Runkosarjalle päätös ennätysyleisön edessä

HPK-Ässät 2-3 JA (1-0, 0-1, 1-1, 0-1)

Kauden ennätysyleisön edessä viimeistä kertaa runkosarjassa esiintynyt HPK kohtasi Porin Ässät. Panosta ottelussa oli molemmilla. Ässät tarvitsi pisteitä varmistaakseen runkosarjan kakkossijan, kun taas HPK taisteli suorasta playoff-paikasta. HPK johti ottelua pitkään, mutta sinnikäs Ässä-lauma tuli tasoihin ilman maalivahtia ja ratkaisi ottelun heti jatkoajan alkajaisiksi.

Ottelun alku oli molemmilta joukkueilta hieman odottelevaa. Maalipaikat olivat harvassa ja kiekko tuntui pomppivan vähän jokaisen lavassa. Ässät pääsi pariin otteeseen ensimmäisen erän alkupuolella ylivoimalle, mutta HPK:n alivoimapelaaminen oli huipussaan.

Ensimmäisen erän loppu oli vaiherikas. Ajassa 17.57 Juuso Honka huudatti 5222 päistä hämeenlinnalaisyleisöä ensimmäisen kerran. HPK:n nuorisoketjun Jaakko Turtiainen ja Joonas Nättinen voittivat kiekon Ässä-päädyssä, josta Nättinen syötti sen Hongalle maalin eteen. Honka sivalsi kiekon näyttävästi ylänurkkaan.

Erän viimeisellä sekunnilla Miikka Männikkö taklasi Ässien päätä pidempää Kristian Kudrocia. Kudroc lensi laitaan ja tuupertui jäänpintaan loukkaantuneena. Männikölle kyseenalaisin perustein laitataklauksesta viiden minuutin rangaistus ja ulosajo. Kudroc sai tilanteesta aivotärähdyksen eikä ottelussa enää pelannut.

Ässät niskan päälle toisessa erässä

Porilaiset pääsivät pelaamaan viisi minuuttia ylivoimalla toisen erän aluksi. Jäähystä Kerho selvisi ilman takaiskua, mutta pelirytmi kärsi.
-Tosiasia on, että pelirytmi katosi meiltä vitosen aikana. Männikön poisjäännin takia jouduttiin pyörittään ketjuja, sanoi valmentaja Harri Rindell.

HPK joutui pelaamaan toisessa erässä yhteensä yhdeksän minuuttia alivoimalla. Totuus on, ettei pelejä jäähyaitiosta voiteta ja jäähyily kostautuikin ottelun puolivälin jälkeen. Pelikellon näyttäessä 33.25 Ässien Severi Sillanpää tasoitti ottelun sekavan maalinedustilanteen jälkeen. Syötöt osumaan Mika Niemelle ja Tuomas Santavuorelle.

Tolppa sisään, tolppa ulos

Kolmannen ensimmäisellä minuutilla Joonas Nättinen laukoi tulisesti kiekon ylärimaan. Onneksi hetkeä myöhemmin kiekko saatiin maaliin asti. Ässien Jesse Jyrkkiön istuessa rangaistusta HPK iski. Niko Nieminen passasi takakulmalle loistavan lättysyötön, josta Juuso Puustinen täräytti illan komeimmalla osumalla tilanteeksi 2-1. Toisen syöttöpisteen maaliin saalisti Ville Viitaluoma.

Muutama minuutti myöhemmin Mathias Porseland pääsi yrittämään maalia kovalla vedolla, mutta tuloksena oli jälleen ylärima. Myös Ässillä oli paikkansa. Tuomas Santavuori pääsi läpiajoon Ässä-alivoimalla, mutta tuloksetta.

Ässien vimmattu yritys palkittiin ottelun loppuhetkillä. Ilman maalivahtia tasoitusta hakeneet patapaidat tulivat tasoihin Tommi Huhtalan osumalla. Ennen Ässien osumaa koko ottelun loistavasti pelannut Juuso Honka haparoi hieman maalipaikassa ja laittoi kiekon ohi tyhjän porilaismaalin.

Ottelun loppuhetket mentiin Ässien myllytyksessä. Yhdeksän sekuntia ennen loppua Tuukka Pulliainen otti rangaistuksen kampituksesta. Ässät pääsi jatkoajalle ylivoimalla ja jo ajassa 60.19 Ässien Tommi Huhtala ratkaisi ottelun. Kova rannelaukaus painui Teemu Lassilan selän taakse yläriman kautta ja videotarkastuksen jälkeen homma oli selvä.

Viimeisen runkosarjaottelunsa urallaan pelannut Jyrki Louhi oli osin tyytyväinen ja Villi kortti-kierroksella vastaan asettuva Ilves ei pelota.
-Tasokasta jääkiekkoa oli ja meidänkin pelissä hyvää oli. Pitää nyt 2-3 peliä harjoitella ennen pleijareita. Uskon kyllä tosi paljon meidän joukkueeseen tulevissa peleissä.

Valmentaja Harri Rindell lähtee Ilvestä vastaan myös luottavaisena ja painottaa keskittymistä.
-Pitää laittaa kaikki tarmo viikonlopun ja mahdollisesti tiistain peleihin. Ei tässä ole varaa miettiä mitään muuta sen pidemmälle. Tänään oli kovasti tunnetta ja yritystä molempiin suuntiin sekä kaksinkamppailuja ympäri kenttää. Juuso Honka pelasi erinomaisen ottelun vaikka vähän jäätyi lopussa, mutta olihan siinä paikkoja muilla aiemminkin.

Ässät siis säilytti runkosarjan toisen sijansa ja HPK sijoittui seitsemänneksi. Ottelut siis jatkuvat Villi kortti-kierroksella jo lauantaina Hämeenlinnassa Ilvestä vastaan. Seuraava kamppailu on heti sunnuntaina Tampereella ja tarvittaessa kolmas ottelu pelataan tiistaina Hämeenlinnassa.