Ryöstö Oulusta ja kotietu Hämeenlinnaan

Kärpät – HPK­­­­­­ 0-3 (0-1, 0-1, 0-1)

HPK haki loistavan ryöstön Oulusta lukemin 0-3 ja otti samalla kotiedun itselleen. Kerho puolusti koko ottelun erinomaisesti ja puolustuksen ohi päässeet laukaukset Emil Larmi torjui hienosti. Nollapeli finaaleissa on kyllä mainitsemisen arvoinen suoritus, torjuntoja Larmille kertyi 19.

Vahva avauserä vierasjoukkue HPK:lta

Joukkueiden kolmas kohtaaminen oli vuorossa Oulun Raksilassa. Otteluvoittojen ollessa tasan 1-1. Kevät aurinko lämmitti jo kovasti, kun karavaani siirtyi jälleen Ouluun. Ottelun lähtökohdat olivat tottakai kutkuttavat, sillä vierasvoitolla HPK siirtäisi painetta enemmän Kärppien suuntaan. Mahdollisen kotivoittoputken jatkuessa Kärpät siirtyisi ottelusarjassa taas kuskin paikalle.

Ottelu alkoi kovalla vääntämisellä molemmissa päissä, kunnes kuin varkain HPK:n nostama kiekko omasta päästä tippui Markus Nenoselle läpiajoon, josta Nenonen iski maalin ja samalla HPK:n johtoon jo ajassa 1.14. Kerhon hyvä ote jatkui hetken aikaa maalin jälkeen, kunnes kotijoukkue Kärpätkin sai hieman pitempiä hyökkäyksiä Kerho päätyyn.

HPK sai ensimmäisen kympin aikana kiekon myös Kärppä-maalin rautoihin, kun Miro Karjalainen toimitti kiekkoa viivasta maalille ja ohjauskiekko oli lähellä yllättää Kärppäkassari Veini Vehviläisen. Kerhon seuraava huippupaikka avautui Otto Paajaselle maalin eteen, kun Valtteri Puustinen karvasi kiekon loistavasti maalin takaa Kärppä-puolustaja Aleksi Mäkelältä. Paajasen laukauksen torjui kuitenkin hyvin Vehviläinen.

Ottelun ensimmäinen erikoistilanne nähtiin, kun Kärppien Nicklas Lasu otti estämisjäähyn törmätessään Emil Larmiin. Kerhon ylivoima oli varsinkin alkuun vaarallista ja Markus Nenoselle avautui parikin hyvää paikkaa. Kärppä-maali pysyi kuitenkin tällä kertaa koskemattomana. Kärpätkin sai ensimmäiseen erään ylivoimamahdollisuuden, kun HPK:n Niklas Friman sai huitomisesta 2-minuutin jäähyn. Kärppien ylivoimaa ei kuitenkaan kauaa nähty, kun Rasmus Kupari otti korkeasta mailasta jäähyn. Kärppien ylivoiman aikana oli lähellä avautua Otto Paajaselle paikka läpiajoon, mutta Vehviläinen sai tämän estettyä hyvällä vastaantulolla. Tämän jälkeen mentiin sitten tasavajaalla reilu minuutti, jonka aikana paras paikka tuli Kärppien Tino Metsävainiolle läpiajon muodossa. Larmi otti tämän kuitenkin varmasti.

Tasavajaan jälkeen Kerho pyöritti vielä ylivoimaa hetken aikaa lähes erän loppuun. Ilman maalia kuitenkin tällä kertaa. Ensimmäinen erä oli kokonaisuudessaan erittäin vahva vierasjoukkue HPK:lta.

Riskan maali käänsi toisen erän Kerholle

Aivan erän alkuun HPK:lla oli muutama hyvä paikka, jonka jälkeen toista erää mentiin kotijoukkueen merkeissä. HPK pysyi johtoasemassa muuan muassa Larmin hyvillä otteilla. Kärppien painostus tuotti erän ensimmäisen ylivoiman ajassa 27.42. Rangaistu pelaaja oli Markus Nenonen. HPK kesti hienosti Kärppien tämänkin ylivoiman.

Ylivoiman jälkeen Kärppien otekin hieman hellitti ja Kerhokin pääsi jylläämään hyökkäyspäässä. Eikä hirveän kauaa ehditty pelaamaan, kun Kärppien Jani Hakanpään avaus epäonnistui ja Filip Riska pääsi tälläämään HPK:n 0-2 vierasjohtoon. Syöttöpiste maaliin merkittiin Henri Kanniselle.

HPK sai hetki tästä kiekon kolmannen kerran maaliin, mutta se hylättiin maalivahdin häirinnän vuoksi. HPK haastoi myös tämän, mutta tuomio ei muuttunut. Tilanteena pysyi siis 0-2. Loppuerässä molemmilla oli muutama paikka, mutta enempiä tilastomerkintöjä ei toiseen erään kuitenkaan nähty.

Kerhon viisikkopuolustaminen pysäytti Kärpät

Kärpät tuli vahvasti kolmanteen erään, mutta Kerho kuitenkin jatkoi erinomaista puolustuspeliään ja Larmi oli maalillaan itsevarmuus. Kärpät sai myös ylivoimamahdollisuuden kolmanteen erään, kun Niclas Luceniuksen purkukiekko nousi suoraan katsomoon. Lucenius lähti samassa tilanteessa pukukoppiin korjauttamaan luistintaan ja palasi vaihtopenkille tovi myöhemmin. HPK:n alivoima oli jälleen erinomaista ja Kärpät ei päässyt rankaisemaan ylivoimalla.

Kärppien ylivoiman jälkeen HPK:lla oli pitkä kulmaralli Kärppien päädyssä. HPK:n paineen jälkeen Kärpillä oli vastaavasti pitkä pyöritys HPK:n päädyssä. Tässä tilanteessa muun muassa Miro Karjalainen puolusti erinomaisesti. Kärppien Radek Koblizek sai aivan huippupaikan maalin eteen noin 5 minuuttia ennen loppua, mutta tämänkin Emil Larmi torjui ilmiömäisesti.

Kärpät käytti aikalisänsä ajassa 57.31 ja otti Vehviläisen samassa ajassa pois maaliltaan. HPK jatkoi loistavaa puolustamistaan loppuun asti ja Janne Tavi pääsi iskemään loppulukemat 0-3 tyhjään maaliin.

Kerho otti siis loistavan ryöstön Raksilasta ja siirtyi ottelusarjassa johtoon 1-2. Samlla kotietu on nyt kääntynyt HPK:lle. Rinkelinmäelle on lauantaille luvassa melkoiset karnevaalit, kun vuorossa on finaalisarjan neljäs peli.

Lauantain-ottelu on tällä hetkellä loppuun varattu. Mahdollisista vapautuvista lipuista tiedotamme omissa kanavissamme.

25.04.2019 21:36

Jaa artikkeli: