Rautiainen taituroi kahden pisteen voiton

HPK-SaiPa 3-2 vl (0-1,1-1,1-0,0-0)

Tammikuun tasauksen ensimmäinen koitos päättyi HPK:n voitonjuhliin. Tasainen kamppailu eteni lopulta voittolaukauskilpailuun, jossa Kerhon Teemu Rautiainen hassutteli kahdesti kiekon pömpeliin.

Ottelu oli HPK:lle kaikkea muuta kuin helppo. SaiPa hallitsi kenttätapahtumia avauserässä, jossa Kerholla oli suuria vaikeuksia saada aikaiseksi järkeviä hyökkäyksiä.

SaiPa siirtyi johtoon ajassa 5.32 Markku Flickin osumalla. Flinckin pienestä kulmasta lähettämä laukaus muutti suuntaa Santeri Alatalosta ja leijaili Kerho-maalin yläkulmaan. Mikko Pukka oli lisätä vieraiden johtoa hetkeä myöhemmin, mutta puolustajakolossin laukaus kilahti ylärimaan.

HPK onnistui ylivoimalla

Toisen erän alussa SaiPalle tuomittiin kaksi jäähyä putkeen ja HPK pääsi myllyttämään viidellä kolmea vastaan 44 sekuntia. Tällä kertaa erikoistilanteeseessa peluutettiin pakkiparia Mathias Porseland-Jukka Laamanen ja kaksikko kiitti luottamuksesta järjesteen tasoituksen.

Laamasen raudanluja ja tarkka lyöntilaukaus kilahti tolpan kautta SaiPa-vahti Jere Myllyniemen selän taakse. “Lampun” kauden neljäs maali syntyi ajassa 26.12.

Janne Laakkosella oli oiva tilaisuus siirtää HPK johtoon, mutta laitahyökkääjän narutus läpiajon päätteeksi pysähtyi Myllyniemen bonttooneihin.

HPK:n hyvä jakso päättyi Marko Luomalan koukkausjäähyyn. SaiPa iski murhaavasti vain neljän sekunnin ylivoimapyörityksen jälkeen. Maaliseppona hääri amerikkalaispuolustaja Brian Salcido, jonka tulinen siniviivakuti oli Mika Järviselle liikaa.

Maalin jälkeen SaiPa otti ohjat käsiinsä ja loppuerä pyörittiin tiiviisti HPK-päädyssä. Harri Rindell käytti aikalisän ajassa 36.50, mutta sekään ei tuntunut auttavan.

Erän lopussa SaiPan Markku Flinck taklasi vaarattoman näköisesti, mutta hieman selän puolelta HPK:n Arsi Piispasta. Piispasen ohimoon tuli verta vuotava haava taklauksen seuraksena ja tuomarikaksikko Tom Laaksonen-Mikko Kaukokari langetti Flincille pelirangaistuksen.

HPK käytti viiden minuutin ylivoiman hyväkseen lopulta erikoisella tavalla. Marko Tuulolan miltei puolesta kentästä lähettämä laukaus kimpoili pelaajien mailoista kuin flipperissä konsanaan ja painui ohi hölmistyneen Myllyniemen. Maali oli “Tuuskille” kauden kolmas.

Erikoinen tasoitus

Kolmannen erän lopussa molemmilla joukkueilla oli hetkensä, mutta tehot jäivät uupumaan. Kerhon paras tilanne syntyi Luomalan ja Laakkosen 2-1-ylivoimahyökkäyksestä, mutta tällä kertaa hyökkääjien aivoitukset eivät kohdanneet.

Kun jatkoaikakaan ei tuonut ratkaisua, siirryttiin voittolaukauskilpailuun. Ensimmäisten kolmen yrittäjän joukosta onnistuivat SaiPan Elmeri Kaksonen ja HPK:n Teemu Rautiainen. Rinkelinmäen yleisö sai nauttia Rautiaisen näyttävästä “Datsjuk-harhautuksesta”.

Rautiainen upotti myös seuraavan rankkarin sisään ja kun Järvinen pysäytti SaiPan Anssi Löfmanin yrityksen, jäi tärkeät kaksi pistettä Hämeenlinnaan.

HPK:n päävalmentaja Harri Rindell ei voitosta huolimatta ollut tyytyväinen joukkueensa suoritukseen.

– Muutoksia kokoonpanoon tulee, se on selvä asia. Tuukka Pulliainen ja Jaakko Turtiainen nousevat todennäköisesti pelaavaan kokoonpanoon huomenna.

Tammikuun tasauksen toinen välienselvittely pelataan huomenna Lappeenrannassa.

 

Karri Salo 20.1.2012

 

20.01.2012 20:52

Jaa artikkeli: