Rutiiniesitys riitti täyteen pistepottiin Turussa

1-3 (0-1, 0-2, 1-0)

Kerho haki Turusta vakuuttavan 1-3 voiton ja jatkaa kuudennen sijan metsästystä! Erittäin jäähyrikkaassa ottelussa (13 kappaletta pikkukakkosia) Kerhon maaleista vastasivat Janne Tavi, Joona Monto ja ylivoimalla onnistunut Filip Krivosik. Rasmus Reijola Kerhon maalissa menetti otteensa nollapeliin vasta aivan ottelun lopussa, ajassa 58.28, Tepsin tehdessä onnekaan alivoimamaalin. Kerho ratkaisi ottelun toisessa erässä vieden erän 0-2 ja kolmas erä voitiin puolustaa maltillisesti johtoasemaa loppuun asti, ilman suurempia ongelmia. Näin Kerho nappasi täyden pistepotin Turun maanantai-illasta!

Backhand-forehand-backhand. Boom boom boom!

Avausminuutit oli molemmilta vähän hermostunutta peliä ja kiekko poltti monien lapoja. Avausminuutilla oli jo Krivosik uuden vahvistuksen, Rob Bordsonin kanssa 2vs1-hyökkäyksessä. Bordsonin syötön pääsi ikävästi Tepsin pakki katkaisemaan ja tilanne kuivui kasaan. Bordsonilla oli erässä myös yksi loistopaikka uransa ensimmäiseen Liigamaaliin kun Tepsin pakit unohti miehen maalin eteen, mutta kämmenrystyvispaus ei tällä kertaa tuottanut tulosta.

Erän puolivälin tienoilla Kerho painoi hyvin hyökkäyksiä päätyyn asti ja piti selvästi turkulaisia enemmän kiekkoa hallussaan. Ylivoimaakin oli tarjolla ajassa 11.25 kun Tepsin Olli Valtola näytti jostain kuvakulmasta vetävän Latvalalta jalat alta. Ylivoiman ensimmäisellä minuutilla, Erik Källgren Tepsin maalissa piti joukkuettaan pystyssä ja torjui jopa yhden triplatorjunnankin. Maalia ei kuitenkaan tehty ja lukemat säilyivät maalittomana.

15 minuutin pelin jälkeen kynäilivät Innala ja Krivosik loistavan maalipaikan, mutta tila vähän loppui kesken ja Krivosikin rystylaukaus jäi lopulta tuhnuksi. Ajassa 17.01 lähti sitten vuorostaan Latvala boksiin kampituksesta ja Tepsille tarjottiin pukukoppimaalia ylivoimalla.

Samantien aloituksesta pomppasi kiekko Pajuniemelle ja tähän laukaukseen oli Cornetin uhrattava kroppaa eteen blokaten laukauksen pois. Kiekko kuitenkin jäi Tepsille ja Cornet joutui toistamiseenkin blokkaushommiin. Tästä kiekko viivaan Tepsin Larssonille, joka otti nilkkarallit ja Tavi karkasi läpiajoon. Eräänkin legendaarisen turkulaisen sanoin, Tavi käytti kikkapankistaan rysty-kämmen-rystyn ja nosti limpun Källgrenin patjan yli maaliin. Kerho alivoimalla 0-1 johtoon ja näissä lukemissa siirryttiin myös erätauolle! Källgrenillä avauserässä 10 ja Rasmus Reijolalla kuusi torjuntaa.

Erikoistilanteiden juhlaa

Toisessa erässä ei ainakaan voi sanoa, että tuomareilla oli pillit taskuissaan. Tepsille puhallettiin erässä seitsemän kakkosta, Kerhon selvitessä kahdella kappaleella pikkujäähyjä. Ensimmäisen jäähyn otti Tepsin Jens Olsson, ajassa 24.49 huitomisesta. Tällä ylivoimalla ei Kerho vielä hirveästi väläytellyt ja numerot säilyivät yhdessä nollassa.

Vajaa kahdeksan minuuttia kun oli pelattu, sattui turkulaispuolustuksessa pienehkö pomppu ja Kerhosta Tavi ja Monto oli keskenään Källgrenin maalin edessä. Tavi syötti Joonalle takatolpalle, jonka oli helppo siirtää Kerho 0-2 johtoon ajassa 27.42. Heti maalin jälkeen Cornet karvasi kiekon Tepsin pakeilta ja syötti Nenoselle seuraavan maalipaikan, mutta Nessun veto nousi puolustajien mailasta verkkoihin. Tässä vaiheessa kotijoukkueen penkin takana päätettiin ottaa aikalisä ja koittaa päästä uudestaan kyytiin sitä kautta.

Aikalisän jälkeen Tepsi tuli rytinällä ja kovalla sykkeellä päälle. Intoa oli kuitenkin vähän liikaa ja Topi Nättinen komennettiin huitomisesta boksiin (28.27). Vajaa minuutti tästä ja Tepsin Jens Olsson lähti Nättisen kaveriksi kampituksesta (29.20), tarjoten Kerholle naulata ottelu kahden miehen ylivoimalla. Oranssien lasien läpi, sitä juhlaa ei kauaa kestänyt. Kunyk koitti taistella kiekkoa itselleen ja jäi vähän toiseksi laitakahinassa Filppulan kanssa ja tästä Kunykille kakkonen kiinnipitämisestä, ajassa 29.41. Kerholla kuitenkin ylivoima jatkui neljällä kolmea vastaan. Näillä ylivoimilla ei maaleja nähty ja lisää jäähyjä tuli 31.30, Tepsille väärästä vaihdosta.

Tätä ylivoimaa ei enää Kerho jättänyt käyttämättä. Cornet taisteli kiekon kulmassa itselleen ja syötti keskelle Krivosikille. Krivosik käytti Kunykia syöttöseinänä ja sai laittaa suoraan syötöstä helpohkosti Kerholle illan kolmannen osuman ajassa 32.43.

Seuraavat jäähyt tuli ajassa 33.52. Tässä vaiheessa Tikka sai lämmitettyä Pajuniemeä sen verran, että molemmat pääsi jäähdyttelemään pariksi minuutiksi boksin puolelle ja peliä jatkettiin neljällä neljää vastaan. Ihan loppuun asti ei näitä jäähyjä saatu kulutettua kun Petteri Wirtanen lähti estämisestä jäähylle ja jälleen Kerholle tarjottiin ylivoimaa. Lukemat pysyivät muuttumattomina ja erän lopussa vielä Ilari Filppulakin halusi kulutella jäähyaition saranoita. Ajassa 39.58 Ilari koukkaamisesta jäähylle ja Kerho aloittaa kolmannen erän lähes täydellä kahden minuutin ylivoimalla. Toisessa erässä Reijolalle merkattiin kaksi torjuntaa ja Källgrenille yhdeksän.

Johdon suojelua

Kolmas erä oli Kerholta, ei niin näyttävää mutta viisasta pelaamista. Johtoa puolustettiin lähes virheettömästi, ja se tärkein, kolme pistettä lähti Turusta matkaan. Tepsi kulutti jäähypenkkiä vielä kahteen otteeseen viimeisessäkin erässä ja toisen jäähyn aikana pölisi maaliverkotkin! Kerholaisittain vaan väärässä päässä, vaikka kiekon maaliin ohjasikin Kerhon tuore Jenkkivahvistus Rob Bordson epäonnisesti.

Kavennus kuitenkin syntyi turkulaisittain liian myöhään, ajassa 58.28 eikä Kerholla ollut enää hätää loppupelissä pitää kiekkoa ylivoimalla ja näin varmistaa täysi pistepotti tältä illalta. Reijolalle kirjattiin yhteensä kymmenen torjuntaa ja toisessa päässä Erik Källgren kiirehti mustan eteen 28 kertaa.

Seuraavan kerran Kerho on tulessa kotona keskiviikkona, 19. helmikuuta. Vieraaksi saapuu Kouvolasta KooKoo, kiekko jäähän klo 18.30 ja ovet auki tuntia aiemmin. Tervetuloa!

17.02.2020 21:22