Ratkaisu siirtyi Helsinkiin

HPK-Jokerit 1-3 (0-0,0-2,1-1)

HPK-nuorten taistelu ei aivan riittänyt ottelusarjan katkaisemiseen. Jokerit oli valmiimpi pelaamaan ja tasoitti voitot kahteen kahteen yli 3000-päisen hämeenlinnalaisyleisön edessä.

Valot vilkkuivat ja savu nousi, kun HPK:n tämänhetkinen lippulaiva A-Nuoret luistelivat jäälle aikeissaan katkaista ottelusarja ja edetä finaaliin. Kerhon peli oli hieman hermostunutta läpi ottelun ja parasta virettä ei saatu esiin.
– No tänään iski meidän meidän pahin vastustaja, eli me itse. Ei ihan saatu irti sitä mitä haluttiin, kommentoi A-Nuorten päävalmentaja Olli Salo tuoreeltaan ottelun jälkeen.

Ensimmäinen erä eteni maalittomasti, mutta Jokerit hallitsi hienokseltaan kenttätapahtumia ja pystyi luomaan vaarallisimmat tekopaikat. Toinen erä alkoi kerholaisittain murheellisesti, sillä Jokerit siirtyi Oskari Mannisen osumalla 0-1-vierasjohtoon. Jokerit sai avausosumasta lisävirtaa ja sama ketju osui toistamiseen ajassa 30.12. Maalinteossa onnistui  sama ketju ja sama pelaaja. Oskari Mannisen vanhanaikaiseen syötön tarjoili SM-liigasakin säväyttänyt Teuvo Teräväinen.

Aika loppui kesken

Kolmas erä oli hämeenlinnalaisittain ottelun paras. Kerho oli erätauon aikana saanut pelin juonesta kiinni ja meininki oli hyvä. Kavennusosumaa saatiin kuitenkin odottaa erän loppupuolelle. Ajassa 55.15 Matias Niemeläinen pussitti Tommo Nukarin esityöstä lukemiksi 1-2. Maali syntyi keskialueen karvauksen seurauksena, josta HPK sai nopean 2-1-ylivoimahyökkäyksen.

HPK:n maali sytytti ääriään myöden täynnä olleen Rinkelinmäen kotipyhätön ja tunnelma oli käsin kosketeltavissa. Hämeenlinnalainen yleisö näytti, että kaupungissa on yhä kiekkokulttuuria vaikka edustusjoukkueen kausi olikin pettymys.
– Oli upeaa, kun saatiin pelata näin hienolle yleisölle. Harmi vain, ettei pystytty yleisön tukea hyväksemme tänään. Huomenna ollaan kuitenkin taas 0-0 –tilanteessa ja meillä ei ole kuin voitettavaa, kuvaili valmentaja Salo.

Ottelusarja huipentuu jo huomenna Helsingin Hartwall Areenalla. Voittaja etenee A-Nuorten loppuotteluihin HIFK:ta vastaan.