Saarinen pistepörssin kärkeen

HPK-Blues  3-4 (1-1, 0-1, 2-1, 0-0, 0-1)

Kerho nousi jälleen tasoihin varsinaisen peliajan lopussa, mutta Blues korjasi lisäpisteen voittolaukauskilpailussa. Tehopisteet 1+2 kirjannut Jesse Saarinen nousi koko liigan pistepörssin kärkeen.

Ennen ottelua saatiin positiivisia uutisia, kun Zach Hamill palasi kokoonpanoon. Torjuntavastuu lankesi tällä kertaa Joni Myllykoskelle.

Ottelun kuva oli selvä alusta alkaen. HPK hallitsi kiekollista peliä ja oli aktiivisempi, kun taas Blues puolusti hyvällä asenteella ja piti Kerhon poissa parhailta maalintekopaikoilta. Vieraat pääsivät ajoittain vaarallisiin vastahyökkäyksiin.

DSC_3627

HPK siirtyi johtoon ylivoimalla ajassa 5.08. Asialla oli kukapa muu kuin joukkueen kultakypärä Jesse Saarinen. Saarinen kiersi kiekon kanssa keskustaan ja painoi pikkumustan Blues-maalin yläkulmaan. Maali oli Saariselle jo kauden kahdeksas. Craig Schira ja Marek Viedensky saivat osumaan syöttöpisteet.

Bluesin tasoitus syntyi neljä minuuttia myöhemmin. Asialla oli joukkueen pelin sielu, Kim Hirschovits.

Vieraiden 1-2-johtomaali oli onnekas. Miro Aaltonen harhautti Ossi-Petteri Grönholmin, mutta samalla kiekko karkasi Blues-hyökkääjän lavasta. Tämä yllätti myös HPK-vahti Myllykosken ja kiekko painui helpohkosti maaliin. Osuma syntyi ajassa 26.47.

Toisen erän kutkuttavin tilanne oli Juuso Vainion näyttävä yksilösuoritus. 20-vuotias puolustaja peippaili jäätävällä itseluottamuksella läpi koko Blues-viisikon. Jani Nieminen pystyi torjumaan viimeistely-yrityksen, mutta tilanteesta tuomittiin Kim Hirschovitsille kaksiminuuttinen. Vainion öljylanteista tuli mieleen männävuosien HPK-legenda Aki Heino.

DSC_3666

Arvosen uhkapeli kannatti

Kerho luisteli kolmanteen erään hyvällä asenteella ja peli saatiin tasoihin ajassa 46.39. Osuma syntyi jälleen ylivoimalla ja asialla oli tehopuolustaja Craig Schira. Maalia edesauttoi hyvä maskipelaaminen. Syöttöpisteet kirjattiin Eero Somervuorelle ja Jesse Saariselle.

Tasoituksen jälkeen moni odotti Kerhon vyöryä, mutta yllättäen Blues hyökkäsi aktiivisemmin. Se myös tuotti tulosta, kun Ville Korhonen pääsi laittamaan Roope Talajan irtokiekon HPK-maaliin. 2-3-vierasjohto syntyi ajassa 49.52.

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen teki kovan ratkaisun ja otti Myllykosken pois maaliltaan yli kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Uhkapeli kannatti. Kerho laittoi kiekon reppuun kuudella viittä vastaan ajassa 57.55. Tarkalleen ottaen kiekon toimitti uuniin Blues-puolustaja Olli Malmivaara, jonka luistimesta kiekko kimposi sisään. Maali merkattiin Marek Viedenskylle, jolle osuma oli kauden kuudes. Maaliin syöttöpisteen saanut Jesse Saarinen nousi samalla koko liigan pistepörssin kärkeen tehoin 8+17=25.

DSC_3678

Jatkoajalla ei saatu ratkaisua. Parhaat paikat oli Bluesilla, mutta Myllykoski kesti vieraiden paineen. Rankkareissa ainoa onnistuja oli Bluesin Hirschovits, joten lisäpiste matkasi Espooseen.

Ottelun tilastot

HPK pelaa huomenna Tapparaa vastaan Tampereella. Kyseessä on viimeinen peli ennen maaottelutaukoa. Seuraava kotiottelu pelataan Rinkelinmäellä lauantaina 15.11., jolloin vastaan luistelee TPS.

TERVETULOA ORANSSILLE ALUEELLE!

Rysty

31.10.2014 21:34

Jaa artikkeli: