tilaa nousta vapaaseen paikkaan. Napakka laukaus yläkulmaan ei jättänyt Perhoselle mahdollisuuksia.

Takaiskun jälkeen Joonas Lehtivuori purjehti läpi kotijoukkueen puolustuksen ja SaiPan Kim Strömberg joutui rikkomaan. Seuranneesta ylivoimasta ei kuitenkaan jäänyt lapsille kerrottavaa.

Lopullinen ratkaisu syntyi näyttävällä yksilösuorituksella ajassa 56:11. SaiPan Mikael Kuronen murtautui laidalta läpiajoon ja laittoi kiekon Perhosen patjojen välistä reppuun. SaiPa puolusti loppuminuutit esimerkillisesti, eikä HPK saanut kunnon kiriä aikaan.

Ottelun tilastot ja videokooste

Ensi viikolla on luvassa kaksi tuplaottelua. HPK kohtaa tiistaina (kotona) ja keskiviikkona (vieraissa) Bluesin sekä lauantaina (vieraissa) ja sunnuntaina (kotona) HIFK:n.

#illallahallille

HPK:n otteluraportit tarjoaa:

Pallomeri.net – urheilua ja viihdettä joka päivä!

23.01.2016 19:34

Jaa artikkeli: