Raivoisa taistelu ei riittänyt pisteille

HPK-Kärpät 0-2 (0-0, 0-0, 0-2)

HPK ja Kärpät tahkosivat tasokkaan ja tasaväkisen ottelun Ritari Areenalla. Vähämaalisen ottelun hahmoiksi nousivat molempien joukkueiden maalivahdit.

– Kyllä mä tohon ilmeeseen ja puolustamiseen tyytyväinen olen. Pienen marginaalin ottelu. Hyvää taistelua, kyllä joukkue haluaa voittoja mutta tänään ei vielä palkintoa tullut, harmitteli HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen ottelun päätyttyä.

Myös Kärppien valmentaja Lauri Marjamäki oli Arvosen kanssa samoilla linjoilla ottelun kulusta ja kehui HPK:n peliä, sekä ottelun tasokkuutta.

DSC_3470

HPK:n kokoonpanoon oli tullut muutoksia, kun Jesse Saarinen oli jäänyt kokonaan pois pelaavasta kokoonpanosta ja Saarisen paikan ykkösketjussa otti pirteästi läpi ottelun liikkunut Ville Järveläinen. Myös ykkösketjun keskellä nähtiin uusi mies, kun Tuomas Vänttinen oli nostettu Marek Viedenskyn paikalle, Viedenskyn ottaessa puolestaan paikkansa kolmosketjun laidassa.

Heti ottelun ensiminuuteista alkaen oli selvää, että HPK halusi päättää korpivaelluksensa oululaisten kustannuksella. Myös hämeenlinnalaiset fanit antoivat täyden tukensa kotijoukkueelle kannustaen suosikkejaan ottelun alusta loppuun.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat rikkonaisia ja molemmille joukkueille tuomittiin rangaistuksia lähestulkoon liukuhihnalta. Molempien joukkueiden alivoimat olivat tänään kuitenkin rautaa ja laukauksia blokkailtiin mustelmia pelkäämättä. Myös maalivahdit Juuse Saros ja Tomi Karhunen olivat alusta alkaen tarkkoina maaleillaan.

Kahdesta ensimmäisestä erästä ei myöskään tunnetta puuttunut ja etenkin tulisieluiseksi tiedetty Ivan Huml pääsi kotiyleisön lempilapseksi ensin tulistuttuaan Petteri Nikkilälle ja tämän jälkeen tökkimällä Aleksi Laaksoa maalin edustalla.

Kahdessa ensimmäisessä erässä ei ylivoimistakaan huolimatta maaleja nähty, joten ratkaisu siirtyi kolmanteen erään.

DSC_3456

Kärpät kampeaa voiton

Kolmas erä alkoi Kärppien neljän minuutin ylivoimalla Jyri Niemen saatua hieman kyseenalaiset kaksi jäähyä aivan toisen erän lopussa. Kärpät oli lähellä siirtyä johtoon ylivoiman aikana mutta Ryan Glennin laukaus kilahti tolppaan. Muuten HPK:n alivoiman hoiteli uhrautuneesti pelanneet kenttäpelaajat tai viimeistään Saros maalissaan.

Alivoiman jälkeen myös HPK oli lähellä johto-osumaa mutta Petteri Nikkilän laukaus poikittaissyöttöön päätyi ainoastaan sivuverkkoon. Nopeasti Nikkilän tekopaikan jälkeen Kärpät iski pitkän pyörityksen päätteeksi avausosuman. Joonas Donskoi löysi upealla syötöllään takatolpalle hiipineen Joonas Kemppaisen, joka naulasi Kärpät johtoon.

DSC_3459

Noin viisi minuuttia ennen kolmannen erän loppua HPK sai tilaisuutensa tasoitukseen, kun Mika Pyörälälle tuomittiin kaksiminuuttinen. Paras paikka ylivoimalla avautui Järveläiselle, joka nousi hienosti keskustaan mutta laukaus päätyi plekseihin.

HPK otti Saroksen pois maalistaan puolitoista minuuttia ennen erän loppua mutta toivottua tulosta ei saatu aikaa. Glenn vapautti Julius Junttilan, eikä mies tyhjästä maalista erehtynyt, joten loppunumerot kirjattiin vierasjoukkueelle 0-2.

Tappiosta huolimatta HPK pelasi yritteliään ja pirteän ottelun sarjajohtoon siirtynyttä Kärppiä vastaan. Sotailmeen säilyessä perjantain tasolla, on paluu voittojen tielle vain ajan kysymys ja nettitoimituksen omasta kristallipallosta katsottuna sen aika on huomenna, kun joukkue matkaa Lappeenrantaan SaiPan vieraaksi. Seuraava kotiottelu on edessä tiistaina 13.1, jolloin Hämeenlinnaan saapuu JYP.