Rankkarit toi kaksi pistettä tahmean esityksen jälkeen

HPK-Ilves 2-1vl (0-0, 1-1, 0-0, 1-0)

Pari viime otteluaan hyvin ja huolellisesti kotonaan pelannut HPK ei esiintynyt torstaina edukseen. Koko ottelu oli hieman huolimatonta ja syöttöjen laatu oli heikkoa. Sekä HPK, että Ilves ottivat molemmat seitsemän rangaistusta. Tämä teki ottelusta rikkonaisen, mutta loppujen lopuksi voittomaalikilpailun jälkeen HPK korjasi kaksi pistettä kotiin.

Ensimmäisessä erässä HPK otti peräti neljä jäähyä, joiden aikana Ilves pystyi luomaan muutaman maalipaikan. Paras maalipaikka siunaantui kuitenkin Juuso Puustiselle, joka karkasi Ilves-rangaistuksen aikana läpiajoon. Ex-HPK Miika Wiikman kuitenkin veti tolppien välissä pidemmän korren.

Ensimmäisen erän tauottua, kommentteja erästä saapuikin kertomaan yllätysnimi, Vladimir Vujtek.
-Hienoa faneille katsoa tällainen peli, jossa mennään päästä päähän. Ilves loi kuitenkin enemmän tekopaikkoja ylivoiman takia, summasi reilut kaksi kautta hämeenlinnassa operoinut Vujtek.

HPK tyylittelee maalin

Toinen erä alkoi pelin luonteen mukaisesti jäähyilyllä. Ylivoima oli molemmilla joukkueilla tehotonta. Sekä Ilveksellä, että HPK:lla oli ylivoimalla isoja vaikeuksia. Jo kiekontuonti aluelle oli huolimatonta, johtuen osaksi todella heikkolaatuisista syötöistä ja niiden vastaanotoista.

Ajassa 31.04 nähtiin kuitenkin harvamaalisen illan komein osuma. Joni Haverinen tarjoili Tuukka Pulliaisen nokikkain Wiikmanin kanssa. Kiekko kuitenkin hieman pomppi ja Pulliainen malttoi odottaa, että Juuso Honka ilmestyi maalin eteen. Hongalla oli helppo työ laittaa limppu tyhjään uuniin.

Kuitenkin vain 40 sekuntia myöhemmin Ilves tuli tasoihin. Kai Kantola toi kiekon vahvasti alueelle ja toimitti sen maalille. Jaakko Pellinen löi sekavan tilanteen päätteeksi ohi Teemu Lassilan. Erän lopussa Mathias Porselandin harhasyötön jälkeen Masi Marjamäki pääsi vielä läpiajoon. Marjamäki kahvitti Lassilan, mutta hämeenlinnalaisonneksi laukoi kiekon vain tolppaan.

-Ei tuu maaleja ikinä ilmaiseksi. Huolellisuutta ja keskittymistä pitää parantaa viimeiseen erään, summasi maalintekijä Honka toisella erätauolla.

Pitkän kaavan kautta

Kolmas erä vaikutti lähinnä pelailulta. Huolimattomuus ja harhasyötöt jatkuivat. Tasatilanteessa edettiin jatkoajalle.

Jatkoajalla HPK loi tukun vaarallisia maalipaikkoja ja saikin luotua enemmän tekopaikkoja jatkoajalla, kuin koko ottelussa yhteensä. Muun muassa Porselandilla ja Puustisella oli paikat pistää naula Ilveksen arkkuun, mutta nuo eivät tuottaneet tulosta.

Voittomaalikilpailu oli tosiasia ja siinä ei voittajaa kauaa tarvinnut etsiä. Kisan aloitti Jyrki Louhi, joka ehti hauskuuttaa yleisöä samaisessa kisassa jo lauantaina HPK:ta vastaan. Jykä pisti kiekon päättäväisesti Wiikmanin puikoista maaliin. Ilveksestä onnistui vain Kai Kantola, joten Arsi Piispasen kova rannelaukaus yläkulmaan toi kaksi pistettä Kerholle.

-Kitkerä olo jäi kieltämättä, kertoi Ilves-luotsi Pajuoja, ja pelattiin hyvä vieraspeli. Oltaisiin ansaittu voitto.

– Kolmannessa erässä viimeisten kahdentoista minuutin aikana otetaan kolme jäähyä ja tarjotaan vastustajalle oiva mahdollisuus ratkaisuun. Kaikki jäähyt antoivat sama tuomari, joka saikin kovan läksytyksen Kerhon väeltä erätauolla.

HPK:n Rindell ei ollut peliin kovin tyytyväinen:
-Pajuoja aloitti sitten vinkumaan tuomareista, niin kuin kaikki muutkin täällä tuntuu tekevän. Siinä meni meiltäkin esim. yksi selvempi koukku ohitse tuomareilta.

-Peli oli tahmeaa ja Ilves pelasi kurinalaisesti koko ottelun. Syöttötarkkuus oli heikkoa ja sitä kautta ei päästy suoriin hyökkäyksiin. On kuitenkin oltava kahteen pisteeseen tyytyväisiä, kertasi Rindell.

Ensi lauantaina HPK matkustaa Ouluun Kärppien vieraaksi ja tiistaina vastassa on Lukko Raumalla.
Seuraava kotiottelu on ensi viikon torstaina, kun vastaan luistelee tamperelaislauma Tappara.

Niklas Heinonen

14.01.2011 08:49

Jaa artikkeli: