Rajaniemi tänään Kärppien mörkönä.

3-0 (0-0, 2-0, 1-0)
26.07 Petteri Nurmi 1-0 (Aleksi Mustonen, Michael Joly)
26.35 Eetu Liukas 2-0 (Markus Nenonen, Karri Aho)
49.18 Mustonen 3-0 (Oliver Kiljunen, Rony Ahonen)

 

Viikonlopun  toiseen tuplaotteluun Kerho lähti sisuuntuneena eilisen jatkoaikatappion jälkeen. Eilistä ottelua johdettiin 2-0 ja 3-1 mutta niin vaan kaveri kömpi rinnalle ja ohikin. Tätä haluttiin lähteä parantamaan, eikä yhtään vähempää myös haluttu pistää poikki viiden ottelun tappioputkea. Aloittavat maalivahdit olivat samat kuin eilen, Kerhon maalissa jatkoi Sami Rajaniemi ja Kärppien luukulla Leevi Meriläinen. Vaikka Steve Moses eilen pisteitä naputtikin, jatkoi Kerhon kultakypäränä Michael Joly (5+8) ja Kärppien samanmoista kypärää kantoi Julius Junttila (2+10).

Tänäänkin HPK meni kahden maalin johtoon, kuten eilenkin. Mutta erona oli se, ettei Kärppiä päästetty mukaan talkoisiin ja lopulta Mustonen iski loppulukemat 3-0 päätöserässä. Toisessa erässä osuivat Petteri Nurmi ja Eetu Liukas, avauserän ollessa maaliton. Sami Rajaniemi koppasi 36 laukausta kirjaten näin kauden ensimmäisen nollapelinsä! Ja mikä myös positiivista näin nopeasti katsottuna, viikonlopun peleistä Kerholta ei kukaan loukkaantunut! Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi viikkoa. Keskiviikkona käydään Porissa ja lauantaina taistellaan toisen punaisen, IFK:n kanssa taas kotona!

Kuva: Teemu Hannula

 

Jäähyjen sävyttämä, maaliton avauserä

Kerho aloitti ottelun terävästi ja voisiko jopa sanoa ahnaasti. Parin minuutin pelin jälkeen oli todella lähellä ettei Oliver Kiljunen saanut syötettyä Joel Janatuisen läpiajoon mutta oululaispakin luistin oli välissä. Pari minuuttia tästä ja Kerhon nimellinen ykkösketju järjesti pienehkön shown Meriläisen maalille Michael Jolyn johdolla, mutta ei osuttu tästäkään. Seuraava tilanne olikin Kärpillä kun Teemu Turunen karvasi kiekon itselleen kerholaispakeilta. Hyökkäykseen nousi mukaan Julius Junttila ja herrat olivat nokikkain Sami Rajaniemen kanssa. Tästä kuitenkin Raju selvisi voittajana pistämällä patjansa eteen.

Seuraava Kärppäkuti kilahti tolppaan Topi Niemelän toimesta, mutta maalia ei avauserässä nähty. Tolpan jälkeen lähti Peter Tiivola istunnolle poikittaisesta mailasta ja Kerholle tarjottiin ylivoimaa. Ylivoimalla ei oikein maalille asti tilanteita saatu mutta tämän jälkeen pääsi Rony Ahonen nousemaan pisteiden väliin mutta laukaus kopsahti suoraan Leevi Meriläisen syliin ja nollilla jatkettiin.

Kärpät otti lisää boksia ajassa 9.37. Ludwig Byström huitoi korkealla mailalla kiekon Steve Moseksen kasvoihin ja videotarkistuksen jälkeen tästä tuomittiin 2+2 minuuttia kärppäpakille. Ei lähtenyt ylivoima taaskaan käyntiin kunnolla, eikä todellisia vaarapaikkoja saatu järjestettyä. Ainoa tilanne jossa Kärppien puolustus joutui vähän töihin, oli vihellyksen jälkeen kun Markus Nenonen suti jäitä kohti maalia, eikä tästä oululaispakit innostuneet. Jatkotoimenpiteitä tästä ei syntynyt kuitenkaan.

Jälleen Kerhon paras paikka tuli vasta jäähyn jälkeen. Nyt vetopaikka pelattiin Eskil Woldille, jonka laukauksen Meriläinen nappasi kuitenkin kiinni. Tämän jälkeen jäähyjen suunta kääntyi, ajassa 14.17 lähti Michael Joly huitomisesta boksiin mutta samaa tuhnu-osastoa oli vieraidenkin ylivoima. Ja kun ei kerrasta opittu, otti Erkka Seppälä kiinnipitämisestä kakkosen 18.52. Tähän erään ei Kärpät onnistunut tälläkään ylivoimalla ja kuten todettua, erätauolle lähdettiin nollilla. Sami Rajaniemi torjui avauserässä 13 kertaa, ja samaan lukemaan ylsi myös Leevi Meriläinen toisessa päässä.

Kuva: Teemu Hannula

 

Kerho nasauttaa tasavajaalla parikin kassia

Toisessa erässä pelattiin avausminuutit tarkemmin. Ensimmäiset kirjoittamisen arvoiset asiat nähtiin vasta vajaan viiden minuutin kohdalla kun Sami Rajaniemi sulki kiekon. Maalille ajoi oululaisista kärkkäimmin Peter Tiivola, jonka otti hellään huomaansa Julius Reini. Tästä molemmilla kakkoset väkivaltaisuudesta ja peliä jatkettiin neljällä neljää vastaan.

