Raumalainen ylivoima kävi kylässä – myös HPK oli paikalla

0-6 (0-1, 0-3, 0-2)

Kerho lähti haastamaan sarjakärkeä ja hakemaan illalle hyvää tulosta eilisen tappion jälkeen. Alku näyttikin positiiviselta ja Kerho painoi hyökkäyksiä Lukon päätyyn. Kunnes Lukko teki ensimmäisen maalinsa ja meni kliinisen ylivoimansa ansiosta menojaan. Harvoin on nähty tilastojen valossa näin yksipuolista esitystä, Lukko kuusi maalia, HPK viisi laukausta (nolla maalia). Lukon osumista vastasivat ensin Lukas Klok ja sen jälkeen Lukko iski viidesti ylivoimalla, nämä maalit teki Sebastian Repo, Daniel Audette, Vili Saarijärvi ja Eetu Koivistoinen kahdesti.

Kun et itse tee, kaveri tekee varmasti

Ottelu lähti käyntiin aika verkkaisesti, ensimmäinen pelikatko nähtiin Lebedeffin sulkiessa kiekon vasta ajassa 3.26. Pelin edetessä otti Kerho tahtipuikkoa haltuun ja toimi esimerkillisenä isäntänä. Paras paikka siunaantui Juuso Ikoselle, jolla oli aivan avopaikka nokikkain Lassi Lehtisen kanssa mutta Ikonen epäonnekseen pyyhki vain pölyt kiekosta.

Pari minuuttia ennen erän puolta väliä näytti Kerho todella vahvalta ja maali roikkui ilmassa pidemmän pyörityksen johdosta. Lukko sai tilanteen purettua ja samantien helähti Lebedeffin selän takana, 0-1. Maalin laukoi p-pisteeltä Lukas Klok. Lukko sai lisää vauhtia peliinsä johtomaalin jälkeen, Kerholla puolestaan alkoi kiekko polttaa lavassa ja syötöt karkaili sekä kiekkoa meneteltiin Lukon prässin alla.

Ajassa 15.59 kaatoi Lukon Petman Kontiolan sillä seurauksella, että Petman lähti kampituksesta boksiin ja Kerho sai tilaisuuden korjata kiekkokontrolli alkupelin tasolle ylivoimalla. Ikävä kyllä, Lukon aktiivinen alivoima oli myrkkyä Kerholle ja Lukko sai purettua kaikki tilanteet, eikä Kerho saanut kiekkoa kuoletettua päätypeliin ollenkaan. Erätauolle poistuttiin Lukon 0-1 johdossa, Kerhon maalilla Lebedeffille merkattiin seitsemän, ja Lukon Lassi Lehtiselle yksi torjunta.

Raumalainen pesukone

Toinen erä noudatti “päiväni murmelina”-kaavaa. Kerho otti jäähyn, Lukko teki maalin, Kerho otti jäähyn, Lukko teki maalin. Tätä toistettiin kolme kertaa erän aikana “onnistuneesti”. Tosin oranssit oli alivoimalla neljännenkin kerran erässä, mutta sitä jäi vielä kolmanteen erään kärsittäväksi 52 sekuntia.

Mutta eipä tuossa ollut kyllä hirveesti sanomista, sarjakärki näytti miksi on sarjakärki. Kerho paransi ensimmäiseen erään nähden laukausten määrässä sadalla prosentilla ja näin ollen Lehtisellä on ottelussa kolme torjuntaa kahden erän jälkeen. Ne kun olisi kaikki paukutettu sisään, olisi peli jännästi 3-4.

Kerhon alivoimaminuutit otti Kainulainen, Lukka ja Kontiola kahdesti. Näiden lisäksi Tikka ja Sebastian Repo halaili toisensa väkivaltaisuudesta boksiin erän lopulla. Repo ajoi rajusti Lebedeffin vartioimalle maalille eikä Tikka ollut tästä innoissaan. Herrat jatkoivat jutusteluaan vielä tovin jäähyaitioissakin, huulilta luettuna Repo olisi mielissään mikäli Tommi opettelisi paremmin pelaamaan.

Kolmanteen erään jäi siis jonkun verran parannettavaa tälle illalle, lukemat taululla 0-4 ja torjunnat 20-3. Lukon maalit teki Eetu Koivistoinen, Sebastian Repo ja Daniel Audette.

Ja vaikka Kerho olikin sanalla sanoen lirissä koko toisen erän, oli siellä ihan pieni valon pilkahduskin. Erän puolessa välissä joutui Lukko kertaalleen roiskaisemaan pitkän kiekon kotijoukkueen paineen alla, mutta siinäpä ne. Eteenpäin sanoi mummo lumessa ja kohti kolmatta erää!

Kosmeettinen kolmas erä

Kolmannen erän alkuun olikin Kontiolan jäähyä jäljellä 2.58. Eli toisen erän lopussa Konnan saama jäähy olikin muotoa 2+2. Tästä alivoimasta Kerho selvisi kuivin jaloin, eikä Lukko saanut lisäosumia tehtyä. Vielä. Huomionarvoista oli myös se, ettei Kontiola istunut kolmannen erän alkaessa jäähyaitioon, eikä luonnollisesti myöskään vaihtoaitioon vaan joutui jättämään ottelun kesken. Myöskin Lebedeff vaihtui Laurikaiseen viimeiseen erään.

Tikka sai laitataklauksesta (2+10min) seuraavan oranssin jäähyn ajassa 43.57. Vieläkin alivoima kesti Lukon pyörityksen mutta Joona Monton kampitusjäähyä (47.46) ei Kerho enää kestänyt ja Vili Saarijärvi vei vieraat 0-5 johtoon.

Laatikainen oli seuraava epäonnen soturi ajassa 53.24 ja sai estämisestä rangaistuksen. Myös tämän ylivoiman Lukko hyödynsi ja pisti tennislukemat taululle, 0-6.

Enempää ei maaleja tänään nähtykään. Ja ehkä ihan hyvä näin, oranssit lasit päässä kun peliä katsoi, oli vaikea nähdä maaliverkon pölisevän toisessa päässä. Ikävä kyllä, Kerhon maalia kohti laukomat laukaukset näytti ottelun jälkeen numeroa viisi. Joten, niin tylyä kun se onkin, olisi Lukko voinut pelata ilman maalivahtia ja voittanut silti ottelun 5-6 jos katsotaan pelkästään tilastoja. Totuus olisi luultavasti ollut jotain muuta mutta näin nyt tällä kertaa.

Viimeisellä minuutilla tapahtui kuitenkin vielä jotain koomista. Ketään ei tietenkään syytetä, on meilläkin mittailtu aikanaan Jan Latvalan mailan lapaa. Mutta 0-6 johdossa, ajassa 59.06 otat aikalisän, niin kyllähän siinä vähän mennään jonkun riman alta. Tiilikainen käytti pelilsilmäänsä, kuittasi tilanteen ajassa 59.26 ja otti Kerholle lepoaikaa käyttäen oman aikalisänsä. Tästä suunta kohti lauantaita ja Mikkeliä, silloin on syytä niistää Jukureita isän kädestä!

20.01.2021 21:11