Riemu repesi Pohjantähti Areenassa – Kerholle jatkoaikavoitto

HPK oli vaikeuksissa sarjajumbo SaiPaa vastaan. Lappeenrantalaisvieraat taistelivat ja pelasivat hienon pelin, mutta Kerhon pelastui kuilun partaalta vain sekunnin murto-osia ennen loppusummeria. Lopulta riemukas voitto jäi Hämeenlinnaan jatkoaikavoitolla 3-2.

Loppuun saakka

Ensimmäisessä erässä HPK oli niskan päällä, mutta erätauolle lähdettiin tasanumeroista. Markus Nenonen siirsi Kerhon ensin johtoon Danick Martelin hienon syötön jälkeen, mutta SaiPa onnistui tasoittamaan ottelun. Kahdesta ylivoimastaankaan huolimatta isännät eivät onnistuneet repäisemään johtoa ottelussa.

Toistakin erää Kerho vei ja ampui peräti 22 kertaa kohti SaiPan maalia. Yhtään kiekkoa ei kuitenkaan saatu Henri Kiviahon selän taakse. Erän lopussa SaiPa sen sijaan rankaisi ja siirtyi 1-2-johtoon vain puolisen minuuttia ennen erätaukoa.

Vaikea ottelu sai onnellisen lopun. KUVA: Teemu Hannula

Kolmannen erän HPK aloitti ylivoimalla toisen erän lopussa tulleen SaiPa-jäähyn turvin. Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja takaa-ajo jatkuikin aivan ottelun viimeiselle sekunnille saakka. Danick Martelin laukaus ehti verkkoon aivan viimeisellä hetkellä ennen summerin soimista ja vei Kerhon jatkoajalle. Jatkoajalla ratkaisijaksi nousi tasoitusmaalin tehnyt Martel, joka teki voittomaalin ylivoimalla.

Danick Martelin haastattelu ottelun jälkeen

Lehdistötilaisuus

Maalikooste

Seuraavan kerran pisteistä taistellaan 3.1.2024 Tampereella Ilveksen vieraana. Seuraava kotiottelu koittaa heti Ilves-ottelua seuraavana päivänä, kun Porin Ässät saapuu Hämeenlinnaan vieraaksi. Liput HPK-Ässät otteluun osoitteessa lippu.fi/hpk. Vuosi 2023 on nyt Kerhon pelien osalta paketissa – Hyvää uuttavuotta!

30.12.2023 22:06