Rauma lyöty! Jolyn maalilla voitto

1-2 VL. (0-0, 0-0, 1-1, 0-1)
41.31 Aleksi Mustonen 0-1 (Eetu Liukas)
65.00 Michael Joly 1-2

 

Perjantai-iltaa HPK lähti viettämään Raumalle Lukon vieraaksi kolmen ottelun voittoputkessa. Saman verran oli myös kotijoukkueella peräkkäisiä voittoja plakkarissa, joten toisen putki oli tänään pakosta mennä poikki. Lukon maalia vartioi Artyom Zagidulin (92.90%) ja Kerhon tolppien välissä mustaa koppaili Daniel Lebedeff (90.00%). Lukosta kultakypärää piti päässään Anrei Hakulinen (5+5) ja Kerhosta taas totutusti Michael Joly (4+5). Myös Red Bullin läpimurtokypärä saatiin tähän peliin käyttöön, Valtteri Savolaisen pitäessä sitä päässään (0+1). Tällä kaudella ei Lukkoa oltu vielä kohdattu ja joukkueiden edellinen kohtaaminen viime keväänä päättyi tasanumeroihin 2-2, tällä tasapelillä HPK putosi pois pudotuspeleistä.

Tasaista oli tänäänkin, kaksi ensimmäistä erää pelattiin maalittomana vaikka Joly toisessa erässä ylärimaa kilauttikin. Päätöserässä ensin Aleksi Mustonen vei Kerhon johtoon, jonka Antti Saarela kuittasi ja voittajaa haettiin jatkoajalta. Daniel Lebedeffin ansiosta lisäpiste lopulta saatiin voittomaalikilpailusta, jossa ainut onnistuja oli Michael Joly. Tällä osumalla HPK otti illasta kaksi pistettä matkaansa.

 

 Kuva: Elmeri Elo

Maaliton avauserä Raumalla

Ilta Raumalla lähti käyntiin vauhdikkaasti mutta myös tarkasti. Kumpikaan joukkueista ei ollut valmis antamaan senttiäkään puolustusalueella periksi ja tätä kaavaa noudatettiin koko erä alusta loppuun, siitä kieli myös maalivahtien torjunnat, Artyom Zagidulin neljä, Daniel Lebedeff viisi.

Pari paikkaa kuitenkin molemmille erässä aukesi. Kerhon paras paikka viidellä viittä vastaan aukesi hyvän karvauksen jälkeen Jere Jokiselle noin viiden minuutin kohdalla. Jokinen pääsi laukomaan pisteiden välistä, mutta Zagidulin oli edessä eikä Kerho saanut tästä johto-osumaa tehtyä. Pari minuuttia tästä ja Lukko järjesti pidemmän pyörityksen Kerho-päätyyn joka päättyi ajassa 8.04 Artturi Toivolan ottamaan jäähyyn kiinnipitämisestä.

Ylivoimalla Lukko sai paineen heti alkuun Kerhon päätyyn. Antti Pihlström oli todella lähellä saada kiekon karvattua läpiajoon mutta raumalaispakin pohje oli kiekon edessä ja tilanne päättyi lukkopaitsioon. Tämän jälkeen ei kotijoukkue saanut enää kunnolla kuviotaan kasaan Kerhon hyvän alivoiman edessä ja peliä jatkettiin täysilukuisina.

Ajassa 11.57 otti Niclas Almari kakkosen koukkaamisesta kun Steve Moses koitti jalkakynällä ohittaa Almaria hyökkäyspäässä. Mikäli Almari ei olisi boksia ottanut, olisi Moses karannut nokikkain Zagidulinin kanssa. Ei lähtenyt Kerhonkaan ylivoima uomilleen ja avausminuutin jälkeen lipsahti kiekko pitkäksi. Tästä aloitus Lebedeffin eteen ja Lukolle aloituksesta vaarallinen paikka, jonka Lebe kuitenkin hoiteli kylkimyyryllä. 10 sekuntia pääsi HPK koittamaan kahdenkin miehen ylivoimaa mutta nämä sekunnit tuhlattiin kiekon saamiseksi rauhoitettua ja sitä seuranneella viidellä neljää vastaan ylivoimalla ei saatu oikeastaan minkäänlaisia paikkoja järjestettyä.

Loppuerä pelattiin taas aurinkoakin tarkempaa puolustuspeliä, eikä maalipaikkoja saanut kumpikaan järjesteltyä. Näinpä erätauolle poistuttiin maalittomassa tasatilanteessa.

 

Tänään ei maaleilla juhlita

Ei tuonut avausmaalia toinenkaan erä ja kolmanteen erään jäi voittajan selvittäminen. Toisessa erässä kuitenkin kotijoukkue painoi vähän enemmän hyökkäyksiä loppuun asti ja Daniel Lebedeff oli työllistetympi torjuen kymmenen laukausta, Artyom Zagidulinin selvitessä neljällä torjunnalla.

Avausminuutilla oli Jere Karjalainen pääsemässä läpiajoon mutta tämän pelasti Ossi Ikonen painamalla mailaa takaapäin, lopputuloksena Karjalainen konttasi kamojensa kanssa maalin takana ilman suoritettua laukausta. Ajassa 24.37 puhallettiin Jolylle rangaistus koukkaamisesta ja Lukko sai mahdollisuuden ylivoimalla. Vaan ei jäänyt tästäkään käteen muuta kuin tyhjä arpa kotijoukkueelle ja nollilla jatkettiin.

Kerhon mahdollisuus tuli heti perään, ajassa 26.39 Josh Kestner boksiin koukusta ja Kerholle vuorostaan ylivoimaa. Mutta tänään ei erikoistilanteet, ainakaan tähän asti, ollut kummallekaan se paras vaihtoehto ja taas tuhrittiin tämäkin.

Puoliväli kun oli ylitetty, sai Lukko pidemmän paineen Kerhon päätyyn ja vierasleirissä saatiin pelätä maitohapot jaloissa joko nyt helähtää? Mutta ei helähtänyt vaikka paine pitkä olikin. Tässä vaiheessa ottelua oli laukaukset 19-6 kotijoukkueen hyväksi. Mutta sitten nousi Aleksi Mustonen ja Michael Joly pelottelemaan kotifaneja! Muse löysi lätyllään Jolyn laidasta joka kilautti yläputkea Zagidulinin selän takana, mutta tätä lähemmäksi ei maalia erässä päästy, vaikka pari minuuttia myöhemmin myös Ossi Ikonen hätyytteli Zagidulinia laukauksellaan olkapäähän.

Erän lopulla vielä Juuso Hietanen sai huitomisesta kakkosen ajassa 39.09. Ihmeitä ei esittänyt nytkään kotijoukkueen ylivoima ja erätauolle poistuttiin maalittomassa tasatilanteessa. Alivoimaa jäi jäljelle kolmateen reilu minuutti.

 Kuva: Elmeri Elo

Päätöserään tuli jo tapahtumaa

Kauaa ei jouduttu avausmaalia enää päätöserässä odotella kun Kerho paineli 0-1 johtoon kärsittyään alivoimansa. Aleksi Mustonen karvasi kiekon hyökkäyskulmassa, nousi maalille ja laukoi ranteella kiekon ohi Zagidulinin. Syöttöpisteen itselleen korjasi Eetu Liukas.

Ajassa 42.10 oli tarjolla jo ratkaisun makua, Julius Mattila korkeasta mailasta istunnolle ja ylivoimalla oli mahdollisuus iskeä se kuuluisa tappoisku. Ei tullut iskua vielä ja Lukkokin antoi vielä lisää siimaa, Harri “höylä” Kainulaisen ottaessa korkeasta mailasta boksia 43.56 ja HPK pääsi jälleen kokeilemaan kahden miehen ylivoimansa tehokkuutta. Vähän liian ahnaasti lähdettiin tilanteeseen ja kun Lukko sai neljännen pelaajan askiin, oli todella lähellä ettei Sebastian Repo tuonut kotijoukkuetta alivoimalla tasoihin, kuti kuitenkin valui ohi maalista.

Ei pystynyt Kerho säilyttämään nollaansa. Ajassa 47.20 iski maalin edestä reboundin sisään Antti Saarela ja peli oli tasan 1-1. Viimeisen kympin käynnistyessä alkoi tulla kaukaloon tunnetta ja voitosta taisteltiin kaikilla tasoilla.

Viimeisen kympin käynnistyessä nousi tunteet lisää Lebedeffin maalilla. Kestner ajoi maalille, Julius Reini antoi Joshille vähän vauhtia ja jatkotilanteesta Joly sekä Samuli Piipponen hanskailivat toisensa jäähyille. Tästä Lukolle ylivoima.

Ylivoimalla ei Lukko kyennyt Kerhon puolustusta rikkomaan ja lopulta lähdettiin voittoa hakemaan jatkoilta. Jatkoajalla Lukko oli lähempänä viedä lisäpisteen itselleen mutta Daniel Lebedeffin kobrankäsi pelasti vieraat. Jatkoajan viimeiset 30 sekuntia pääsi Kerho vielä ylivoimalla hakemaan voittoa mutta ei onnistunut tälläkään kertaa ja voittajaa etsittiin voittomaalikilpailusta. Tässä ainoa onnistuja oli Michael Joly ja lisäpiste lähti Hämeenlinnaan!  Kolmannessa erässä ja jatkoajalla yhteensä molemmat maalivahdit torjuivat seitsemän laukausta.

 

Lehdistötilaisuus Lukko-HPK 7.10.2022

Huomenna jatketaan klo 17.00 kotona Pelicansia vastaan käynnistämällä tämän kauden Hämeen Herruus -taistelu. Tule illallahallille! Liput otteluun alta!

Liput!

 

07.10.2022 21:50

Jaa artikkeli: