Saimaalta ei tuliaisia – SaiPa maalin verran parempi

SaiPa – HPK (0-0, 1-0, 0-0)

Kerho lähti lauantain ratoksi korjaamaan kurssiaan Lappeenrannan Kisapuistoon. Tasaisessa ottelussa nähtiin erinomaista maalivahtipeliä, tiivistä puolustamista ja vain yksi maali. Isännät veivät jäällä käydyn shakkiottelun lopulta eksoottisin lukemin 1-0.

Ottelun kulku

Kahden hieman alavireisesti viime aikoina esiintyneen joukkueen kohtaaminen alkoi varovaisissa merkeissä. Kumpikin joukkueista karvasi aggressiivisesti, mutta turhia riskejä kiekon kanssa välteltiin viimeiseen asti. SaiPa hallitsi näennäisesti ensimmäistä erää, mutta Tomi Leivon läpiajoa lukuunottamatta todellisia maalipaikkoja ei kumpikaan onnistunut luomaan.

Toisen erän alkajaisiksi SaiPan vahva karvaus yllätti HPK:n housut nilkoissa ja Ville Vainikainen pääsi kävelemään maalinedustalle heittämään isännät 1-0 johtoon. SaiPa jatkoi paineistustaan osumansa jälkeenkin, mutta Kerhon puolustus piti maalintekosektorin tukittuna ja Antti Karjalainen napsi helpot marjat. SaiPa pääsi yrittämään myös ylivoimalla, mutta HPK:n alivoimanelikko veti pidemmän korren.

Pienimuotoista lämpöäkin saatiin otteluun, kun puolin ja toisin osoitettiin fyysistä preesensiä. Mihinkään koiruuksiin ei kuitenkaan sorruttu, vaan kovuutta jaettiin asiallisesti sääntökirjan mukaan. Isännät ottivat ottelussa kuskin paikan toisessa erässä, mutta Kerho selviytyi puolustuspäässä moitteetta eikä lisäosumia nähty.

Kerho haki tasoitusosumaa kolmannessa erässä kuin raivohärkä, ja erityisesti vanhaan kuosiinsa palautettu ykkösketju Manninen – Palve – Lahti sai aikaan melkoista mylläkkää SaiPan maalille. Pallokerho pääsi myös ensikertaa ottelussa ylivoimalle, mutta Jussi Markkanen ei ollut yllätettävissä.

Tokkopa tiesi Kisapuiston yli 3000-päinen yleisö, että yhdellä maalilla irtoaisi voitto lauantai-illan kamppailusta. Tasaisessa ottelussa Saimaan Pallo oli juuri lukemien verran parempi ja tällä kertaa hyvänä kakkosena maaliin tullut Hämeenlinnan Pallokerho joutui kotimatkalle pisteittä.

Ottelun tilastot ja maalikooste

Turhanpäiväinen tilastoknoppi

SaiPan veteraanivahti Jussi Markkanen torjui uransa 38. nollapelin. Määrä riittää kaikkien aikojen nollapelitilastossa sijalle neljä, kun edellä ovat Eero Kilpeläinen, Juuso Riksman ja jäämies Teemu Lassila.

Seuraava ottelu

Parin päivän hengähdystauon jälkeen Kerho isännöi tiistaina hallitsevaa mestaria Tapparaa Hämeenlinnassa. Ottelu alkaa klo 18.30 ja lippuja on vielä saatavilla. Kaikki mukaan huutamaan Kerho voittoon, eli moraaliseksi mestariksi! #illallahallille

HPK:n otteluraportit tälläkin kaudella tarjoaa:

Pallomeri.net – urheiuviihdettä joka päivä!

12.11.2016 19:31