Tasavajaalla alkoi sitten Kerhon show! Ajassa 26.07 tinttasi kauden avausosumallaan Petteri Nurmi HPK:n johtoon kauden avausosumallaan, ja heti seuraavasta vaihdosta Eetu Liukas räppäsi pelin jo 2-0:aan! Toista maalia tuomarit lähtivät katsomaan videolta, oliko Meriläinen ehtinyt potkia maalinsa irti jäästä, mutta ei ollut ja maali hyväksyttiin! Mustonen ja Joly saivat syöttöpisteet avausmaaliin, toisen syöttivät Nenonen ja Karri Aho.

Tässä vaiheessa herkimmille iski eilisestä pienehkö takautuma eilisestä, “taas 2-0 ja voidaanko tää vielä hävitä?” Ainakaan Kerho ei tätä miettinyt, niin vahvasti omaa hyökkäyspeliä jatkettiin alistumatta Kärppien paineistukselle. Ensin heti toisen maalin jälkeen oli Liukas lähellä osua toistamiseen ja kun peli jatkui etenemistään, erän puolessa välissä oli lähellä osumaa lämärillään Oliver Kiljunen. Leevi Meriläinen oli hätää kärsimässä maalillaan, mutta vielä ei lisää takana helissyt.

Loppuerä haettiin asetelmia ja taisteltiin lähinnä eniten keskialueella. Kärpät sai pidemmän myllyn Rajaniemen maalilla nelisen minuuttia ennen erätaukoa ja Kerho valutti maitohappoa askiin, mutta tänään ei suostuttu häviämään taisteluita ja tämäkin tilanne saatiin Nessun kautta lopulta purettua. Toisessa erässä Sami Rajaniemi torjui 12 laukausta, toisessa päässä Leevi Meriläinen joutui töihin viidesti.

Kuva: Teemu Hannula

 

Eilen ratkoi Mörkö, tämän päivän mörkö oli Rajaniemi

Eilen ottelua seurasi 3239 silmäparia, tänään otettiin pykälä eteenpäin ja yleisöä oli saapunut paikalle 3653 katsojaa. Tälle reilun neljänsadan hengen nostolle antoi HPK kaukalossa vastinetta voittamalla Kärpät lukemin 3-0!

Kolmannen erän alku oli jälleen tarkkaa taistelua. Erän alussa David Rundblad otti lukua oman maalin takana Eetu Liukkaan taklauksen jälkeen, Rundblad pystyi kuitenkin jatkamaan ottelua tällin jälkeen vaikka alkuun näytti että saattoi jopa kausi olla siinä, sen verran herra happea otti ja kamat oli levällään.

Ajassa 42.47 saatiin ongelmia jäähyn muodossa kun Eskil Wold komennettiin estämisestä boksiin. Mutta huoli oli turha, jälleen alivoima oli timanttia eikä Kärpät saaneet juurikaan mitään aikaiseksi. Ainoastaan erikoistilanteen lopussa Petter Emanuelsson oli hyvässä paikassa, mutta Rajaniemi oli päättänyt tänään pitää luukut kokonaan kiinni. Pari minuuttia kun oli pelattu taas viidellä, karkasi Steve Moses rikottunakin puolittaiseen läpiajoon mutta tämän Meriläinen otti kiinni ja vielä saatiin jännittää, nouseeko Kärpät taas!

Ihan ei ehtinyt viimeinen kymppi pyörähtää käyntiin kun saatiin oranssissa katsomossa huokaista helpotuksesta. Ajassa 49.18 ja taas hassuteltiin vastustajaa! Nyt maalin iski Aleksi Mustonen, Oliver Kiljusen ja Rony Ahosen syötöistä.

Ja kun peli vaikutti selvältä, kaivettiin vielä hetkeksi ongelmia. Pelikellon näyttäessä aikaa 50.38, Markus Nenonen jäähylle kampituksesta. Nyt jokainen hallissa tiesi tämän olevan se viimeinen sauma oululaisten kääntää ottelussa pistejakaumaa toiseen suuntaan. Eihän se kääntynyt, vaan Kerho pelasi loistavaa alivoimaa koko läpi ottelun, kuten tämänkin. Erikoistilanteen jälkeen alkoi puolustaminen ja kolmen pisteen havittelu tosissaan pitkästä aikaa. Ja ajassa 56.16 Kärpät otti vielä kuin varmuudeksi väärästä vaihdosta kakkosen, joten nyt viimeistään alkoi maistua pisteet suupielissä.

Ylivoimalla ei lisäosumia enää saatu ja jäähyn jälkeenkään ei pölissyt verkko kummassakaan päässä, joten pisteet puhtaasti, Sami Rajaniemen nollapelin turvin Kerholle 3-0, kuten maalitkin tänään. Päätöserässä Rajaniemelle merkattiin 11 (yhteensä ottelussa 36) torjuntaa ja Leevi Meriläiselle kuusi (24).

 

Lehdistötilaisuus HPK-Kärpät 22.10.2022

Kausi jatkuu ensi viikolla keskiviikkona Porissa Ässien vieraana, sieltäkö lähdetään uuteen voittoputkeen? Kotona kohdataan taas IFK sitten lauantaina, nähdään hallilla!

Liput tästä!

22.10.2022 21:25

Jaa artikkeli: