Runkosarjan Grande Finale

HPK-HIFK 13.3.2014 klo 18.30

Ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua. Runkosarja päättyy tänään ja pelissä on kovat panokset. HPK taistelee kynsin ja hampain viimeisestä pudotuspelipaikasta. Kerhon on saatava illan ottelusta IFK:ta vastaan enemmän pisteitä kuin samaan aikaan Tampereella pelaava Ilves saa Lukkoa vastaan.

Lähtökohdat

Satumaisen loppukauden pelannut HPK on voittanut seitsemän edellistä otteluaan. Viimeksi tiistaina kaatui Rauman Lukko vieraskaukalossa lukemin 0-4. Voitto nosti Kerhon tasapisteisiin Ilveksen kanssa ennen viimeistä sarjakierrosta. Ilveksellä on kuitenkin kolmen pisteen voittoja Kerhoa enemmän, joten HPK:n on saatava vähintään yksi piste enemmän kuin Ilves.

Illalla seurataankin tiiviisti myös Tampereen pelin tilannetta. Kerho-fanit laittavat kätensä ristiin, että Rauman Lukko pystyisi nipistämään Ilvekseltä vähintään yhden pisteen. Näin ollen HPK nousisi pleijareihin kolmen pisteen voitolla HIFK:sta.

Kerho lähtee otteluun lähes samalla kokoonpanolla kuin tiistaina Lukkoa vastaan. Raumalla pelin kesken jättänyt Joonas Vihko on todennäköisesti pelikuntoinen.

”Unelma elää”

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen on ollut tyytyväinen joukkueensa asenteeseen.

– Jännäksi menee. Kausi kokonaisuudessaan on ollut melkoista myllerrystä. Hienoa, että unelma pudotuspelipaikasta elää yhä.

– Joukkue on näyttänyt, että taistelee viimeiseen asti. Olympiatauolle lähdettäessä tilanne oli utopistinen pleijaripaikan suhteen ja moni joukkue olisi luovuttanut siinä vaiheessa. Jokainen äijä on ottanut lisää vastuuta kun Ville Viitaluoma ja Jere Sallinen lähtivät.

– Kyllähän nämä ovat pitkälti henkimaailman juttuja. Pelitavallisesti tai harjoituksellisesti emme ole muuttaneet mitään.

Seuralegendan viimeinen runkosarjamatsi

HPK:n seuraikoni Marko Tuulola pelaa uransa viimeisen runkosarjaottelun. Ja mikä hienointa, pakkiparina luistelee oma poika Joni Tuulola, joka iski Raumalla uransa ensimmäisessä Liiga-ottelussa uskomattoman spin-o-raman jälkeen kiekon reppuun.

– Onnittelin poikaa maalista ja sanoin heti perään, että loppupelin vedätkin sitten kiekkoa rumpuun, Marko Tuulola virnuili keskiviikon lehdistötilaisuudessa.

Tuuskin mukaan yksi syy voittoputkeen on henkinen vapautuminen.

– Joukkueessa on tunne, että uskallamme pelata. Olemme myös onnistuneet tekemään maaleja tehokkaammin paikoistamme.

HIFK tavoittelee kotietua playoffien ensimmäiselle kierrokselle

Illan vastustaja HIFK varmisti pleijaripaikan edellisellä kierroksella voittamalla JYPin 6-1. Samalla varmistui, että helsinkiläiset kohtaavat Lomarengaskierroksella Pelicansin. HIFK voi vielä nousta lahtelaisten ohi ja saada kotiedun, mutta se vaatii Pelicansin kompurointia Ässiä vastaan.

HPK ja HIFK ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa ja voitot ovat menneet helsinkiläisille 2-1. Edellisessä kohtaamisessa tammikuussa HIFK oli niukasti parempi lukemin 2-1.

Ottelu on myös Ville Peltosen viimeinen runkosarjan ottelu. Vuoden 1995 MM-sankari ansaitsee aplodit myös hämeenlinnalaisyleisöltä.

Todellinen herkkupala siis luvassa!
Kiekko tippuu jäähän klo 18.30, nähdään hallilla!

Rysty

13.03.2014 09:35

Jaa artikkeli: