Rajaniemi nollasi Ässät – Kerholle tyylipuhdas voitto

HPK oli viikon ainoassa kotiottelussa Ässiä askeleen edellä. Lopputuloksena oli kolme pistettä lukemin 3-0. Kerhon sankarit olivat jälleen hienon pelin maalilla torjunut Sami Rajaniemi sekä kaksi maalia tehnyt Eetu Tuulola.

Veikko Loimaranta alusti voittomaaliksi jääneen avausosuman. KUVA: Teemu Hannula

Ensimmäisessä erässä kumpikin joukkue pääsi kokeilemaan ylivoimia maalinteossa onnistumatta. Erän loppupuolella Tuulola vastasi ottelun avausmaalista. Aleksi Mustonen pelasi kiekon maalipaikkaan Veikko Loimarannalle, jonka siirron Tuulola ohjasi maaliin.

Toisessa erässä HPK oli hienoisesti niskan päällä osin ylivoimien avittamana. Antti Pihlström vei puolittaisesta läpiajosta Kerhon 2-0-johtoon Markus Nenosen vapauttavasta syötöstä. Erän lopussa Kerho sai kelpo tilaisuuden tehdä jo ratkaisevan tuntuinen kolmaskin maali kahden miehen ylivoimalla, mutta tulosta ei tästä tullut.

Päätöserässä Tuulola teki ottelun toisen maalinsa rannelaukauksella laidan vierestä. Hyvä maski Niklas Rubinin edessä häiritsi maalivahtityöskentelyä ja kiekko livahti sisään. Ässät lähti hakemaan kavennusta ilman maalivahtia yli viisi minuuttia ennen ottelun päättymistä, mutta HPK piti Rajaniemen johdolla maalin koskemattomana.

HPK nousi kolmen pisteen ansiosta pitkästä aikaa playoffs-viivan yläpuolelle ja jatkaa pistejahtia lauantaina KalPan vieraana Kuopiossa.